Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Αιχμές από και προς τα ΜΜΕ

*
Ανασυγκρότηση
***
*




** Πρώτη βαριά επικοινωνιακή ήττα για την κυβέρνηση με την υπόθεση “Τζόκερ”. Καμία σοβαρή επικοινωνιακή διαχείριση σε κεντρικό επίπεδο παρά τη στρατιά των συμβούλων, με τους δύο εμπλεκόμενους υπουργούς, να επιρρίπτουν εμμέσως την ευθύνη ο ένας στον άλλο.

** Η επιμονή στην εφαρμογή του νόμου Μεταξά από τους Φιλελεύθερους δημοσίους υπαλλήλους του Twitter, είναι χαρακτηριστική της αδυναμίας διατύπωσης της πραγματικότητας.

** Ας ελπίσουμε πως θα μάθουμε και ποια είναι η “ανταγωνιστική εταιρεία” που μπορεί να ενεργοποιεί το μηχανισμό δύο υπουργείων απόγευμα Κυριακής. Με τι τρόπο τα καταφέρνει;

** Ελάχιστος κόσμος στο Κολυμπάρι Χανίων για να παρακολουθήσει τον Αλέξη Τσίπρα. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς τι υπέγραψε για το νησί, πριν τις εκλογές, ο χαμογελαστός πρώην υπουργός.

** Η κυβέρνηση δεν θέλει να ακούει περί Σωκράτη και ΟΤΕ. Προηγήθηκε η σύγκρουση στο λιμάνι με τον Π. Κόκκαλη και η κάθοδος του τελευταίου στον πολιτικό στίβο.

** Και το άνοιγμα προς τον Ι. Σαββίδη, με τη χθεσινή συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου. Άνοιξαν οι πόρτες, να δούμε πόσο θα κοστίσει το ¨πάσο” αυτό

** Το Νοέμβριο το τέλος του Mega, με τον πλειστηριασμό της ταινιοθήκης, το Δεκέμβριο η υλοποίηση των αποφάσεων για τον Alpha.

** Βλέπει κανείς «Greece’s Next Top Model»;

** Στο επίκεντρο της κριτικής των εντύπων της Άλτερ Εγκο ΜΜΕ, ο Μιχάλης Τσαμάζ, επικεφαλής του ΟΤΕ. Με αφορμή τη φημολογία περί εξαγοράς των Ιντρακόμ και Ιντρασοφτ από την εταιρεία τηλεπικοινωνιών και τη σχεδιαζόμενη είσοδό της στην αγορά του στοιχήματος.

** Γιατί αυτές οι επιθέσεις; Θα το δούμε, ίσως, στη συνέχεια.

** Επανεμφάνιση μετά από πολλά χρόνια του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στη “Δίκη” που μεταδίδεται πλέον από το Open.

** Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος με πολυετή προϋπηρεσία στην “Ελευθεροτυπία” και συνεργασίες με άλλες επιχειρήσεις Τύπου είναι ο νέος διευθυντής στο “Documento” στη θέση της Βάλιας Μπαζού.

** Σημειώνεται πως είναι περίεργη η σιωπή των περισσότερων του κλάδου στις καταγγελίες για τη διακοπή προγραμμάτων κρατικής διαφήμισης στο “Documento”. Και αποδεικνύεται στην πράξη πως σε αυτό τον τομέα της διαχείρισης του κρατικού χρήματος, οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης αυτής ήταν ανεπαρκείς.

** Σκληρός ο ανταγωνισμός στην τηλεόραση φέτος. Κάθε πόντος στην τηλεθεάση μετράει.Όχι όμως και στους διαφημιστές, κατ΄ανάγκη.

** Η κυβέρνηση, πάλι, δείχνει επίσης, να μην καταλαβαίνει τα προβλήματα στην αγορά. Είναι ακόμη σε αντιπολιτευτική διάθεση.

** Πάει να ξεφύγει και πάλι η κατάσταση στα media και χρειάζεται ψυχραιμία από τους εμπλεκόμενους.

** Η κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί ακόμη το βάθος των ζητημάτων και των προβλημάτων στην αγορά, η οποία απέχει έτη φωτός από την περίφημη “κανονικότητα”.

** Για παράδειγμα τα δάνεια των ΜΜΕ παραμένουν ένα μεγάλο πρόβλημα και όχι υπό την οπτική  που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

** Πανικός προχθές το μεσημέρι στην ΕΡΤ εξαιτίας της αδυναμίας μετάδοσης της συνέντευξης Τύπου του Πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες, μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

** Οι προσπάθειες των εργαζομένων ήταν φιλότιμες, όμως το πρόβλημα δεν ήταν στην Ελλάδα, καθώς έπεφτε διαρκώς από τις Βρυξέλλες το κύκλωμα μετάδοσης.

** Ορθή η απόφαση της ΕΡΤ για τη δημιουργία της Σχολής Ραδιοφωνίας. Επιτέλους, η ΕΡΑ πρέπει να κάνει τα απαραίτητα βήματα εκσυγχρονισμού, τα οποία φυσικά και δεν θα έρθουν από εκείνους που πρώτευσαν στον εκ των πραγμάτων αποτυχημένο, πολλαπλώς, μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ.

** Θα έχει και Ολυμπιακό το One, όπως αναμενόταν…

** Γίνεται πόλεμος στη Μέση Ανατολή, οι χάρτες ξεδιπλώνονται στα δελτία ειδήσεων και από το κεντρικό του Alpha, λείπει ο “στρατηγός” Δήμος Βερύκιος.

** Πως να κερδηθεί ο πόλεμος της τηλεθέασης, έτσι;

** Η τέταρτη θέση του Alpha δρομολογεί διαδικασίες, σε πολλά επίπεδα.

---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου