Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Οι (απλήρωτοι) εργαζόμενοι του Mega
προσφέρουν χρήματα στους πληγέντες

Το MEGA αδυνατεί να συμβάλλει στην ενημέρωση των τηλεθεατών στο θέμα της εθνικής τραγωδίας. Δεν διαθέτει πλέον τα μέσα να προσφέρει αυτό το οποίο υπηρετούσε με συνέπεια τα τελευταία 26 χρόνια και βρισκόταν- όπως όλοι οι τηλεθεατές γνωρίζουν- στην πρώτη γραμμή των γεγονότων. Οι εργαζόμενοι του MEGA δεν μένουν απαθείς απέναντι στον πόνο και την ανάγκη των συνανθρώπων μας που έχασαν τα πάντα στη μεγάλη καταστροφή. Επιθυμούν να συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην παροχή βοήθειας προς τους πληγέντες.
Ζητούμε από τις τράπεζες που κρατούν δεσμευμένους τους λογαριασμούς της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. και στους οποίους έχουν συγκεντρωθεί χρήματα από την εργασία μας να αποδεσμεύσουν το ποσό που ισοδυναμεί σε δύο μηνιαίους μισθούς των εργαζομένων με σκοπό το ποσό αυτό να προσφερθεί στους συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.
---
Η ΕΡΤ στηρίζει
τους πυρόπληκτους της Αττικής

Η ΕΡΤ, συμμετέχοντας στο βαρύ πένθος για τα θύματα των πρόσφατων καταστρεπτικών πυρκαγιών στην Αττική, αποφάσισε την ανάληψη δράσεων για την ενεργό στήριξη των πυροπλήκτων της περιοχής.
Σε αυτό το πλαίσιο, η διοίκηση της εταιρείας έλαβε την απόφαση για το άνοιγμα ειδικού τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο κατέθεσε ήδη εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώγια την ανακούφιση και στήριξη των πληγέντων.
Πέρα από το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, ο λογαριασμός θα είναι ανοικτός για κάθε πολίτη που επιθυμεί να συνεισφέρει σε αυτόν τον σκοπό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τη συνεισφορά τους στον ειδικό λογαριασμό της ALPHA BANK με ΙΒΑΝ: GR90 0140 2090 2090 0232 0003 793.
---
Σε εθελοντική αιμοδοσία καλεί ο ΕΔΟΕΑΠ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Η τραγωδία στην Αττική μας έχει συγκλονίσει όλους.
Ο ΕΔΟΕΑΠ, ο φορέας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όλων των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης, ως ελάχιστη προσφορά προς τους συνανθρώπους μας, που δοκιμάζονται σκληρά, καλεί όλους τους ασφαλισμένους του σε εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 26/7 και την Παρασκευή 27/7 σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.
---
Αθλιότητα από τον
Δημήτρη Οικονόμου του ΣΚΑΪ

«Μόνο εμείς μπορούμε να διαχειριστούμε τη βοήθεια προς τους πυρόπληκτους»! –
Ε, όχι και έτσι…
«Το μόνο σχεδιασμένο και αποδεδειγμένα οργανωμένο πρόγραμμα βοήθειας για τους πυρόπληκτους είναι το Όλοι Μαζί Μπορούμε. Να απευθυνθείτε στο ΣΚΑΪ κεντρικά, να δούμε τι θα κάνουμε. Και από κει και πέρα θα το διαχειριστούμε εμείς το θέμα», είπε ο Δημήτρης Οικονόμου του ΣΚΑΪ από τον «αέρα» του σταθμού.
Ποιοι οργανωμένοι δημόσιοι φορείς, ποιοι Γιατροί του Κόσμου, ποιοι δήμοι, ποιες περιφέρειες και ποιες προσπάθειες πολιτών ανά την Ελλάδα;
Μόνο ΣΚΑΪ, μας λέει ο Οικονόμου! Ε, όχι και έτσι!
---
Το δάκρυ της Αλέκας

Αν δεν τη γνώριζες δεν θα μπορούσες να καταλάβεις ποια ήταν, έτσι όπως εμφανίστηκε σχεδόν αξημέρωτα στη Ραφήνα, δακρυσμένη, πνιγμένη στους καπνούς, να συμπαραστέκεται στους κατοίκους που έχασαν το βιος τους, να τους δίνει κουράγιο, να προσπαθεί με όση δύναμη είχε να τους βοηθήσει. Αυτή η φιγούρα που πρόβαλε την Τρίτη το πρωί μέσα στα αποκαΐδια της Ραφήνας δεν ήταν άλλη από την Αλέκα Παπαρήγα (φωτογραφία), πρώην γενική γραμματέα του ΚΚΕ, που έσπευσε χωρίς «φουσκωτούς», χωρίς κάμερες, χωρίς επικοινωνιακούς συμβούλους στον τόπο της τραγωδίας. Μόνιμη κάτοικος Νέας Μάκρης έτρεξε έως τη Ραφήνα, κοντά στους πυρόπληκτους, την ώρα που το κυβερνητικό κλιμάκιο δεν είχε ακόμα αποφασίσει πότε θα μεταβεί εκεί και από ποιους θα συγκροτείται. Γύρω στις 11 το πρωί, όταν η κυρία Παπαρήγα συνάντησε περισσότερους από 50 κατοίκους και επισκέφθηκε άλλα τόσα καμένα σπίτια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημέρωνε ότι σπεύδουν οι υπουργοί. Την ίδια ώρα ανακοινώθηκε ότι έσπευσε στο δημαρχείο τη Ραφήνας και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Τους πρόλαβε όμως η κυρία Παπαρήγα. Και το δάκρυ της για όλα όσα είδε, μου φάνηκε πραγματικό ("Βηματοδότης")
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου