Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

... ανακοίνωση ΔΟΔ-ΕΟΔ: Να τα βρείτε με τον Ψυχάρη !..

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Σχόλιο "Α": ... άνθρωποι άρτι αφιχθέντες από τον πλανήτη "Δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ξέρω" ... ναι, για τους κυρίους της ΔΟΔ και της ΕΟΔ πρόκειται ... και φυσικά για τους εγχώριους πληροφοριοδότες τους ... άκουσον, άκουσον τι γράφουν οι άνθρωποι: "ΔΟΔ και ΕΟΔ απηχούν το αίτημα των Ενώσεων, οι οποίες καλούν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να βρεθεί μια λύση, για τη διάσωση των εντύπων." ... βάζουν, σε απλά ελληνικά, στο ίδιο τσουβάλι τον μπαταχτσή επιχειρηματία και τον επί εξάμηνο απλήρωτο π.χ. τεχνικό Τύπου ... και του ζητούν να βρει λύση για να μην χάσει ο Ψυχάρης τη βίλα στο Πόρτο Χέλι, το σκάφος, τα παρκαρισμένα εκατομμύρια στα παραδεισένια νησιά και να μην στερηθούν τα παιδιά του το παντεσπάνι τους ... κύριοι, εσείς οι απέξω κι εσείς οι από μέσα ... δεν πάτε να κάνετε καμιά άλλη δουλειά; ...
Ανακοίνωση ΔΟΔ και ΕΟΔ
για «Το Βήμα» και «Τα Νέα»

Να διαφυλαχτεί η πολυφωνία
και τα δικαιώματα των εργαζομένων στον ΔΟΛ


Έκκληση για την περιφρούρηση της πολυφωνίας των ΜΜΕ στην Ελλάδα απευθύνει, με αφορμή τα γεγονότα στον ΔΟΛ, και ύστερα από τις παρεμβάσεις της ΕΣΗΕΑ, η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.

Η ΔΟΔ και η ΕΟΔ επισημαίνουν την ανάγκη προάσπισης, ως ακρογωνιαίου λίθου, «του θεσμού που αποκαλούμε δημοκρατική κοινωνία και τη διαφύλαξη της πολυμορφίας των πηγών ενημέρωσης προκειμένου, να έχουν έγκυρη ενημέρωση οι Έλληνες πολίτες».

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση τονίζεται ότι:

· Δύο από τις παλαιότερες εφημερίδες της Ελλάδας «Το Βήμα» και «Τα Νέα», επρόκειτο να αναστείλουν την έκδοσή τους μαζί με άλλα έντυπα, το περασμένο σαββατοκύριακο. Το Σάββατο ο Δημοσιογραφικός Ομιλος Λαμπράκη στην ιδιοκτησία του οποίου ανήκουν, ανακοίνωσε ότι επίκειται η αναστολή της έκδοσής τους «εντός των επόμενων ημερών, για οικονομικούς λόγους». Η Διεθνής και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων μαζί με τις ελληνικές Ενώσεις μέλη των Ομοσπονδιών, ζητούν μεγαλύτερα χρονικά περιθώρια για τη διαπραγμάτευση μιας μακροπρόθεσμης λύσης.

· Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι 500 εργαζόμενοι συμπεριλαμβανομένων 250 δημοσιογράφων, οι περισσότεροι μέλη της ΕΣΗΕΑ, να βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία. Οι Ενώσεις επίσης καταγγέλλουν το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στο ΔΟΛ δεν έχουν πληρωθεί τους τελευταίους 6 μήνες, και βρίσκονται σε ένα ιδιαίτερα επιβαρυμένο εργασιακό περιβάλλον.

· Ωστόσο, παρά την εξαγγελία αναστολής της έκδοσης των εφημερίδων, οι εργαζόμενοι του ομίλου αποφάσισαν να αντισταθούν και να συνεχίσουν να εργάζονται τη Δευτέρα και την Τρίτη, χωρίς να έχουν καμία εγγύηση ότι θα πληρωθούν.

· ΔΟΔ και ΕΟΔ απηχούν το αίτημα των Ενώσεων, οι οποίες καλούν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να βρεθεί μια λύση, για τη διάσωση των εντύπων.

Και οι δύο Ομοσπονδίες ενώνουν τη φωνή τους με αυτή του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μουϊζνιέκς, ο οποίος επέστησε την προσοχή της ελληνικής κυβέρνησης και των ιδιωτικών εταιριών, να αναλογιστούν τις επιπτώσεις, που προκαλούν οι ενέργειες των εμπορικών επιχειρήσεων στα ανθρώπινα δικαιώματα και τους κάλεσε, να σεβαστούν τα κοινωνικά και οικονομικά δικαιώματα των εργαζομένων, σε αυτές τις εφημερίδες.

---
---
*

1 σχόλιο:

  1. Συνάδελφε, όλοι αυτοί οι απέξω και κυρίως οι από μέσα, που τους γνωρίζουμε καλά, έκαναν ...άλλες δουλειές όλα αυτά τα χρόνια της γερής μάσας. Εφαγαν πολύ καλά και από τα χρήματα του χρηματιστηρίου και από τα θαλασσοδάνεια και από τους διορισμούς στο δημόσιο και από τις προσλήψεις στις τράπεζες. Γι αυτό με περίσσιο θράσος ζητούν από τους απλήρωτους εργαζόμενους να καταβληθούν προσπάθειες για να σωθούν τα έντυπα, αλλά και τα κόττερα και οι βίλλες. και τα μαύρα εκατομμύρια. Γιατί υπάρχουν και οι ιδιοκτήτες οι οποίοι γουστάρουν να έχουν σταθμούς και έντυπα, αλλά με δανεικά κι αγύριστα και με απλήρωτους εργαζόμενους και οι από μέσα δεν θέλουν να τους χαλάσουν το χατίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή