Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Ελληνικά ΜΜΕ - Στημένα ρεπορτάζ με λεφτά του Ερντογάν;..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ποιους δημοσιογράφους ΔΕΝ εννοεί
για το νέο (;) βδέλυγμα ο Νίκος Μελέτης


Το έγραψε και το υποστηρίζει ένας έγκυρος δημοσιογράφος: ο διπλωματικός συντάκτης της ΕΡΤ, Νίκος Μελέτης. «Μα είναι δυνατόν τις ημέρες αυτές να είναι ελληνική δημοσιογραφική αποστολή οργανωμένη και πληρωμένη από την Τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα στα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία;» έγραψε στο Twitter. Προφανώς το ερώτημα («είναι δυνατόν;)» δεν... ρωτάει, καταγγέλλει!

Η πολύ σοβαρή καταγγελία-ανάρτηση, έγινε με περαιτέρω ρεπορτάζ, βασικό πρωτοσέλιδο θέμα από τη "δημοκρατία" του Ομίλου Φιλιππάκη (που κάνει λόγο για επιβεβαίωση από την τουρκική πρεσβεία) και δεν απασχόλησε, σε μεγάλο βαθμό ή και τελείως, άλλα φύλλα.

Θα πείτε: με ό,τι γράφει ο καθένας θα πρέπει να ασχολείται κάθε εφημερίδα; Προφανώς όχι. Όμως η αναφορά ενός διπλωματικού συντάκτη δημόσιου Μέσου (προφανώς διαπιστευμένου) δεν είναι κάτι που έγραψε ο «καθένας» και, άρα, χρειάζεται έρευνα. Πολύ περισσότερο επειδή η καταγγελία αφορά ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ και την ηθική του. Μόνο γι’ αυτό έπρεπε να υπάρξουν άμεσα αντανακλαστικά, ευαισθησία και τοποθέτηση.

Πριμοδοτήθηκαν πραγματικά ελληνικές δημοσιογραφικές αποστολές από την τουρκική πρεσβεία; Τόσος ξεπεσμός στα χρόνια της οικονομικής (και της ηθικής) κρίσης; Τόσος δημοσιογραφικός αμοραλισμός; Και δεν θα έπρεπε είκοσι τέσσερις ώρες μετά, η ΕΣΗΕΑ –ή όποιος άλλος δημοσιογραφικός φορέας – να είχε ενεργήσει για να ξεκαθαρίσει το θέμα –αν είναι αλήθεια ή όχι – και να μην αιωρείται πάνω από τον κλάδο ΑΛΛΟ ΕΝΑ βδέλυγμα από τα πολλά που έχει φορτωθεί;

Ποιους δεν εννοεί

Αλλά και ο ίδιος ο Νίκος Μελέτης, αν εμπιστεύεται τις πηγές του, και φυσικά, αν μπορεί να αποδείξει τον ισχυρισμό του (πράγμα δύσκολο όταν μιλάμε για «κρυφό χρήμα» που διακινούν οι πρεσβείες και τα υπουργεία Εξωτερικών) θα πρέπει να διευκρινίσει ποιους εννοεί. Προς το παρόν, διευκρίνισε ποιους δεν εννοεί. Έτσι, σε νεότερο tweet, το πρωί της Τετάρτης, έγραψε:

«Για να αποφευχθούν παρεξηγήσεις : η αναφορά μου σε "δημοσιογραφική αποστολή" στην Τουρκία υπο την αιγίδα της τουρκικής πρεσβείας, δεν αφορά τους συναδέλφους Κωστιδη, Ζαχαρακη και Βαφειάδη που καλύπτουν το μέτωπο στα συνορα Τουρκίας -Συρίας και ειναι απεσταλμένοι των ΜΜΕ».

Η απαλλαγή τριών από την υποψία δεν αρκεί. Απαιτείται ξεκαθάρισμα της καταγγελίας. Ή, από την άλλη πλευρά, επιβάλλεται η καταγγελία της καταγγελίας ότι είναι αστήρικτη και δεν ισχύει. Όπως και να έχει το πράγμα, δεν πρέπει να περάσει έτσι, χαλαρά και με τα χέρια στις τσέπες.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου