Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

MME - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Διαβάσαμε
στις Τυπολογίες



Πλήρωσε ο Μαρινάκης
και περιμένει την άδεια

Το ΕΣΡ περιμένει πλέον η Άλτερ Έγκο ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη για να ξεκινήσει τις εκπομπές του το One Channel. Η πρώτη δόση των 3,5 εκατ. ευρώ καταβλήθηκε στην Εφορία εντός του δεκαπενθημέρου που προβλέπει ο νόμος από την ανακήρυξη της εταιρείας ως οριστικού υπερθεματιστή. Το ΕΣΡ στη συνέχεια είναι υποχρεωμένο να αναρτήσει στην ιστοσελίδα του την απόφασή του για τη χορήγηση της άδειας. Το διάστημα που δίνει ο νόμος φτάνει ως και τις 90 μέρες.

Σκέψεις για νέα εφημερίδα... ΣΥΡΙΖΑ


Επιστρέφουν οι σκέψεις στο… αρχηγείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για έκδοση καθημερινής εφημερίδας που θα στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Η εφημερίδα θα ελέγχεται από επιχειρηματία που ήδη κινείται στα media και στο ποδόσφαιρο και το σχέδιο προβλέπει και τη λειτουργία τηλεοπτικού σταθμού. Οι σχετικές συζητήσεις γίνονται σε ανώτατο επίπεδο.

Στο συνθέτη Δ. Παπαδημητρίου
η αρμοδιότητα της Ραδιοφωνίας

Την αρμοδιότητα των ραδιοφωνικών προγραμμάτων της ΕΡΤ εκχώρησε με απόφασή του το ΔΣ της ΕΡΤ στον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου, μέλος του ΔΣ. Την ίδια αρμοδιότητα κατείχε και με την προηγούμενη σύνθεση του συμβουλίου. Η ισχύς της απόφασης αρχίζει με τη δημοσίευσή της στη «Διαύγεια».

ΕΣΗΕΑ
Δηλώσεις «Πόθεν Έσχες»
ως το τέλος Οκτωβρίου

Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους ότι η λήξη της υποβολής των δηλώσεων «Πόθεν Έσχες» για το οικονομικό έτος 2018 είναι στις 30/10/2019 (τρεις μήνες μετά τη λήξη των φορολογικών δηλώσεων οικονομικού έτους 2018 που ήταν στις 30/7/2019).

Νέα πρόσωπα στο Κανάλι της Βουλής

Αλλαγές και στο Κανάλι της Βουλής προωθεί η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει κρούσεις στο Νίκο Σίμο, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ για να αναλάβει επικεφαλής του Τηλεοπτικού Σταθμού του Κοινοβουλίου και στο Γιώργο Λαμπράκο (Mega, ΕΡΤ, Action24) τη θέση του αναπληρωτή.

Κέρδη και το 2018 για τον ΣΚΑΪ

Κερδοφόρος και το 2018 η εταιρεία Ειδήσεις Ντοτ Κομ, η οποία ελέγχει τον ΣΚΑΪ. Τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν την προηγούμενη χρονιά στα 2.344.963 ευρώ έναντι επίσης κερδών 1.542.731 ευρώ της χρήσης 2017. Το μετά φόρων αποτέλεσμα το 2018 ήταν κέρδη 5.294.471 ευρώ έναντι κερδών 53.986 ευρώ της προηγουμένης χρήσης. Σε επίπεδο ομίλου, το 2018 καταγράφονται προ φορών κέρδη 1.509.897 ευρώ και μετά φόρων κέρδη ύψους 4.408.183 ευρώ, ενώ το 2017 τα αντίστοιχα ποσά ήταν 1.781.815 ευρώ και 160.368 ευρώ.

Πρόσωπα στα media

**Ο Νίκος Χατζηνικολάου με το «Ενώπιος Ενωπίω», την ιστορική εκπομπή του Mega, από τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, στον ΑΝΤ1. Στη θέση του αρχισυντάκτη ο Μάνος Νιφλής, ο οποίος παρουσίαζε την πρωινή εκπομπή στην ΕΡΤ1 την προηγούμενη περίοδο.

**Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της ΕΡΤ με την Όλγα Τρέμη, πρώην παρουσιάστρια του Mega, για τη νυχτερινή ζώνη της ΕΡΤ1. Μαζί της ως σχολιαστής ο Αντώνης Δελατόλλας, ενώ αναζητείται ένας ακόμη σχολιαστής.
**Και εσωτερική λύση αναζητούν στην ΕΡΤ για την πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1.
** Σε συζητήσεις με το One εκδότης φιλελεύθερου εντύπου.


Άκυρη η απόλυση
δημοσιογράφου του Αθήνα 9.84

Άκυρη έκρινε το Πρωτοδικείο Αθήνας την απόλυση της δημοσιογράφου Ουρανίας Τσιαπάρα από το ραδιοφωνικό σταθμό του δήμου Αθήνας “Αθήνα 9,84”, διατάσσοντας την επιστροφή της στη δουλειά, την χορήγηση όλων των μισθών της για το διάστημα της “απόλυσης” καθώς και χρηματική αποζημίωση.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου