Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Τα αποτελέσματα των ελέγχων στο πιεστήριο της "Καθημερινής"

*
Συνδικάτο
Τύπου & Χάρτου
***
*

Όργιο εντατικοποίησης
στο πιεστήριο της Καθημερινής 


Μετά από καταγγελία που κατέθεσε στην επιθεώρηση η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, ενημερωθήκαμε εγγράφως για τα αποτελέσματα του ελέγχου από την Επιθεώρηση Εργασίας Παλλήνης, που είναι τα εξής:

Στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22/09/17 στο εργοστάσιο της Καθημερινής στο Κορωπί, βρέθηκαν:
1) Δύο εργαζόμενοι απασχολούμενοι σε υπερωριακή εργασία. Ζητήθηκε το βιβλίο υπερωριών, προκειμένου να ελεγχθεί η αναγραφή σε αυτό, το οποίο όμως δεν επεδείχθη και ως εκ τούτου επιβλήθηκε Πράξη Επιβολής Προστίμου για μη επίδειξη βιβλίου υπερωριών.
2) Επιπλέον βρέθηκαν δεκατέσσερις εργαζόμενοι απασχολούμενοι σε υπερεργασία, για τους οποίους ζητήθηκε να καταβληθούν οι αντίστοιχες προσαυξήσεις και να προσκομιστούν οι εξοφλητικές αποδείξεις στην Επιθεώρηση Εργασίας.
3) Τέλος, βρέθηκαν τέσσερις εργαζόμενοι απασχολούμενοι σε διαφορετική ημέρα ή ώρα από τη δηλωθείσα στο ΠΣ Εργάνη, για τους οποίους ζητήθηκαν γραπτές εξηγήσεις για την παράβαση. Η επιχείρηση προσκόμισε τις γραπτές εξηγήσεις, οι οποίες δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές και στη συνέχεια επιβλήθηκε νέα Πράξη Επιβολής Προστίμου.
Είναι φανερό πως η εντατικοποίηση στο εργοστάσιο της Καθημερινής είναι ένα σταθερό φαινόμενο που δείχνει να μην επηρεάζεται από ελέγχους των διάφορων υπηρεσιών και πρόστιμα.

Αυτό που είναι σίγουρο όμως, είναι πως το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα με το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, δεν πρόκειται να αφήσουμε τους συναδέλφους μας ανυπεράσπιστους στον κίνδυνο εργατικού ατυχήματος, που παραμονεύει δουλεύοντας τόσες ώρες. Το Συνδικάτο είναι στη διάθεση κάθε συναδέλφου, ανεξάρτητα αν είναι μέλος του ή όχι. Θα αξιοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσον και κάθε μορφή οργάνωσης της πάλης για να διασφαλίσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα. 
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

2 σχόλια:

  1. ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ - ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ 1-0!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από εκδότη που έχει κάνει σημαία τα μνημόνια τί άλλο θα μπορούσαμε να περιμένουμε. Βάλτε πλάτη παιδιά, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ για να τα παίρνουν οι μεγαλοδημοσιογράφοι και οι διευθυντές του συγκροτήματος. Στα πλαίσια της οργάνωσης της επιχείρησης άλλοι έχουν αναλάβει το κομμάτι της παραγωγής και άλλοι απλά να τα παίρνουν παχιά-παχιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή