Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

... συγκρότημα Αλαφούζων: "Σκέτη τρέλα" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Νευρική κρίση
στο συγκρότημα των Αλαφούζων
.

«Σκέτη τρέλα». Με αυτές τις δύο λέξεις περιγράφει δημοσιογράφος της εφημερίδας «Καθημερινή» την κατάσταση που επικρατεί στο συγκρότημα των Αλαφούζων, έτσι όπως έχουν διαμορφώσει το εργασιακό κλίμα οι Γιάννης και Θέμης Αλαφούζος, με τον πρώτο να αναλαμβάνει ακραίες πρωτοβουλίες.


Παρ΄ όλα αυτά ο Θέμης, που υποτίθεται ότι έχει τον έλεγχο της «Καθημερινής», υιοθετεί τις ολέθριες πρωτοβουλίες του αδελφού του -παρά τις σφοδρές συγκρούσεις του παρελθόντος- αφού αυτές έχουν να κάνουν με αιματηρές οικονομίες σε βάρος βεβαίως των εργαζομένων. Αλλωστε ο Θέμης Αλαφούζος πολλές φορές στο παρελθόν έδειξε να μην εμπιστεύεται και να κοντράρεται με το δημοσιογραφικό δυναμικό της εφημερίδας, λησμονώντας ότι την αξιοπιστία του φύλλου την εξασφαλίζουν πρώτα από όλα οι δημοσιογράφοι της.

Από την άλλη πλευρά η μεγάλη αναταραχή ξεκινάει από τον ΣΚΑΪ. Δεν είναι τυχαίο το ότι μετά την καταστροφική επιχειρηματική πολιτική τη δεκαετία του ΄90 (που είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν δισ. και να γίνει έξαλλος ο πατριάρχης της οικογένειας Αριστείδης), την ίδια τακτική όσον αφορά τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού ακολουθεί και σήμερα ο Γιάννης Αλαφούζος. Η αποδόμηση της μιντιακής επιχείρησης των Αλαφούζων αυτή τη φορά άρχισε από το ραδιόφωνο που από την πρώτη θέση έμεινε πίσω από τον Real του Χατζηνικολάου.

Αλαλούμ και
στο κανάλι

Το «κατόρθωμα» αυτό επιτεύχθηκε κατ΄αρχάς με τις μνημονιακές εμπνεύσεις των βασικών στελεχών του σταθμού,με την έγκριση του Γιάννη Αλαφούζου. Το τελικό χτύπημα ήρθε με τις απολύσεις ικανού – σε αριθμό και ποιότητα- δημοσιογραφικού δυναμικού με αποτέλεσμα το αβέβαιο μέλλον του ραδιοφωνικού ΣΚΑΪ.

Το αλαλούμ στον ραδιοφωνικό σταθμό πέρασε και στον τηλεοπτικό στον οποίο επιχειρείται να δοθεί μια άλλη φυσιογνωμία, προφανώς πιο λαϊκή και ενδεχομένως lifestyle. Γι αυτό άλλωστε προσελήφθη ο Σταμάτης Μαλέλης ερήμην του διευθύνοντος συμβούλου Χρήστου Παναγόπουλου. Ο Γιάννης Αλαφούζος ακολουθεί την οικογενειακή τακτική διαίρει και βασίλευε παρά το γεγονός ότι ουδείς αμφισβητεί την βασιλεία του...

Ο Παπαχελάς και 
ο προβληματισμός του Αριστείδη

Αυτή τη στιγμή το κλίμα στο κανάλι είναι έκρυθμο και θύμα της κατάστασης κινδυνεύει να γίνει και η παραδοσιακή εφημερίδα Καθημερινή μια και ο διευθυντής Αλέξης Παπαχελάς δεν έχει το σθένος ή την όρεξη να αντισταθεί στις «εμπνεύσεις» των δύο αδελφών. Η κατάσταση στην Καθημερινή είναι ακόμη ελεγχόμενη λόγω του πατρός Αλαφούζου ο οποίος ενημερώνεται για τα πάντα παρά το προχωρημένο της ηλικίας του. Ο αστοχίες όμως της διοίκησης της εφημερίδας έχουν πλήξει κυκλοφορικά το φύλλο με αποτέλεσμα όπως λέγεται, ο Αριστείδης Αλαφούζος να σκέφτεται το μέλλον και να συζητά ακόμη και την αναστολή του ημερήσιου φύλλου που και κόστος έχει και τα αναμενόμενα προς το συγκρότημα οφέλη δεν αποφέρει...
---
πηγή: zoornalistas - Παραπολιτικά
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου