Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Βασικό θέμα της Εστίας: Αμερικανικό τελεσίγραφο στην Ελλάδα

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Διαβάσαμε
στο harddog


ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΗΠΑ «ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ» ΣΤΟΝ ΟΤΕ
ΤΗ NOKIA ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ HUAWEI 


Ο «Πόλεμος των κεραιών» μαίνεται ανάμεσα στην Αμερική και την Κίνα –και δεν είναι, βέβαια, ο μοναδικός τους πόλεμος στον χώρο του εμπορίου. Μόνο που αυτός, για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, γίνεται στο πεδίο μάχης της Ελλάδας. Τη σημαντική αποκάλυψη κάνει στην έκδοση της Δευτέρας η Εστία, η οποία μπορεί σε κάποια θέματα να άγεται και να φέρεται από τα χρωμοσώματά της (όπως στην έκδοση του Σαββάτου που θύμισε, χρησιμοποιώντας τον, τον όρο-ζόμπι «Συμμοριτοπόλεμος» και το μπλογκ σχολίασε «όχι κι έτσι, ρε Εστία!») αλλά κρατάει και θέση επιφυλακτική (αν όχι αντί-) απέναντι στους Αμερικανούς.

Δημοσιογραφικά η Εστία διαδραματίζει τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα επί των ημερών Μανώλη Κοττάκη στη διεύθυνση, αξιόλογο ρόλο στον τομέα της ειδησεογραφίας με αποκλειστικά θέματα και αποκαλύψεις, όπως το σημερινό.

Σύμφωνα με το βασικό πρωτοσέλιδο θέμα της Εστίας, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, που επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα την Ελλάδα, αλλά και ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Γουίλμπορ Ρος, έστειλαν τελεσίγραφο στην κυβέρνηση να αποκλειστεί η Huawei και από τα δύο συστήματα 5G, για την πλήρη ανάπτυξη των οποίων θα πρέπει να τοποθετηθούν στην ελληνική επικράτεια 100.000 μικρές και μεγάλες κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Η κινεζική εταιρία διεκδικεί τον έλεγχο του δικτύου του ΟΤΕ με την τεχνολογία της «η οποία είναι φθηνή και ταχύτατη», αλλά οι ΗΠΑ «απαιτούν από την Ελλάδα να προτιμήσει τη Nokia», η οποία, πάντα κατά την Εστία, είναι «πιο αργή και πιο ακριβή».

Γιατί ενδιαφέρονται οι ΗΠΑ για το 5G; Επειδή, όπως γράφει η εφημερίδα, «οι Αμερικανοί θεωρούν την κινεζική εταιρία ‘‘εκτελεστικό βραχίονα των κινεζικών Ενόπλων Δυνάμεων’’ και ανάγουν το ζήτημα του 5G σε θέμα ασφαλείας για το ΝΑΤΟ!»

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου