Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

... "Ελένη Βλάχου 2013" στη Μαρία Λούκα ...

*
Γερμανικές Αποστολές στην Ελλάδα
***
*

Το Ελληνο - Γερμανικό βραβείο
"Ελένη Βλάχου 2013" απονέμεται
στη δημοσιογράφο Μαρία Λούκα
.

Η γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα 
απένειμε για έκτη φορά το δημοσιογραφικό βραβείο «Ελένη Βλάχου».

Η κριτική επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου και της επιστημονικής κοινότητας, τον Γερμανό Πρέσβη και ένα μέλος της οικογένειας Βλάχου κατά τη συνεδρίασή της έλαβε υπό όψη:

1) Την πολύπλευρη σημασία που έχει η ανάδειξη των επιμέρους κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών πτυχών της κρίσης που διατρέχει την ΕΕ, τόσο για την πληροφόρηση του κοινού όσο για την επιτυχή αντιμετώπισή τους.

2) Την ιδιαίτερη θέση που κατέχουν μεταξύ αυτών των πτυχών η αμφισβήτηση, από ορισμένους, της δημοκρατίας, η ιδιαίτερα δύσκολη θέση ορισμένων κατηγοριών του πληθυσμού όπως οι γυναίκες κ.ά.

3) Την ιδιαίτερη συνεισφορά της ερευνητικής δημοσιογραφίας στην ανάδειξη των ως άνω θεμάτων ως κεντρικών στο δημόσιο διάλογο και στην ενημέρωση της κοινής γνώμης.

4) Το ρόλο που επιτελεί η επαρκής πληροφόρηση για τα ως άνω ζητήματα σε συνδυασμό με την τεκμηρίωση και την επιχειρηματολογία εκ μέρους των δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, αποφάσισε ομόφωνα και ανέδειξε την κυρία Μαρία Λούκα ως φετινή νικήτρια του ελληνογερμανικού δημοσιογραφικού βραβείου «Ελένη Βλάχου».

Το ελληνογερμανικό δημοσιογραφικό βραβείο «Ελένη Βλάχου» καθιερώθηκε το 2003 από τη γερμανική Πρεσβεία και απονέμεται ανά διετία για εξαιρετικές επιδόσεις στους τομείς της ειδησεογραφικής κάλυψης και του σχολιασμού ευρωπαϊκών και διεθνών θεμάτων στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Η κυρία Μαρία Λούκα είναι μια πολλά υποσχόμενη νέα δημοσιογράφος που εντυπωσίασε την επιτροπή με την αρθρογραφία της στα περιοδικά ΒΗmagazino και  Έψιλον.

Η άριστη δημοσιογραφική έρευνα που προηγήθηκε εμφανέστατα των εν λόγω άρθρων της και το ενδιαφέρον εύρος των θεμάτων συνέβαλαν στην ανάδειξή της σε νικήτρια του διαγωνισμού.

Η κυρία Λούκα ασχολήθηκε με επίκαιρα θέματα που αφορούν στην Ελλάδα και την Ευρώπη, όπως π.χ. η άνοδος της ακροδεξιάς και οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 3.000 Ευρώ και ένα ταξίδι στη Γερμανία με πρόσκληση της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης. Η απονομή του βραβείου θα λάβει χώρα το φθινόπωρο στο πλαίσιο επίσημης τελετής.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς του βραβείου «Bayer Ελλάς» και «Lidl Ελλάς», δίχως τους οποίους δε θα ήταν δυνατή η προκήρυξη του δημοσιογραφικού βραβείου.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

9 σχόλια:

  1. Και τι με νοιάζει εμένα ρε συντρόφια οι αλλαξοκωλιές και τα βραβεία της αστικής τάξης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ N. Λινοτύπης - ... καλά πληροφορημένος εργάτης έχει καλές και αποδοτικές αντιδράσεις ...

      Διαγραφή
  2. Τσιράκι της Μέρκελ και των Γερμανών η κυρία; Και ως τι μας τη μοστράρετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ανώνυμος 4:23 - ... η "μόστρα" α) πληροφορεί και β) δίνει τροφή για κρίσεις και ενίοτε επικρίσεις ... το θέμα είναι η οπτική γωνία εκάστου ... και απ' ό,τι αντιλαμβάνομαι δεν τα πας καλά με τις "γερμανικές αποστολές στην Ελλάδα" ...

      Διαγραφή
    2. Ρε σύντροφε για να καταλάβω, την "είδηση" την έβαλες γιατί; Για να χαρούμε που η πρεσβεία των γερμανών "τιμά" μια "δημοσιογράφο";
      Ποιός την τιμά; Αυτοί που έχουν καταστρέψει ολόκληρους λαούς για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της εθνικής αστικής τάξης τους; Συγχαρητήρια λοιπόν και καλοφάγωτα τα τριάντα αργύρια της κυρίας. Τόσο "βαθύ" "ρεπορτάζ" κάνει, που την τιμά η Μέρκελ!

      Διαγραφή
    3. @ go xom - ... τί δεν καταλαβαίνεις σύντροφε; ... δες και προηγούμενη ανάρτηση http://anasigrotisi.blogspot.gr/2012/10/blog-post_20.html ... στο ίδιο θέμα θεατές ...

      Διαγραφή
  3. και για να καταλαβετε περί τίνος πρόκειται, ορίστε! να τη χαίρεστε! http://www.griechenland.diplo.de/Vertretung/griechenland/el/08/Pressemitteilung__der__Bundesregierung__219.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ go xom - ... το ίδιο ... http://www.griechenland.diplo.de/Vertretung/griechenland/el/08/Pressemitteilung__der__Bundesregierung__219.html ... νομίζω ότι έχουμε συνεννοηθεί ... τα ίδια λέμε ...

      Διαγραφή
    2. @ go xome - ... γράψε λάθος διεύθυνση ... η σωστή ... http://anasigrotisi.blogspot.gr/2012/10/blog-post_20.html ...

      Διαγραφή