Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Πολύς αχός σηκώθηκε για ένα αναξιόπιστο κείμενο...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
«Επιστολή της φίλης της οικογένειας Φύτρου» 

Η Αννίτα,
σύζυγος συμβούλου Μητσοτάκη,
τουιτάρει κατά Τσίπρα...


Τρία κείμενα, 
από "Documento",
"Thepressproject" και Έλενα Ακρίτα

Kώστας Βαξεβάνης

«Αγαπητή κυρία Αννίτα Παπαπαναγιώτου. Έχετε δικαίωμα και να γράφετε και να οργίζεστε και να πολιτικολογείτε. Το κακό είναι πως ενώ είσαστε σύζυγος ενός συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη, εμφανίζεστε να κατακεραυνώνετε τον Τσίπρα πολιτικά, χρησιμοποιώντας τη φόρτιση των ημερών και κυρίως τους νεκρούς ανθρώπους των οποίων υπήρξατε, όπως λέτε, φίλη.

Όπως είναι φυσικό επειδή είμαστε ένας λαός με συναίσθημα η «επιστολή της φίλης της οικογένειας Φύτρου» έγινε viral. Οι άνθρωποι που σας διάβασαν έκαναν καλά, εσείς δεν κάνατε. Χρησιμοποιήσατε το θάνατο για να περάσετε ένα πολιτικό μήνυμα.

Δεν το κάνατε με το όνομά σας, πράγμα που θα ήταν ηθικό και τίμιο. Δεν επιτρέψατε στους αναγνώστες να κρίνουν ξέροντας πως εσείς που το γράφετε είσαστε αυτή που είσαστε. Τους εξαπατήσατε ως μια οργισμένη που δεν έχει πολιτικό κίνητρο. Στο δικό μου σύστημα ηθικής αυτό είναι ανεπίτρεπτο και για σας που οι άνθρωποι αυτοί ήταν φίλοι σας θα έπρεπε να είναι επώδυνο. Απ ό,τι βλέπω όμως δεν είναι και τόσο.

Ευχαριστώ για την πρόσκληση σε δείπνο, αλλά αυτές τις μέρες δεν κατεβαίνει τίποτα κάτω».

---
Η απάντηση του ThePresident

Νωρίτερα, η ιστοσελίδα thepresident.gr δημοσίευσε μία απάντηση της Αννίτας Π. στο κείμενο του Documento «Κυριάκο Μητσοτάκη, είσαι προσωπικός μου εχθρός».

Στην εν λόγω απάντηση αναφέρεται:

«Το ThePresident καλύπτει από την πρώτη στιγμή την φονική πυρκαγιά σε κάθε πτυχή της. Τόσο οι κυβερνητικές ανακοινώσεις όσο και της αντιπολίτευσης είναι δημοσιευμένες για την ενημέρωση του κοινού.

Στο pressroom του ThePresident έχουν σταλεί πολλές επιστολές, μαρτυρίες και άρθρα.

Με δημοσιογραφική δεοντολογία και ευθύνη έχουμε δημοσιεύσει αυτές που έχουμε επιβεβαιώσει τους αποστολείς και γνωρίζουμε τα στοιχεία τους χωρίς καμία λογοκρισία και βεβαίως θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Σήμερα δέχτηκε η αποστολέας μιας τέτοιας επιστολής επίθεση από συγκεκριμένο μέσο και τον εκπρόσωπό του.

Σας παραθέτουμε την απάντηση της:

“24ωρες μετά, τα λόγια οργής που ξεχείλισαν από μέσα μου χωρίς ίχνος υστεροβουλίας και πολιτικής καπηλείας – τα λόγια που δεν παίρνω πίσω – έγιναν viral.

Viral! Ένας όρος που δεν γνώριζα έμελλε να στοιχειώσει την επόμενη μέρα μια γυναίκας που πονάει βαθιά. Μιας γυναίκας που αγαπώ σέβομαι κ εκτιμώ πολύ !

Η απώλεια είναι τεράστια για έναν ΚΑΝΟΝΙΚΟ άνθρωπο… όχι για πολιτικούς κ δημοσιογράφους που έπαψαν να είναι κανονικοί εδώ και καιρό.

Όμως το κείμενο μιλά μόνο για το πως νιώθω εγώ, η Ανίτα Π. (με επώνυμο – διεύθυνση – κινητό) και ΟΧΙ η αγαπημένη μου φίλη.

Εγώ η Ανίτα Π. με διάφανη ζωή, προβλήματα, πείσμα κ θάρρος. Αυτά μου έμειναν να διδάξω στα παιδιά μου.

Δεν με λένε «Ανίτα Μουρούτη»

Κύριε «Ανίτα Βαξεβάνη – Αντιγραφέα» σας καλώ για φαγητό ( λένε ότι μαγειρεύω ωραία) να τα πούμε από κοντά !”

Σας παρακαλώ όμως να αφήσετε έξω την «στρατευμένη» πένα σας για να μην τρομάξουν τα παιδιά μου”».


---
To κείμενο της Έλενας Ακρίτα στο Facebook:

«Μια επιστολή που αρχίζει «Άκου να σου πω Αλέξη τώρα που έθαψα τους νεκρούς ΜΟΥ» υπογράφεται από κάποιαν "Αννίτα Π."

Συνεπώς το κείμενο που αναπαράγεται ενθουσιωδώς από τα ΜΜΕ είναι ανώνυμο. Και μην πουν μερικοί "η αποστολέας είναι σύζυγος του τάδε ή του δείνα". Η έλλειψη υπογραφής καθιστά το κείμενο αναξιόπιστο τέλος.

Δηλαδή όποιος στέλνει κάτι κι υπογράφει Θανάσης Κ και Μαιρούλα Β εμείς το δημοσιεύουμε ελαφρά τη καρδία; Θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέραμε».
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου