Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

... τα αποθεματικά, η ΕΤΗΠΤΑ και οι άλλοι ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Μας αφορά το "κούρεμα";
*
Αντιγράφουμε από το μπλογκ της ΕΣΗΕΑ ...

"Ευρεία συνάντηση συντονισμού κοινής δράσης και ενεργειών με πρωτοβουλία της ΕΣΗΕΑ και τη συμμετοχή των Διοικήσεων των Ασφαλιστικών Ταμείων του Κλάδου, πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία του Προέδρου της Ενώσεως Δ. Τρίμη.

Αντικείμενο της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, η Πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Ελένη Σπανοπούλου, ο Πρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ Κ. Τσουπαρόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ Μ. Βοϊτσίδης, ο Πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ Μ. Γκανάς και ο Πρόεδρος της ΕΠΗΕΘ Γ. Τζάγιας, ήταν το μείζον θέμα του κουρέματος των αποθεματικών των Ασφαλιστικών μας Ταμείων, που αφορά τον σκληρά δοκιμαζόμενο κλάδο των ΜΜΕ.

Μετά από ουσιαστική συζήτηση, αλλά και την κατάθεση συγκεκριμένων στοιχείων από την πλευρά του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και του ΕΔΟΕΑΠ, αποφασίστηκε κοινό πλαίσιο δράσης και συγκεκριμένες ενέργειες για τη συστράτευση όλων των δυνάμεων του Κλάδου των ΜΜΕ στον αγώνα της ελληνικής κοινωνίας για τη σωτηρία, έστω την ύστατη ώρα του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, που ανήκει στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους και στις οικογένειες τους.

Συγκεκριμένα:
  • Ζητείται συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.
  • Δυναμική και νομικά ισχυρή αντιμετώπιση του θέματος με κατάθεση εξωδίκων, αγωγών και μηνύσεων προς κάθε υπεύθυνο για την αυθαίρετη και μεθοδευμένη διαχείριση των αποθεματικών μας, με πρώτη την Τράπεζα της Ελλάδος.
  • Κοινή συνάντηση με τον δημοσιογράφο και υπουργό Επικρατείας Παντελή Καψή και όλους τους δημοσιογράφους- βουλευτές.
  • Δέσμευση όλων των μελών των επαγγελματικών Ενώσεων που συμμετέχουν στις Διοικήσεις των ασφαλιστικών μας Ταμείων ότι δεν θα ψηφίσουν το κούρεμα των αποθεματικών μας, ακόμη και αν ο ν.4046, άρθρο 3, παρ.8 τους απαλλάσσει από τις ποινικές, αστικές και διοικητικές τους ευθύνες.
Στο πλαίσιο αυτής της δράσης καλούμε όλες τις συνεργαζόμενες Ενώσεις σε εγρήγορση για την απόκρουση των μέτρων του μνημονίου, που κατεδαφίζουν τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ επί πολλές δεκαετίες με θυσίες, καταβάλλοντας εισφορές και χωρίς να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό δημιούργησαν εύρωστα ταμεία με αποθεματικά, τα οποία αφού αυθαίρετα υφαρπάστηκαν, σήμερα καταληστεύονται"...

... με έκπληξη διαπιστώσαμε την απουσία της ΕΤΗΠΤΑ ...

... όπως και την άγνοια - το γράψαμε την περασμένη εβδομάδα - των συμβούλων για το έγγραφο της ΠΟΕΣΥ, με παρεμφερές αντικείμενο, προς την ΕΤΗΠΤΑ ...

... συμβαίνει κάτι;

... ή απλώς επαναλαμβάνονται οι διαδρομίστικες πρακτικές του δίδυμου Θεοχάρης - Μυλωνάς;

... όπως κι αν είναι, οφείλονται εξηγήσεις και διευκρινήσεις ...

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

2 σχόλια:

  1. Δηλαδή τι εξηγήσεις και διευκρινήσεις ζητάτε από τους Θεοχάρη - Μυλωνά; η απουσία τους από τη σύσκεψη της ΕΣΗΕΑ αποδεικνύει ότι έχουν αποφασίσει να μας πάνε για εθελοντικό κούρεμα με την ψηλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ανώνυμος 08:41
      ... η Ανασυγκρότηση ρωτάει και περιμένει πειστική απάντηση ...
      ... άποψη όμως έχουμε ...
      ... και μακάρι να είναι λάθος ...

      Διαγραφή