Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Scripta Manent...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Λάβαμε
και δημοσιεύουμε


Της ΕΣΗΕΑ η ταμπακιέρα,
τα πεσμένα νούμερα
και ο «Θρύλος» στο One!


* Ο προβληματισμός στον ΣΚΑΪ για την απογευματινή του ζώνη είναι έκδηλος. Και δεν αποκλείεται να πέσουν… κεφάλια, όχι όμως αυτά που φέρουν την ακέραια ευθύνη του νέου προγράμματος, το οποίο θυμίζει Mega.

* Όχι, δεν ευθύνεται ο Λοΐζος Ξενόπουλος αλλά… οι πιο πάνω. Αλλά εκεί, σε αυτόν τον όροφο, δεν λογοδοτούν: αποφασίζουν.

* Και στον Alpha είναι προβληματισμένοι, ήδη το κανάλι έχει χάσει 4-5 μονάδες και δεν βγήκε ακόμη στο One, το οποίο –ως μαθαίνω- φοβούνται αρκετά ενόψει τηλεθέασης.

* Ειρωνικό μεν αλλά όσο στον Alpha υπήρχε Βασίλης Παπαδρόσος, τα νούμερα ανέβαιναν. Τώρα που πήγε στον ΣΚΑΪ, γκρινιάζουν… και οι δύο.

* Σε ποιο κανάλι ακούστηκε από στέλεχος, ως λύση για να ανέβει το πρωινό πρόγραμμα, «βάλτε μια ξανθιά σαν την Καινούργιου να βγάζει νοικοκυρές σε απόγνωση στο τηλέφωνο»; Οσα δεν φτάνει η αλεπού…

* Κι όμως, το ρεκόρ της πλέον… χαμογελαστής και ανάλαφρης συνέντευξης πρωθυπουργού στην ελληνική, τηλεοπτική ιστορία καταρρίφθηκε μέσα σε πέντε χρόνια. Στην πρώτη θέση πέρασε η εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου. Ήταν σκληρές οι ερωτήσεις του «γνωστού άνκορμαν» αλλά … εντάξει. Δεν ήταν τόσο σκληρές όσο εκείνες της Σταματίνας Τσιμτσιλή…

* Τη θέση κατείχαν οι Γιώργος Ευθυμίου και Γιάννης Τρουπής από τον Δεκέμβριο του 2014 με την πολυσυζητημένη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στο μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ. Σήμερα ο Τρουπής κατέχει επιτελική θέση στην ΕΡΤ ενώ ο Ευθυμίου είναι αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

* Στοιχεία για την ανεργία των δημοσιογράφων απέστειλε η ΕΣΗΕΑ στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων. Ε, και;

* Στην οποία ΕΣΗΕΑ κατατέθηκε έγγραφο που αποδεικνύει ότι δημοσιογράφος επρόκειτο να αμειφθεί με 3.720 ευρώ για σεμινάρια αλλά δεν εμφανίστηκε… ποτέ σε αυτά.

* Στην Ενωση επικρατεί κι ένας μικρός «εμφύλιος» ελέω Κώστα Βαξεβάνη. Ενώ ο εκδότης του «Documento» είχε ενημερώσει, εγγράφως, ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να κοπεί… μαχαίρι η διαφήμιση στην εφημερίδα (για να τη στραγγαλίσει οικονομικά), η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με τις απολύσεις από την εφημερίδα. Καμία αναφορά για την… ταμπακιέρα.

* Ας δούμε και τι θα κάνει η ΕΣΗΕΑ με την έτερη ταμπακιέρα διότι με την «επιστροφή στην κανονικότητα» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, εφεξής πόθεν έσχες είναι υποχρεωμένοι να καταθέτουν οι δημοσιογράφοι αλλά όχι… οι εργοδότες τους.

* Κατατέθηκε πάντως πρόταση, που θα συζητηθεί στην Ενωση, να καταργηθεί τούτη η υποχρέωση. Ούτως ή άλλως πλέον είναι υποκριτικό.

* Και να θέλω να αγιάσω, δεν με αφήνουν στην Ενωση. Σε συνάντηση των μελών της ΕΣΗΕΑ με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, αναφέρθηκε ότι «οι δημοσιογράφοι, που εργάζονται σε φορείς του δημοσίου, υπακούουν στην συνείδησή τους και τους κανόνες της δεοντολογίας και ασκούν τα καθήκοντα τους με πλήρη ανεξαρτησία». Σοβαρά, τώρα;

* Ανω κάτω σε μια μεγάλη εταιρεία στον Κηφισό με τη διαρροή περί τηλεοπτικής συμφωνίας του βόρειου, συνδικαλιστικού και εργατικού της σκέλους. Όχι γιατί δεν είναι προς το συμφέρον της, απλώς ορισμένοι δημοσιογραφικοί καρεκλοκένταυροι, που πληρώνονται αδρά για να γράφουν ένα κείμενο την εβδομάδα, θίχθηκαν επειδή έμειναν… στην απέξω. Θα επανέλθω.

* Πλην των δημοσιογράφων του Open και της Cosmote TV, που μετέδιδαν το ματς, μόνο η ΕΡΑ Σπορ και το Sdna.gr είχαν απεσταλμένους στη Ρώμη για το Ιταλία – Ελλάδα. Κατάντια

* Αν, εντέλει (και τίποτε δεν συνηγορεί στο αντίθετο) η Forthnet αποκτηθεί από τον Βαγγέλη Μαρινάκη τότε, φυσικά και βεβαίως, δεν θα υπάρχει κανένα εμπόδιο στο να μεταδίδονται αγώνες του Ολυμπιακού (παράλληλα ή σε μαγνητοσκόπηση) από το One. Θα έχει και το μαχαίρι και το καρπούζι.

* Κανένα άλλο κανάλι, πλην της Cosmote TV, δεν ενδιαφέρθηκε για τα δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδος, και τα απέκτησε για φέτος, από τους «16» και μετά.

* Τούτο είναι ευθύνη, και μόνο, της ΕΠΟ η οποία ζητούσε 8 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια αρχικά και έλαβε… μηδέν προσφορές. Μεγάλο το ποσό, για να τα λέμε όλα.

* Αντίθετα, ως αποκάλυψε το dailymedia.gr, η ΕΡΤ έκανε… colpo grosso με το Basketball Champions League καθώς θα… σκάσει 590 χιλιάρικα για μια σεζόν, τόσο για τους αγώνες των τριών ελληνικών ομάδων και το Final 4, όσο και όσους άλλους θέλει.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου