Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

MME - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Απεργοσπάστης
ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Σόμπολος...

Ο, «κρατάω το πτώμα με τα δόντια», γνωστός Πάνος Σόμπολος, πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ την ώρα της στάσης εργασίας (11.00-14.00) πήγε ζωντανά στο STAR και την εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, για να αφηγηθεί τα «κατορθώματά» του στο... αστυνομικό ρεπορτάζ.

Μπράβο του...
---
Δεν έδωσαν το επίδομα

των 1.000 ευρώ
στους εργαζόμενους του Mega!

Εμπλοκή στο βοήθημα των 1.000 ευρώ για τους εργαζόμενους του Mega! Κόπηκαν οι εργαζόμενοι του καναλιού που είχαν μπει σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας από το 2016. Ο αναίτιος αυτός διαχωρισμός προκάλεσε αντιδράσεις και το επιχείρημα του ΟΑΕΔ ήταν πως δεν έχουν τα 120 ένσημα που απαιτούνται ώστε να λάβουν το επίδομα. Δικαιολογία ωστόσο που δεν στέκει αφού η εταιρεία Τηλέτυπος είχε ασφαλισμένους όλους τους εργαζόμενους ως τον Φεβρουάριο του 2018 άσχετα αν βρίσκονταν σε επίσχεση ή όχι. Το θέμα έχει τεθεί στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αλλά και τις συνδικαλιστικές ενώσεις αφού κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς το βοήθημα οι περισσότεροι από τους πρώην εργαζόμενους του καναλιού.
---
ΠΟΣΠΕΡΤ:
Έγινε πράξη η υπογραφή ΣΣΕ
για το προσωπικό ασφαλείας στην ΕΡΤ

Ακόμα μια θετική εξέλιξη στον αγώνα της διεκδίκησης των εργατικών μας δικαιωμάτων έγινε πράξη με την υπογραφή της νέας, τριετούς διάρκειας, ΣΣΕ για το προσωπικό ασφαλείας.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ αγωνίστηκε, διαπραγματεύτηκε αταλάντευτα τους όρους και τις προϋποθέσεις και τελικά υπέγραψε με τη διοίκηση την προαναφερόμενη σύμβαση, η οποία είναι ίδια με την προηγούμενη σύμβαση του 2005. Όπως όλοι γνωρίζετε, η σύμβαση του 2005 προερχόταν μέσα από διαπραγμάτευση και από δικαστικές αποφάσεις, τις οποίες όλα αυτά τα χρόνια η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν απεμπόλησε παρά τις πιέσεις και τη συνεχή άρνηση (επί 13 χρόνια) όλων των διοικήσεων μέχρι σήμερα να την υπογράψουν (...) 
Τυπολογίες
---
Και στην Αλβανία,
απλήρωτοι οι δημοσιογράφοι

Απλήρωτοι οι δημοσιογράφοι και στην Αλβανία! Τα περισσότερα ΜΜΕ στην Αλβανία δεν πληρώνουν τους δημοσιογράφους οι οποίοι από τον προηγούμενο μήνα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Το 90% των εργαζομένων στα αλβανικά ΜΜΕ πληρώνονται με καθυστέρηση καθώς η συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ στη γείτονα χώρα δεν πληρώνει. Όπως δηλώνουν οι δημοσιογράφοι η κατάσταση έφθασε πλέον στο απροχώρητο και το πρόβλημα είναι πως όποιος διαμαρτύρεται απολύεται.
---
Λίγο θάλασσα (Φάληρο),
λίγο Άδωνη
και το αγόρι του (ο Πιτταράς)...

Θρασύς και ανερμάτιστος όπως πάντα. Αποκαλούσε τον προϊστάμενο του πολιτικού ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, Γιάννη Πιτταρά «αγόρι μου» και... είχε ιδιαίτερη μεταχείριση στους εκπομπάρχες (Κούτρα και Ντσούνο): Είστε σοβαροί; Θα σας πω εγώ τι εννοούσε ο Καμμένος!

Ο Άδωνις κατά τα γνωστά έκανε την εκπομπή μόνος του. Και οι άλλοι τον άφηναν (την ώρα που η ΕΣΗΕΑ είχε κηρύξει στάση εργασίας. Λεπτομέρεια!)...

Λίγο τσίπα, παιδιά (δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ). Όλα καταπίνονται για τη θεσούλα;
---
«Μάτι ελέγχου»
στα ιδιωτικά ΜΜΕ για το Μουντιάλ

Την προστασία του πολύτιμου περιεχομένου του Παγκόσμιου Κυπέλλου από ενέργειες «κλοπής» άλλων Μέσων, τηλεοπτικών ή ιντερνετικών, αποφάσισε η ΕΡΤ η οποία συνεργάζεται με τη Media Services για την 24ωρη παρακολούθηση όλων των ΜΜΕ. Η εταιρεία που έχει το απαραίτητο λογισμικό παρακολουθεί και καταγράφει όλα τα δελτία ειδήσεων στην τηλεόραση, τις αθλητικές εκπομπές αλλά και όλες τις αθλητικές ιστοσελίδες που έχουν ενσωματώσει στιγμιότυπα του Μουντιάλ. Για τη μετάδοση, αναμετάδοση ή προβολή στιγμιοτύπων απαιτείται συμφωνία με την ΕΡΤ που έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης. Η παρακολούθηση αποφασίστηκε για να αποφευχθεί η κλοπή εικόνων από τον «αέρα» της ΕΡΤ όπως γινόταν πολλά χρόνια.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου