Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τεράστια αύξηση
του μετοχικού κεφαλαίου του ΑΝΤ1

Κινητικότητα, εν όψει της αδειοδότησης, στην οικονομική εικόνα των εταιρειών. Με απόφαση της τακτικής γενικής συνέλευσης της ΑΝΤΕΝΝΑ TV AE, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αυξήθηκε κατά 39.999.960 ευρώ. Το ποσό καλύφθηκε εξ ολοκλήρου με την κεφαλαιοποίηση ισόποσων απαιτήσεων των υφιστάμενων μετόχων (οικογένεια Κυριακού) κατά της εταιρείας. Μετά την αύξηση, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται πλέον σε 77.020.110 ευρώ.
---
Αύξηση κεφαλαίου
σχεδιάζει και το Epsilon TV

Σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της θα προχωρήσει η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ, υπό τον έλεγχο πλέον της Dimera Media Investments του Ιβάν Σαββίδη. Η έκτακτη γενική συνέλευση αποφασίστηκε για την Τρίτη 9 Ιανουαρίου, δύο ημέρες πριν από τη λήξη υποβολής των αιτήσεων του διαγωνισμού που διενεργεί το ΕΣΡ για την εκχώρηση των αδειών. Το ποσό της αύξησης δεν έχει ανακοινωθεί. Στη συνέλευση τίθεται προς συζήτηση και η επικύρωση της εκλογής νέου ΔΣ. Πρόεδρος είναι ο Αρτούρ Νταβινιάν, αντιπρόεδρος η Μαρία Γκοντσάροβα, διευθύνων σύμβουλος ο Δημήτρης Δημαρέλης και γραμματέας ο Κωνσταντίνος Φωτιάδης.
---
Έκτακτη
γενική συνέλευση
στον ΣΚΑΪ την Πέμπτη
---
Σε έκτακτη γενική συνέλευση προχωράει και η εταιρεία Ειδήσεις Ντοτ Κομ ΑΕ. Η εταιρεία του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ καλεί τους μετόχους της την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου με αποκλειστικό θέμα τη συμμετοχή της εταιρείας στον τηλεοπτικό διαγωνισμό που θα κάνει το ΕΣΡ για επτά άδειες εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου και την εξουσιοδότηση της υποβολής υποψηφιότητας.
---
Δεν βγαίνει
ΔΣ στην ΠΟΕΣΥ

Δύσκολα θα επιτευχθεί η εκλογή προεδρείου στο νέο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ. Αιτία η ενδοπαραταξιακή σύγκρουση που ξέσπασε μετά τις εκλογές στους «Ενωμένους δημοσιογράφους», την πρώτη παράταξη στην ΕΣΗΕΑ. Οι συνδικαλιστές που προέρχονται από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ κατηγορούν τους προερχόμενους από τη ΝΔ ότι ακολούθησαν δική τους τακτική, που δεν συζητήθηκε στην παράταξη, με αποτέλεσμα να εκλεγούν μόνο σύμβουλοι που πρόσκεινται στη ΝΔ και να αποκλειστούν όλοι οι υπόλοιποι, όπως ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δημήτρης Κουμπιάς.
---
Συρρικνώνεται
η γαλλική δημόσια τηλεόραση

Σε σοβαρή συρρίκνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης France Televisions οδηγούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης και της διοίκησης για την αναδιάρθρωσή της. Οι συνδικαλιστικές ενώσεις έχουν ήδη προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση αλλά και τη διοίκηση της ραδιοτηλεόρασης ότι με πρόσχημα την οικονομική εξυγίανση οδηγούν σε οικονομική ασφυξία τον οργανισμό και στη σταδιακή διάλυσή του.
---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου