Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Vive la neoliberalism

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Με τις ψήφους του Λαϊκού Κόμματος του Σεμπάστιαν Κουρτς, του ακροδεξιού εθνικιστικού κόμματος των Ελευθέρων...



...και τις ψήφους του νεοφιλελεύθερου κόμματος της αντιπολίτευσης Νέα Αυστρία, η Βουλή ενέκρινε την θέσπιση 12ωρου ημερήσιας εργασίας ή 60ωρης εβδομάδας εργασίας.

Της Eva_N_Agnosti

Το μέτρο υποτίθεται πως είναι προαιρετικό και αφορά υπερωρίες που προβλέπονταν και στο παρελθόν, αν και όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές, οι εργαζόμενοι θα είναι αναγκασμένοι να υποκύπτουν στις απαιτήσεις των εργοδοτών.

Την ίδια στιγμή, ω τι σύμπτωση, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην ψήφιση για τα ωράρια των επαγγελματιών οδηγών, η Νέα Δημοκρατία, μαζί με την Χρυσή Αυγή, ψήφισε υπέρ της κατάργησης του οκταώρου εργασίας ημερησίως και του εβδομαδιαίου 48ώρου.

Εδώ να θυμίσουμε τις δηλώσεις πολιτικού γόνου που τον «νοιάζει η επικοινωνία και όχι η ουσία» πως «το κλασσικό δυτικό ωράριο 9 – 5 είναι μάλλον ξεπερασμένο». Μην είστε τίποτα παλιομοδίτες φοβάμαι και δεν θέλετε να σας κάνουν δούλους και σκλαβάκια. Η αλυσίδα και το κουπί είναι τελευταία λέξη της μόδας στα εργασιακά σήμερα. Με δώδεκα ώρες εργασίας και οχτώ ύπνου, σας μένουν 4 ώρες να κάνετε ό,τι θέλετε. Σου φαίνονται λίγες 4 ώρες; Κοιμήσου λιγότερο, ούτε οι νεοφιλελεύθεροι ούτε οι ακροδεξιοί σου το απαγορεύουν... ακόμα.

Και αυτός είναι ο δεύτερος λόγος που δεν θέλουν μετανάστες στις χώρες τους, γιατί θα φτιάξουν τους δικούς τους.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου