Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

... Μ. Καψής - "Η πρότασή μου δεν έγινε δεκτή..." ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Γιατί επιμένει;

Mανώλης Καψής: Πρότεινα
να βγαίνει μεσημεριανό δελτίο,
αλλά δεν έπεισα...

Ο διευθυντής ειδήσεων του Mega, Mανώλης Καψής εξηγεί, με σημείωμά του στο facebook, τους λόγους για τους οποίους ο σταθμός δεν θα αρχίσει τη μετάδοση ζωντανών δελτίων ειδήσεων, παρά τις αρχικές θετικές αντιδράσεις.

Όπως λέει, πρότεινε να βγαίνουν καθημερινά στον «αέρα» οι μεσημεριανές ειδήσεις -έστω με τα υπάρχοντα πενιχρά μέσα- όμως οι δημοσιογράφοι δεν το δέχτηκαν, επιμένοντας στις επισχέσεις εργασίας – και για νομικούς λόγους και για λόγους στρατηγικής.

«Δεν έπεισα», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Ήθελα να στείλουμε το μήνυμα ότι το Μega είναι ζωντανό. Να θέσουμε προ των ευθυνών τους, τόσο τους μετόχους όσο και τις Τράπεζες, και να αποκρούσουμε την προσπάθεια της digea να μας οδηγήσει σε ξαφνικό θάνατο».

Σημειώνουμε, πάντως, ότι οι δημοσιογράφοι είπαν «όχι» όταν άκουσαν τον εργατολόγο κ. Καρούζο να λέει ότι κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν «καταχρηστικές» οι επισχέσεις εργασίας που έχουν κάνει, αν δουλέψουν πάνω από τρεις μέρες.

Όσοι έχουν κάνει επίσχεση εργασίας παίρνουν 640 ευρώ το μήνα -χρήματα με τα οποία προσπαθούν να ζήσουν τις οικογένειές τους, καθώς είναι 8 μήνες απλήρωτοι.

Ολόκληρο το κείμενο του Μανώλη Καψή:

«Τελικά οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι, παρά τις αρχικά θετικές αντιδράσεις που με έκαναν να πιστεύω ότι υπάρχει η διάθεση να επιστρέψουμε, αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να αρθούν οι επισχέσεις (και για νομικούς λόγους και για λόγους στρατηγικής) και ότι δεν θα βγει δελτίο..

Ήμουν της άποψης ότι πρέπει να βγούμε δυναμικά στον αέρα και να στείλουμε το μήνυμα ότι το Μega ειναι ζωντανό. Να θέσουμε προ των ευθυνών τους τόσο τους μετόχους, όσο και τις Τράπεζες και να αποκρούσουμε την προσπάθεια της digea να μας οδηγήσει σε ξαφνικό θάνατο. Δεν έπεισα.

Ειδήσεις, έστω το μεσημέρι, με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε, χωρίς την συμμετοχή των συνάδελφων -στα πιο κρίσιμα ρεπορτάζ- δεν βγαίνουν.

Προσπάθησα να βγάλουμε δελτίο με όσους θα ήθελαν να γίνει ακόμα μια προσπάθεια, τώρα που η διαπραγμάτευση με τις Τράπεζες είναι σε κρίσιμο σημείο, ώστε να έχουμε φωνή και «μοχλό πίεσης.»

Ήταν αυτονόητο ότι κανείς συνάδελφος, που έχει βρει κάπου αλλού εργασία για να τα βγάλει πέρα -απλήρωτος επί 8 μήνες από το Μega- δεν θα ήταν υποχρεωμένος να δώσει το παρόν ή να άρει την επίσχεση για απροσδιόριστο χρόνο. Η πρόθεση μου ήταν να βγάλουμε ειδήσεις έως το τέλος του μήνα.

Η πρότασή μου δεν έγινε δεκτή..»

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου