Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Scripta Manent

*
Ανασυγκρότηση
***
*



Η Έλλη, η Όλγα και το κανάλι του Κόκκαλη

* Τι τους ήθελαν τόσους δημοσιογράφους στη Νέα Δημοκρατία; Δεν μαζεύεται πλέον το πράγμα, είναι πιο «επικίνδυνοι» (για το κόμμα) κι από άλλους πρωτάρηδες βουλευτές. Ειδικά ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου εξελίσσονται σε persona non grata για την κυβερνώσα παράταξη.

* Στους διαδρόμους του ΣΚΑΪ δε, όπου ο Μπάμπης συνεχίζει να εμφανίζεται ως καλεσμένος, ρωτούν με χαμόγελο (έως δάκρυα γέλιου): «καλά, αυτός δεν βγήκε βουλευτής;».

* Ο Σωκράτης Κόκκαλης επανέρχεται, ως θα έχετε διαβάσει, στα media αλλά βήμα βήμα και με το πορτοφόλι κλειστό. Με φειδώ. Το μεγάλο project θα γίνει, αν γίνει, με τη διεκδικήσει της «ορφανής» πανελλαδικής τηλεοπτικής άδειας αλλά όχι πριν τα τέλη του 2020.

* Ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε την πολιτική του, έχασε τις εκλογές της 7ης Ιουλίου… πανηγυρικά αλλά σε μερικά θέματα δικαιώνεται… μετεκλογικά. Τη στήλη αφορούν οι τηλεοπτικές άδειες και ό,τι έχει να κάνει με τα media. Θυμάστε τι… πανηγύρι είχε στηθεί από τα ιδιωτικά κανάλια με τον πρώτο διαγωνισμό, που εντέλει κρίθηκε αντισυνταγματικός;

* Ο Νίκος Παππάς έλεγε τότε ότι ο στόχος των 210 εκατ. ευρώ ως έσοδα για το κράτος, ήταν εφικτός και όντως… αυτό έγινε. Αρχικώς χορηγήθηκαν πέντε άδειες εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου σε Star, Alpha, ANT1, ΣΚΑΪ, Open και ακολούθησε το One Channel.

* Υπολογίστε: 35 εκατ. ευρώ κάθε άδεια, επί έξι κανάλια, 210 μύρια, ποσό πληρωτέο σε διάστημα δέκα ετών.

* Επίσης, και ο Λευτέρης Κρέτσος έχει κάθε λόγο να νιώθει δικαιωμένος χάρη στον νόμο 4487 του 2017 με τον οποίο πριμοδοτήθηκε ο οπτικοακουστικός κλάδος της χώρας. Η ταινία «Adults in a room» έλαβε επιχορήγηση ύψους 629.561 ευρώ, το «Λόγω τιμής – 20 χρόνια μετά» του ΣΚΑΪ έλαβε 454.718,32 ευρώ, το «Έτερος εγώ, Χαμένες ψυχές» της Cosmote TV 299.652,50 ευρώ και το «Μην Ψαρώνεις» του ΑΝΤ1 215.985,47 ευρώ.

* Ο ΑΝΤ1 έχει κάνει αίτηση για επιχορήγηση και για τις «Άγριες Μέλισσες» ενώ τρία προγράμματα του Alpha («Το σόι σου», «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» και «Κρατάς Μυστικό;») έλαβαν συνολικά πάνω από 480.000 ευρώ!

* Βροχή τα fake news τα τελευταία 24ωρα, όπου η (συνήθως επιτυχημένη) επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης, απέτυχε παταγωδώς. Αρχικά μιλούσαν για προσωπικό θέμα οικογένειας (για τη σύλληψη των ανηλίκων που πήγαν να δουν «Τζόκερ»), κατόπιν ότι ήταν θέμα του υπουργείου Πολιτισμού (αλλά η Λίνα Μενδώνη τους έβγαλε στη σέντρα) και εντέλει το γεγονός, αυτό καθαυτό δεν διαψεύστηκε.

* Στην ΕΡΤ, εκεί από όπου ξεκίνησε την καριέρα της θα βρεθεί ξανά η Ολγα Τρέμη. Για τα τελευταία… ένσημα; Όχι δα διότι, ως έμαθε ο Scriptaς, εκτός από εκπομπή (μαζί με Αντώνη Δελλατόλα και Ηλία Κανέλλη) θα έχει και… λόγο.

* Η αυτή καθαυτή παρουσία της Στάη στην Αγία Παρασκευή πρακτικά έκοψε τον δρόμο στην επάνοδο της Ελλης Στάη. «Δεν χωράτε στο πρόγραμμα» της είπαν. Σαν δεν ντρέπονται… Τζάμπα οι φωτογραφίες με τη Μαρέβα στην Πάτμο…

* Μερίδα «σκληροπυρηνικών» βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας όταν πληροφορήθηκαν πως υπάρχει ενδεχόμενο η Στάη να επιστρέψει στην ΕΡΤ, έθεσαν βέτο μεγαλύτερο κι από του Μακρόν για τη Βόρεια Μακεδονία! Ετσι μας το είπαν, έτσι σας το λέμε.

* Κάθε Τρίτη έχει «Football Stories» στον ΑΝΤ1. Ρε σεις εκεί στο Μαρούσι, τέτοιες εκπομπάρες δεν τις βάζουν 12 παρά. Και μεσοβδόμαδα. Τις βάζουν μια νορμάλ ώρα, π.χ. Παρασκευή πριν το δελτίο μπας και ανοίξει τα μάτια της η σημερινή μας νεολαία…
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου