Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Κάνω ό,τι θέλει το αφεντικό στο Μέσο που δουλεύω...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η δυσκολία να παραμείνεις
ο δημοσιογραφικός εαυτός σου


Ο λόγος για πολιτική συντάκτρια, έμπειρη συν έγκυρη από όσα ξέρω. Και ενημερωμένη καλά στα της Νέας Δημοκρατίας χωρίς να ανήκει στη νεοπαγή φυλή του... δημοσιογράφου-οπαδού. Ήταν ήπια όπως την άκουγα για χρόνια στον Real fm.

Κατέθετε το ρεπορτάζ χωρίς αιχμές, δίχως ειρωνείες και εμπάθειες. Σοβαρή. Την ξανάκουσα στις προάλλες από άλλο ραδιοφωνικό μετερίζι που αποτελεί (δικαίωμά του) βάση με βαρύ οπλισμό για άσκηση αντιπολίτευσης με μεγάλο βεληνεκές.

Δεν μπορώ να πω ότι η περί ης ήταν ακραία σε αυτά που έλεγε. Αλλά δεν ήταν αυτή που ήξερα. Είχε αλλάξει. Προσαρμόστηκε στο ύφος που είχε η βασική παρουσιάστρια της ενημερωτικής εκπομπής.

Κάτι σαν το σχήμα τού νερού όταν αλλάζει μπουκάλι. Και μαζί με το ρεπορτάζ άρχισε όχι απλώς τα αρνητικά σχόλια, αλλά τις ειρωνείες, τα βελάκια με φαρμάκι, τις κακιούλες, τα γελάκια. Η σοβαρότητά της είχε ελαφρύνει σαν μπαλόνι.

Τελικά, στις ανηφορικές (και για την Ενημέρωση) μέρες που περνάμε, είναι δύσκολο να παραμείνεις επαγγελματικά ο εαυτός σου. Πρέπει να αλλάξεις και να γίνεις ο εαυτός τού Μέσου που σου δίνει δουλειά –ό,τι και να είναι αυτό: ραδιόφωνο, τηλεόραση, ιστοσελίδα ή εφημερίδα. Αυτό τουλάχιστον συμβαίνει αν δεν έχεις αντιστάσεις. Και, κυρίως, αν δεν έχεις άλλες λύσεις για τον βιοπορισμό σου.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Πάντως αργότερα, στην ίδια εκπομπή, φάνηκε πόσο δύσκολο ήταν να παραμείνει στο συγκεκριμένο Μέσο όπως την ξέραμε. Γιατί η παρουσιάστρια έχοντας άλλην ρεπόρτερ πλάι της, ασχολήθηκε (ασχολήθηκαν) πάνω από πέντε λεπτά με την κατεβασμένη κάλτσα του Τσίπρα που φάνηκε καθώς καθόταν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο Μπλούμπεργκ.

Έκπληξη, αποτροπιασμό, μέχρι και σιχασιά είχαν τα σχόλιά τους. Άκου γυμνό πόδι σε ανασηκωμένο μπατζάκι κουστουμιού! Ενώ οι σωστοί άνδρες, πολιτικοί ή όχι, φοράνε, είπαν, λεπτής ύφανσης κάλτσες, ψηλές ώς το γόνατο, για να αποφύγουν την ενδυματολογικό όλεθρο, δηλαδή αυτόν που «έπαθε» ο απρόσεκτος (και λιγάκι «στα παλιά μου υποδήματα οι κανόνες») πρωθυπουργός.

Ακούς, Αλέξη – ή Αλέκση όπως τον γράφει με το βαθύτατα ευφυές χιούμορ του ο Μάνος Βουλαρίνος, όταν ασχολείται με τη γραβάτα του Τσίπρα, και μας διαλύει το στομάχι από τα γέλια;..

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου