Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Αιχμές από και προς τα ΜΜΕ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


** Από τη Δευτέρα, το "τσουνάμι" των αλλαγών στην ΕΡΤ με αντικαταστάσεις προσώπων. Το μεσημέρι της Παρασκευής στο ΔΣ της εταιρείας ελήφθησαν σοβαρές αποφάσεις. Όπως η διακοπή της 3ετίας στις διευθυντικές θέσεις.

** Πρόσωπα που καθύβριζαν τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προωθούνται για διευθυντικές θέσεις, όπως και άλλοι που υπηρέτησαν τη ΝΕΡΙΤ και παρέμειναν στις θέσεις τους, και επί ΣΥΡΙΖΑ, επί 3ετία!

** Οι προτάσεις είχαν κατατεθεί και το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με την υποστήριξη και της ομάδας των “θεσμικών” αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι δύο τελευταίες διοικήσεις είπαν “όχι”.

** Τώρα, η μπάλα είναι στα πόδια της νέας διοίκησης της ΕΡΤ.

** Η ΕΡΤ, αλλάζει. Κρατηθείτε.

** Οι πρώτες ισχυρές εντάσεις στο One αποκαλύφθηκαν χθες. Πολλοί οι εμπλεκόμενοι, ετερόκλητη ομάδα, τηλεοπτικά πρόσωπα από το βαθύ παρελθόν και …χάος.

** ΕΔΟΕΑΠ, μόνο για “έχοντες και κατέχοντες”;

** Με συνδικαλισμό εγγυημένο από το 2% του τζίρου των υπολοίπων ΜΜΕ -κυρίως της ΕΡΤ- και των εισφορών που πληρώνουν όσοι έχουν ακόμη εργασία. Και των εφημερίδων που “ματώνουν” και απολύουν.

** Τη ρύθμιση του 2% την είχε προτείνει η ΕΙΤΗΣΕΕ και τη δέχθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σε αντικατάσταση του αγγελιοσήμου και τώρα οι άνεργοι δημοσιογράφοι είναι εκτός διαδικασιών.

** Απροσδόκητες προσεγγίσεις στο παρασκήνιο των media.

** Χαμός στο ΕΣΡ με την προσπάθεια νομιμοποίησης ραδιοφωνικού σταθμού που ήρθε από το …πουθενά και δεν έχει τις απαραίτητες προϋποθέσεις του νόμου Ρουσσόπουλου.

** Να συμβουλεύονται τα παιδιά στην κυβέρνηση τον πρώην υπουργό επικρατείας, διότι γνωρίζει τι αναφέρει ο νόμος του.

** Είπαμε να έχει προβάδισμα η Κρήτη, αλλά όχι και έτσι.

** Τουλάχιστον 4 υποψηφιότητες για τη θέση του εντεταλμένου διευθυντή τηλεόρασης στην ΕΡΤ. Ο Π. Μπούτος δεν έθεσε υποψηφιότητα, σε αντίθεση με άλλον- εν ενεργεία- διευθυντή προγράμματος.

** Σαρώνει σε τηλεθέαση η σειρά "Άγριες Μέλισσες" στον ΑΝΤ1. Είναι το σημείο αναφοράς για τη φετινή σεζόν, με κοινό που διευρύνεται. Μαζί με τις "Γυναίκες" δίνουν στον ΑΝΤ1 ένα σοβαρό πλεονέκτημα.

** Συνεχίζεται και η γκρίνια στον Alpha.

** Οι οριστικές καταδίκες για την πρόκληση ζημίας σε βάρος του δημοσίου έχουν και συνέπειες που προβλέπονται από τη νομοθεσία. Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν μπορούν να έχουν θέση στο δημόσιο ή να επαναπροσληφθούν. Οπότε όσοι υπογράφουν για να καλύψουν τέτοιες καταστάσεις...


** Από τη στιγμή που τα μέλη του ΔΣ της Alpha Bank αθωώθηκαν για τα δάνεια στο ΔΟΛ, γιατί βγαίνει σε πλειστηριασμό το Mega;

** Είναι η εταιρεία του μετόχου που πλήρωνε τα δάνειά της κανονικά στην Alpha Bank μέχρι τη στιγμή που τόσο ο ΔΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη, όσο και ο Φώτης Μπόμπολας, αρνήθηκαν να προβούν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και δεν πληρώθηκαν οι τράπεζες.

** Το δικαστήριο όμως έστειλε το μήνυμα πως για τα δάνεια αυτά, με τις γνωστές εγγυήσεις, δεν υπάρχει ζήτημα. Να διαβάσουμε φυσικά την απόφαση, αλλά εδώ οι απορίες είναι τεράστιες.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου