Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

... η ΕΣΗΕΑ (!) για την "χαμένη ηθική ανωτερότητα" του ΚΚΕ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Πόνος, θλίψη, αγανάκτηση...

Η ΕΣΗΕΑ για την πώληση του "902"Επιβεβαιώθηκαν και επίσημα οι φήμες ότι το ΚΚΕ μένει πλέον χωρίς τηλεοπτικό σταθμό και ραδιόφωνο! Αυτή η θλιβερή είδηση υπογραμμίζει ότι το ΚΚΕ, ως εργοδότης, χάνει οριστικά την ηθική ανωτερότητά του, που διατηρούσε έναντι των αντιπάλων του, τουλάχιστον μέχρι το μνημόνιο.

Το επιχείρημα ότι και «το ΚΚΕ τα ίδια κάνει» μεταφράζεται στην κοινωνία πως «όλοι το ίδιο είμαστε» και ρίχνει νερό στον μύλο της Κυβέρνησης και της εργοδοσίας, που αντιμετωπίζουν με αναλγησία την κρίση στα ΜΜΕ. Το σχετικό ρεπορτάζ έχει ως εξής:

Η Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε., η κομματική, δηλαδή, εταιρεία που έχει στην κατοχή της τους σταθμούς και την άδεια χρήσης των συχνοτήτων από τις οποίες εκπέμπουν, ολοκλήρωσε την πώληση του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του κόμματος και μπήκαν οι σχετικές υπογραφές, ενώ, ήδη, έγιναν ανακοινώσεις προς τους εργαζόμενους από τη διεύθυνση του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού.

Ο νέος ιδιοκτήτης (;) έθεσε όρους να παραδοθεί η Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. «καθαρή», δηλαδή, χωρίς εργαζόμενους. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι εργαζόμενοι του 902 (Ρ/Σ & Τ/Σ) που ανέρχονται σε 48 θα απολυθούν.

Και, επειδή, αυτό είναι παράνομο, αφού η εταιρεία μεταβιβάζεται εν λειτουργία, η ηγεσία του ΚΚΕ επέλεξε να εφαρμόσει το παρακάτω σχέδιο: Οι εργαζόμενοι θα χωρισθούν σε ομάδες και θα περάσουν σε άλλες κομματικές επιχειρήσεις, από τις οποίες και θα απολυθούν χωρίς, όπως τους είπαν, να χάσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Τέλος, υπάρχει και μια μικρή ομάδα που απασχολούνται στην ιστοσελίδα του κόμματος «902. gr », οι οποίοι θα υποβάλουν παραιτήσεις και θα επαναπροσληφθούν με αμοιβή τον μέσο εργατικό μισθό, που προβλέπει το νέο καταστατικό του ΚΚΕ, δηλαδή, 600-800 ευρώ. Η μέθοδος αυτή θα εφαρμοσθεί και για τους εργαζόμενους του «Ριζοσπάστη», όταν ολοκληρωθούν οι απολύσεις.

Εν τω μεταξύ, ήδη η Διεύθυνση του 902 άρχισε συζητήσεις με τους εργαζόμενους που θα απολυθούν, από τους οποίους ζητείται να αποδεχθούν «κούρεμα» των οφειλομένων, τουλάχιστον κατά 40%.

Η διαδικασία των απολύσεων και η τυπική μεταβίβαση της Ραδιοτηλεοπτικής Α.Ε. στο νέο ιδιοκτήτη (;) θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Αυγούστου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τονίζει την άρνηση των συνδικαλιστικών εκπροσώπων να ενημερώσουν και να συζητήσουν με τα σωματεία τους! Η παραπομπή των πάντων στην θεόσταλτη επίσημη σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ, είναι απαράδεκτη.

Το Δ.Σ. της Ενώσεως σημειώνει ακόμη ότι σε μια τόσο κρίσιμη εποχή το να περνούν οι συχνότητες σε χέρια επενδυτών αγνώστων προθέσεων επιδεινώνει την ήδη προβληματική εικόνα των ΜΜΕ και υποβαθμίζει τον πλουραλισμό και το δημοκρατικό δικαίωμα στην αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

---
Σχόλιο "Ανασυγκρότησης" : ... επειδή σ' αυτό τον τόπο τον μικρό ΟΛΟΙ γνωριζόμαστε, καλό θα είναι τα λόγια τα μεγάλα να αποφεύγονται ... πόσο μάλλον όταν αυτά (τα λόγια τα μεγάλα) εκστομίζονται από συνδικαλιστές ομοτράπεζους κυβερνητικών και εν δυνάμει κυβερνητικών κομμάτων... α, και κάπου - κάπου ας βγαίνουν και ανακοινώσεις με την ίδια "αγανάκτηση" και για τον ΔΟΛ, την Χ.Κ.Τεγόπουλος, τον Μπόμπολα και τ' άλλα παιδιά ...Υ.Γ.: ... αλήθεια, όταν μιλάτε για αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, εννοείται ομόφωνες αποφάσεις; ... ή ό,τι καταλάβει ο καθένας; ... το σχετικό ρεπορτάζ έχει ως εξής: η ανακοίνωση είναι η κοινή συνισταμένη των απόψεων των συνδικαλιστών της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ ... σωστά;
---

Σε ανακοίνωση - απάντηση στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τον «902», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - ΣΥΡΙΖΑ) με μία κατάπτυστη ανακοίνωση, αναπαράγοντας αυτούσια δημοσιεύματα των εφημερίδων "ΤΑ ΝΕΑ", "ΑΥΓΗ" και άλλων κονδυλοφόρων του συστήματος σχετικά με τον 902, άνοιξε πόλεμο με το ΚΚΕ φτάνοντας στα όρια της χυδαιότητας.

Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά αυτό που αρνείται σκόπιμα να δει η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ. Ο 902, όπως και ο Ριζοσπάστης, δεν είναι καπιταλιστικές επιχειρήσεις που λειτουργούν όπως τα άλλα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών, και το ΚΚΕ δεν είναι εργοδότης. Ο 902, όπως και άλλα κομματικά μέσα, είναι ιδεολογικοπολιτικοί οργανισμοί για τη διάδοση της πολιτικής και ιδεολογίας του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ έχει τοποθετηθεί αναλυτικά και έχει εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους προχωράει στην πώληση της εταιρίας Ραδιοτηλεοπτική, καθώς και ότι σε αυτήν την ενέργεια κυριαρχεί η ανάγκη να ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις του σταθμού στους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία. Για την πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ, βέβαια, όλα αυτά μπορεί να είναι "ψιλά γράμματα" μπροστά στο σκοπό τους να επιτεθούν στο ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ δε γυρεύει πιστοποιητικά ηθικής από εκείνες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που όλα αυτά τα χρόνια έχουν ανεχθεί και καλύπτουν ξεδιάντροπα τις εργασιακές συνθήκες που έχουν επιβάλλει τα συγκροτήματα των μεγαλοεπιχειρηματιών».
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

10 σχόλια:

 1. Η καμήλα τη δική της καμπούρα δεν τη βλέπει! Θέλει η ΕΣΗΕΑ να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @ανώνυμος 12:50 - ... εντάξει, οι συνάδελφοι τη δουλειά τους κάνουν ... και προσπαθούν να την κάνουν καλά ...

   Διαγραφή
 2. Δεν γνωρίζω αν οι συνεπείς ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ Τύπου συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις με τον κ. Βρυώνη για την πώληση του τηλεοπτικού σήματος και της τεχνικής υποδομής του 902, εκείνο που γνωρίζω είναι η ανακοίνωση που είχε εκδώσει το ΠΑΜΕ πέρσι στα τέλη Αυγούστου καταγγέλοντας αυτή την εργοδοσία:
  "Η εργοδοσία του EXTRA CHANNEL εδώ και δύο μέρες, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο των νόμων που πέρασαν τα τελευταία 2-3 χρόνια, πιέζει τους εργαζόμενους του καναλιού να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις που θα μειώνουν τους ήδη πενιχρούς μισθούς τους κατά 15%-20%.
  Θέλει τους εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους του 21ου αιώνα. Με 500 ευρώ καθαρά, να δουλεύουν χωρίς ωράριο , με κατάργηση επιδομάτων και προσαυξήσεων για τα νυκτερινά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Για να τους αναγκάσει, απειλεί με απολύσεις όποιον δεν υπογράφει, με εκ περιτροπής εργασία, με καθυστερήσεις πληρωμών.
  Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την εργοδοσία του EXTRA CHANNEL και καλεί τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν την καταδίκη τους, να οργανώσουν την πάλη τους να αντισταθούν.
  Να πουν όχι στις ατομικές συμβάσεις με τις οποίες όχι μόνο δέχονται μείωση του μισθού τους, αλλά απεμπολούν κεκτημένα δικαιώματα και απαιτήσεις, πέφτουν στην παγίδα της ατομικής διαπραγμάτευσης με τον εργοδότη, αποδυναμώνουν τη συλλογική δράση μέσα από τα σωματεία.
  Να μη δεχτούν καμία απόλυση , καμία περικοπή.
  Να σπάσουν με την ενότητα τους, το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλει η εργοδοσία. Το ΠΑΜΕ θα βρίσκεται δίπλα τους."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η πληροφορία οτι οι εργαζόμενοι και απολυμένοι της ΕΡΤ σπεύδουν για συμπαράσταση στις εγκαταστάσεις του 902,δεν επαληθεύεται καθώς το κκε απαγόρευσε κάθε επαφή των εργαζομένων του με τους διεφθαρμένους,τεμπέληδες και λαμόγια εργαζόμενους της ΕΡΤ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @Ν.Λινοτύπης - ... υποθέτω και πάλι, όταν χρειαστεί, το ίδιο θα πράξουν ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ρε "ανταπόκριση" όταν το ΚΚΕ δεν μπορεί να δώσει λύσεις και διέξοδο για το λαό μέσα στα πλαίσια του καπιταλισμού (και σωστά) τι στο διάολο τις ήθελε τις εκδοτικές επιχειρήσεις (10 φορές μεγαλύτερες από τις ανάγκες του) και τα κονέ μέσα κωλοσύστημα που πολεμάει...

   Διαγραφή
  2. @Ν.Λινοτύπης - ... σαν να σε ψέγω γιατί "εξαντλείσαι" μέσα στο διαδίκτυο και όχι μόνο και αποκλειστικά στο πεζοδρόμιο για την ανατροπή του καπιταλισμού ... για σκέψου το ...

   Διαγραφή
  3. Τελευταία ενόχληση: Υποστηρίζεις αυτούς που ξεπουλάνε δημόσια περιουσία (γιατί αυτό ήταν ο 902) σε λαμόγια μεγαλοεπιχειρηματίες κολλητούς του Σαμαρά για ένα κομμάτι ψωμί, στήνοντας νέα τζάκια, και δίνοντας όπλα στον ταξικό αντίπαλο λειτουργόντας σαν εφιάλτες και μου προτείνεις να διαμαρτυρηθώ από το πεζοδρόμιο για να αφήσουμε σε εσάς τις μεγάλες λεωφόρους της επανάστασης…. Καληνύχτα «ανασυγκρότηση»…

   Διαγραφή
  4. @Ν.Λινοτύπης - ... καμία ενόχληση ... απλώς δεν "έπιασες" το νόημα του πεζοδρομίου και του διαδικτύου ... σε κάθε περίπτωση ο ταξικός εχθρός είναι αλλού ... μην ομφαλοσκοπείς ως αν ήταν ο αυτοσκοπός σου ...

   Διαγραφή
 5. @ανώνυμος 8:26 - ... μια παρατήρηση: το ευφυολόγημα δεν θα περνούσε ούτε απ' έξω από το γραφείο οποιουδήποτε αρχισυντάκτη ... το πιθανότερο να σου έδιναν και πάλι τα φαρμακεία ... βελτιώσου ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή