Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

... κι εσύ, ραγιά Ελληνα, σκύψε κι άλλο ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Παραιτήθηκε ο Σταυρίδης

.

...τον μετέφερε ο Μελισσανίδης με το jet του
για το ξεπούλημα του ΟΠΑΠ

Την παραίτησή του από την προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ υπέβαλε τελικά ο Στέλιος Σταυρίδης, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κ. Σταυρίδης τονίζει ότι είχε εποικοδομητική συνεργασία με τα στελέχη του Ταμείου, ενώ επισημαίνει ότι συνεργάστηκε άψογα με την κυβέρνηση, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί στο θέμα που ανέκυψε.

Ήρθε με το jet του Μελισσανίδη
για να υπογράψει για τον ΟΠΑΠ
.

Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Σταυρίδης, όπως παραδέχθηκε σε τοπική εφημερίδα της Κεφαλλονιάς, πέταξε με το learjet του αγοραστή του ΟΠΑΠ, Δημήτρη Μελισσανίδη, μέχρι την Αθήνα για να υπογράψει, ως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, την πώληση της πιο κερδοφόρας ελληνικής δημόσιας επιχείρησης. Έπειτα, επέστρεψε στις διακοπές του, με τον ίδιο τρόπο. Όπως ο ίδιος σχολίασε, δεν ήθελε να σηκωθεί στις 4 τα χαράματα για να πάρει το αεροπλάνο της γραμμής. Είναι πρωτοφανές το γεγονός ο υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις από την πλευρά του δημοσίου για το ξεπούλημα του ΟΠΑΠ σε ιδιώτη, να πηγαινοέρχεται με το αεροπλάνο του αγοραστή του.



Η δήλωση Σταυρίδη:

«Ευχαριστώ θερμότατα την υπέροχη ομάδα του ΤΑΙΠΕΔ για την εξαιρετική και εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε και εύχομαι από καρδιάς η κυβέρνηση, με την οποία επίσης συνεργάστηκα άψογα, να προχωρήσει δυναμικά και με επιτυχία το πάρα πολύ δύσκολο, αλλά εθνικά αναγκαίο έργο των αποκρατικοποιήσεων».

Υπενθυμίζουμε πως πριν από λίγες ώρες το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση του υπουργού όπου ζητούσε την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, χωρίς ωστόσο περαιτέρω ανάλυση.

ΤΑΙΠΕΔ: Κανένα πρόβλημα στις αποκρατικοποιήσεις από την παραίτηση Σταυρίδη – Δεν επηρεάζεται η συμφωνία με τον ΟΠΑΠ

Αμέσως μετά την παραίτηση Σταυρίδη, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Γιάννης Εμίρης, μιλώντας στο Reuters επισήμανε ότι «το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων δεν θα πληγεί από την παραίτηση του κ. Σταυρίδη».
«Δεν θα υπάρξει καμία απολύτως καθυστέρηση στο πρόγραμμα», ανέφερε.
Επιπλέον, σύμφωνα με το πρακτορείο, αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι δεν επηρεάζεται η συμφωνία με τον ΟΠΑΠ, η οποία παραμένει ως έχει και ότι η παραίτηση του κ. Σταυρίδη αφορούσε «θέματα ηθικής».

Το εξώφυλλο της εφημερίδας «Ημερήσιος» που έκανε την αποκάλυψη



---
πηγή: Κουτί Πανδώρας
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου