Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Γιάννης Πλαχούρης - μια επιβεβλημένη απάντηση

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Λάβαμε στο e-mail
"Θέλω να μπορώ
να κοιτάζω στα μάτια
τους αποκλεισμένους συναδέλφους..."


Φίλοι με ενημέρωσαν για τις αναρτήσεις που με αφορούν. Επειδή δεν έχω λογαριασμό στο FB, θα προσπαθήσω με μια γενική απάντηση να ξεκαθαρίσω (για πολλοστή φορά) τη θέση μου.

Δεν δέχομαι ούτε τώρα, ούτε θα δεχτώ στο μέλλον υπηρεσίες από έναν οργανισμό που δημιουργεί αποκλεισμένους συναδέλφους, με προνόμια για άλλους που θα τα πληρώνει ο ελληνικός λαός.

Προσωπικά θέλω να μπορώ να κοιτάζω στα μάτια τους αποκλεισμένους συναδέλφους που δουλεύαμε τόσα χρόνια στα ίδια γραφεία, να μην θεωρώ κορόιδα τους συμπολίτες μου και να συναντιόμαστε ισότιμα όλοι στην κόλαση του ασφαλιστικού συστήματος. Θεωρώ, όπως έχω κατ’ επανάληψη αναφέρει, αντισυνταγματική τη ρύθμιση για έναν τέτοιο ΕΔΟΕΑΠ, βαθιά ρατσιστική, στημένη σκόπιμα, μια αντιπαροχή -που την δέχτηκε και την καλλιέργησε η συντεχνιακή μας ηγεσία- επικίνδυνη για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, που υποτίθεται ότι προστατεύουν με την ελεύθερη ενημέρωση τον πολίτη και τη Δημοκρατία.

Οι όποιες κινήσεις μας δεν αφορούν τους εργαζόμενους που υποχρεωτικά τους εντάσσουν στον ΕΔΟΕΑΠ, ένα ταμείο που πλέον συντηρείται από τους εργοδότες και θα βρίσκεται στο έλεος της εκάστοτε κυβέρνησης. Αφορούν όμως συνδικαλιστές και πολιτικούς που παζάρεψαν, συμφώνησαν, εξυπηρέτησαν δικές τους και άλλες σκοπιμότητες, πούλησαν τους συναδέλφους τους και την αξιοπρέπεια ενός ήδη καταρρακωμένου στην εκτίμηση του κόσμου κλάδου. Αφορούν επίσης τη διεκδίκηση δικαιούχων, τους οποίους η ΕΣΠΗΤ και άλλοι, διχάζοντας τον κλάδο, τούς παραπλανούν, τους σπρώχνουν σε νομικά αδιέξοδα και τους απομονώνουν συνδικαλιστικά.

Για όλα τα προαναφερθέντα ποτέ δεν απάντησε κανένας από αυτούς. Τα υπόλοιπα, ψέματα -διαστρεβλώσεις - συκοφαντίες - κατηγορίες τους κ.τ.ό. με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Υπάρχουν μια σειρά από ανακοινώσεις, δηλώσεις, δράσεις, από το παρελθόν μέχρι σήμερα, που αποκαλύπτουν την πορεία και τη συνέπεια όλων μας. Κάθε διοίκηση, όπως και η δική μας, κρίνεται από τα αποτελέσματα (ΣΣΕ, Διασωματειακό, ασφαλιστικό στο ΤΑΙΣΥΤ, οικονομική διαχείριση κ.ά).

Με συγκινεί ιδιαίτερα κι ευχαριστώ για τη στήριξη, που βρήκε από παρατάξεις και πρόσωπα η επιστολή, αναδεικνύοντας την παραπάνω θέση (την οποία αποφεύγουν να δουν οι συνδικαλιστές μας στην ΕΣΠΗΤ), επειδή τους υπενθυμίζειι ότι στον κλάδο παραμένουν ακόμα ηθικά ζωντανοί σχηματισμοί και πρόσωπα, που είναι έτοιμα να συγκρουστούν με μεγάλο προσωπικό κόστος. Αυτό είναι φορτίο που κάποιοι δύσκολα μπορούν να σηκώσουν.

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Γιάννης Πλαχούρης

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου