Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018

ΣΥΡΙΖΑ - βάπτισε την διαπλοκή στα ΜΜΕ "επιχειρηματικότητα"

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Νομιμοποίηση της διαπλοκής
και εξαπάτηση των εργαζομένων


Από τη Ματίνα Παπαχριστούδη

Μετά από 25 χρόνια θα δοθούν επιτέλους επίσημα άδειες στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Η παλιά γνωστή μας διαπλοκή μεταλλάχθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μετά από τις μεταξύ τους σκληρές μάχες, σε «επιχειρηματικότητα». Για να δρα νομότυπα, η κυβέρνηση τη γεμίζει με δώρα. Μερικά από αυτά:
Η μείωση του Ειδικού Φόρου τηλεόρασης από το 20% σε 5% για τους πέντε αδειούχους σταθμούς (ΑΝΤ1, Alpha, Star, ΣΚΑΙ, Ε TV)
Η κατάργηση του αγγελιοσήμου (εργοδοτική εισφορά) και η επιβολή εισφοράς 2% σε όλες ανεξαιρέτως τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με τα μίντια - κάτι που συνιστά επιδότηση προς τους καναλάρχες,
Η άμεση χρηματική επιδότηση των σχεδίων τηλεοπτικής παραγωγής των καναλιών.
Το μεγαλύτερο, ωστόσο, δώρο της κυβέρνησης στην κάποτε χαρακτηριζόμενη διαπλοκή, είτε στον τηλεοπτικό είτε στον έντυπο χώρο των μίντια, είναι η παγίωση της δυνατότητας να μην πληρώνουν τους εργαζόμενους.


Τόσο η περίπτωση των διάφορων εντύπων – του Πήγασου του Μπόμπολα, του ΔΟΛ του Ψυχάρη, της ΙΜΑΚΟ του Κωστόπουλου, του Κέρδους του Λιακουνάκου – που κατέρρευσαν μετ΄ επαίνων από τον κυβερνητικό μηχανισμό εξουσίας, όσο και το Μέγκα της παραδοσιακής διαπλοκής, καταδεικνύουν την μεγάλη εξαπάτηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δύο κινήσεις όφειλε να δρομολογήσει η κυβέρνηση ως ασπίδα σε ενέργειες και τακτικές των πτωχευμένων οικονομικά και δημοσιογραφικά, διαπλεκόμενων εταιρειών:
Πρώτον, να φέρει νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή με την οποία οι τράπεζες δεν θα μπορούσαν να δεσμεύσουν τα χρήματα για τη μισθοδοσία και
Δεύτερον, να δοθεί δυνατότητα απαίτησης των οφειλομένων από τις προσωπικές περιουσίες των πτωχευμένων μιντιαρχών.
Οι δικαιολογίες περί ελέγχου των θεσμών και ευρωπαϊκών δεσμεύσεων για τα δυο παραπάνω θέματα, προκαλούν γέλια. Η μέχρι τώρα εμπειρία δείχνει πως οι «θεσμοί» στον τομέα των μίντια αποδέχονται πλήρως τις εισηγήσεις των εγχώριων λομπιστών. Όπως συνέβη με το αγγελιόσημο, τις ψηφιακές συχνότητες, τις τηλεοπτικές άδειες, κ.λ.π.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προηγούμενες, ξεπούλησε τους εργαζόμενους και διαπραγματεύθηκε σκληρά με τη διαπλοκή για να συμφωνήσει με αυτήν υπό νέους, δικούς της πλέον, όρους τη λειτουργία της.

---
Στη στήλη Πισω απο τις καμερες στο κυριακάτικο ΠΡΙΝ
---
*

2 σχόλια:

  1. Συγγνώμη, αλλά υπάρχει ένσταση. Ξεχάσατε να βάλετε μπροστά από την κυβέρνηση τα δικά μας τα παιδιά που βάζουν πλάτη για την απλήρωτη εργασία. Τους εκπροσώπους μας ντε, τους συνδικαλιστές μας. Τα γιουσουφάκια των αγάδων. Γιατί αφήνετε τους πρωταγωνιστές απ' έξω; Ξέρετε τί ...αδαμάντινος χαρακτήρας χρειάζεται να είσαι για να μην λες κουβέντα και να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια όταν εκπροσωπείς εργαζόμενους του ΔΟΛ, του ΠΗΓΑΣΟΥ του ΤΗΛΕΤΥΠΟΥ, του Real του E.T. κ.λπ.; Να τους αναφέρετε πρώτους τους συγκεκριμένους γιατί όλοι οι άλλοι απλά κάνουν τη δουλειά τους για το συμφέρον τους. Και οι επιχειρηματίες και οι κυβερνώντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και οι εκπρόσωποι έχουν βάλει το χεράκι τους και οι διευθυντές που υποτίθεται ανησυχούσαν για το καλό των υπαλλήλων...το ψέμα πήγε και συνεχίζει να πηγαίνει σύννεφο...τουλάχιστον το υπερπρονόμιο θα το πάρετε σίγουρα...sureeee

    ΑπάντησηΔιαγραφή