Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

... χωρίς αποζημίωση οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Χωρίς αποζημίωση
246 απολυμένοι συμβασιούχοι της ΕΡΤ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

246 υπάλληλοι της ΕΡΤ με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) απολυθήκαμε στις 11 Ιουνίου (μαζί με 2.656 υπαλλήλους αορίστου χρόνου), όταν μπήκε λουκέτο στην ΕΡΤ. Τους συμβασιούχους αυτούς (ΣΟΧ) δεν τους ανέφεραν τα απεργιακά δελτία της ΕΡΤ, ίσως εκ παραδρομής, πιθανότερο για να φαίνεται ότι η ΕΡΤ έχει λιγότερο προσωπικό. Παγίως ομιλούσαν περί «2.656 άνεργων της ΕΡΤ». Δυστυχώς τον αριθμό αυτόν αναπαρήγαγαν και τα ιδιωτικά ΜΜΕ, με αποτέλεσμα ο κόσμος να αγνοεί ότι πέραν των 2.656 απολύθηκαν και 246 συμβασιούχοι.
Απολυθήκαμε και οι συμβασιούχοι και, επιπλέον, ΔΕΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΗΚΑΜΕ όπως ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ πέραν ενός «έναντι», ενός μικτού μισθού που κατεβλήθη στις 21 Ιουνίου (στους μονίμους δόθηκαν δύο μικτοί μισθοί τότε και άλλοι δύο μισθοί στις 13 Αυγούστου).

Το Υπουργείο Οικονομικών που έχει αναλάβει τις υποχρεώσεις της ΕΡΤ χρωστάει στους 246 συμβασιούχους:

• Τους εναπομείναντες 4 μήνες – από τις 11 Ιουνίου έως τις 15 Οκτωβρίου, οπότε έληγαν οι περισσότερες συμβάσεις,

• Την αποζημίωση αδείας, που σχεδόν κανείς δεν πρόλαβε να πάρει και

• Τις υπερωρίες και αποζημιώσεις αργιών από 11/11/2012 έως 11/6/2013, τα λεγόμενα «πρόσθετα» τα οποία έπαυσε να καταβάλει η ΕΡΤ από την τον περσινό Νοέμβριο

Από το γραφείο του εκκαθαριστή της ΕΡΤ Γκίκα Μαναλη, ισχυρίζονται ότι πρέπει πρώτα να μπουν στο κτίριο της ΕΡΤ να δουν, τάχα, στο λογιστήριο τί μας χρωστάνε και μετά να μας πληρώσουν.
Οι ισχυρισμοί του εκκαθαριστή περί μη πρόσβασης στα δεδομένα των 246 ΣΟΧ είναι ψευδείς . Το αποδεικνύουν τα εξής γεγονότα:

1) Την εβδομάδα πριν το λουκέτο της 11 Ιουνίου, κλιμάκιο του Υπουργείου Οικονομικών μπήκε στο λογιστήριο της ΕΡΤ και αντέγραψε πλήθος δεδομένων των του προσωπικού της εταιρείας. Αυτό δεν θα τολμήσει να το αρνηθεί ο Στουρνάρας στην Βουλή, εάν ερωτηθεί.

2) Στις 21 Ιουνίου το ΥΠ.ΟΙΚ. κατέθεσε στους λογαριασμούς μισθοδοσίας των απολυμένων συμβασιούχων ένα μικτό μισθό ως έναντι αποζημίωσης (και στους μονίμους 2 μισθούς).Γνωρίζει δηλαδή το ΥΠ.ΟΙΚ. τα στοιχεία της μισθοδοσίας όλων των υπαλλήλων, μονίμων και ΣΟΧ, το ύψος του μισθού και τους αριθμούς των τραπεζικών λογαριασμών.

3) Λίγες μέρες μετά το λουκέτο όλοι οι υπάλληλοι της ΕΡΤ (246 ΣΟΧ και 2.656 μόνιμοι) έλαβαν επιστολή από το ΥΠ.ΟΙΚ., με ημερομηνία 17 Ιουνίου, με την οποία ο εκκαθαριστής κ. Μάναλης τους ενημέρωνε εγγράφως για την απόλυσή τους. Το ΥΠ.ΟΙΚ. έχει ΚΑΙ τις διευθύνσεις.

Συνεπώς είναι ψευδέστατο να ισχυρίζεται ο εκκαθαριστής δεν αποζημιώνουν τους ΣΟΧ επειδή δεν έχουν τα στοιχεία και περιμένουν να λήξη η «κατάληψη» (ή κατάληψη) στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Η μη καταβολή της αποζημίωσης των ΣΟΧ, παρά τα «επιχειρήματα» του εκκαθαριστή, είναι παράνομη. Καταπατά μνημονιακούς! νόμους. Έχει εξαθλιώσει 246 ανθρώπους με οικογένειες, υποχρεώσεις, ενοίκια ή στεγαστικά δάνεια. Παρακαλούμε θερμά αποκαλύψτε αυτήν την κρυμμένη παρανομία των Μάναλη – Στουρνάρα. Κάντε όποια ενέργεια θεωρείτε ότι θα βοηθήσει για να υπάρξει σύντομα κάθαρση.

Ευχαριστούμε προκαταβολικά για το ενδιαφέρον.

Με εκτίμηση,

Απολυμένοι και μη αποζημιωμένοι ΣΟΧ ΕΡΤ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου