Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

... οι εργαζόμενοι στα Πρακτορεία Τύπου αντιδρούν ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών
.
.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας, χαιρετίζει τη μαζική και δυναμική συμμετοχή όλων των συναδέλφων στη στάση εργασίας και στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, παρ’ότι μεγάλο μέρος των εργαζομένων είναι αδειούχοι.

Οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία, απάντησαν σαν μια γροθιά, ενωμένοι και συσπειρωμένοι, στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας. Στην συζήτηση που αναπτύχθηκε στην Γ.Σ. εκφράστηκε η πλήρης αντίθεση των εργαζομένων στις περικοπές μισθών και επιδομάτων που επέβαλλε η «ΕΥΡΩΠΗ» και αποτελούν μέρος συνολικότερου σχεδίου των δύο πρακτορείων, όπως μαρτυράει και η κοινή τους, προ διμήνου, ανακοίνωση.

Το Δ.Σ. του Σωματείου πρότεινε στους συναδέλφους την άμεση αντίδρασή μας σε αυτές τις αντεργατικές μεθοδεύσεις. Συγκεκριμένα, πρότεινε την κήρυξη 4ωρων προειδοποιητικών στάσεων εργασίας και στα δύο πρακτορεία για την Τρίτη 03/09/2013 από τις 01:00 το πρωί έως τις 05:00 το πρωί και από 09:00 το πρωί έως 01:00 μετά το μεσημέρι. Επίσης ζητήθηκε από το Δ.Σ. η εξουσιοδότηση της Γενικής Συνέλευσης για προκήρυξη οποιασδήποτε μορφής αγωνιστικών κινητοποιήσεων ανάλογα τις εξελίξεις. Τα αιτήματα των κινητοποιήσεων είναι τα εξής:

1. Άμεση καταβολή των παρακρατηθέντων επιδομάτων και μισθών από την «ΕΥΡΩΠΗ».
2. Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να κατοχυρώνει τουλάχιστον ότι προβλέπει και η τελευταία.

Στην μυστική ψηφοφορία που ακολούθησε, υπερψηφίστηκε η πρόταση του Δ.Σ. σχεδόν ομόφωνα με ψήφους 151 υπέρ και 10 κατά.

Καλούμε τις διοικήσεις των δύο πρακτορείων να πάρουν πίσω τα αντεργατικά τους σχέδια και να υπογράψουν άμεσα νέα ΣΣΕ. Εμείς, οι εργαζόμενοι στα πρακορεία είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο τα δικαιώματά μας. Δεν υποκύπτουμε σε απειλές, εκβιασμούς και πλαστά διλλήματα.

Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ
ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ
ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ!!!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η Διοίκηση
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση

*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου