Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος στο Documento

Μετά και την αποχώρηση της Βάλιας Μπαζού, νέο πρόσωπο στη Διεύθυνση Σύνταξης της εφημερίδας του Κώστα Βαξεβάνη αναλαμβάνει ο Βαγγέλης Δεληπέτρος, ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά το χώρο του Τύπου και τις εφημερίδες. Δούλευε στο Εθνος τελευταία ο Βαγγέλης, αλλά όλοι τον μάθαμε από την Ελευθεροτυπία. Αξίζει από κάθε άποψη. Μία πολύ καλή και δυνατή επιλογή.

Σσσς! Τα ΜΜΕ «κοιμούνται»...

Κανένα από τα καλοταϊσμένα ΜΜΕ αλλά και από τους καλοταϊσμένους διαφημιστικά -και όχι μόνο- δημοσιογράφους από το δημόσιο κορβανά της NOVARTIS δεν είδε, δεν άκουσε και δεν έπεσε στην αντίληψή του το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ της Ελβετικής τηλεόρασης που κυριολεκτικά απογυμνώνει τους οπαδούς της σκευωρίας.
Ένα ντοκουμέντο που για πολλοστή φορά αποδεικνύει το διαχρονικό ρόλο της Ελλάδας και των επικεφαλής όλων των επιτελικών κυβερνητικών και μη φορέων και οργανισμών στη γιγάντωση του σκανδάλου που στοίχισε τόσο ακριβά στην ελληνική οικονομία.
Όλοι αυτοί που απέκρυψαν την είδηση για να μην καεί και η δικιά τους γούνα δεν σκέφτηκαν άραγε ότι πέρα από τα λίγα ΜΜΕ που έκαναν το δημοσιογραφικό τους καθήκον, υπάρχει και το διαδίκτυο, υπάρχει το youtube, που μεταδίδουν τις ειδήσεις στους πολίτες της χώρας αλλά και στους... απόδημους;...

Μείον 10 εκατ. για αθλητικά στην ΕΡΤ

Επισημοποιήθηκε η μείωση των αθλητικών συμβολαίων της ΕΡΤ για το ποδόσφαιρο με την αφαίρεση –ύστερα από απόφαση του μετόχου της εταιρείας– συνολικού ποσού 9.929.933 ευρώ από τον προϋπολογισμό της κρατικής τηλεόρασης για τα έτη 2019 και 2020. Η ανάκληση της οικονομικής υποχρέωσης –κατά την απόφαση– οφείλεται στην αποχώρηση των ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Άρης από τη συμφωνία με τις επτά ΠΑΕ αλλά και στη μείωση δαπάνης για άλλα αθλητικά δικαιώματα. Οι υποχρεώσεις της ΕΡΤ για τα αθλητικά δικαιώματα ποδοσφαίρου ως το 2020 διαμορφώθηκαν πλέον περίπου στα 40 εκατ. ευρώ.

Παραίτηση στο protothema.gr

Παραιτήθηκε το πρόσωπο που εκτόξευσε στην κορυφή το site “protothema.gr” (με τη βοήθεια της δυνατής ομάδας των δημοσιογράφων)… Αλλά παραμένει στην εφημερίδα και το ραδιόφωνο.

«Ξεπάγωσε» η ΚΥΑ στην ΕΡΤ

Προς εφαρμογή η ΚΥΑ του λουκέτου στην ΕΡΤ. Προηγήθηκε ένα 15νθήμερο έντονων παρασκηνιακών συζητήσεων με πιέσεις προς τη διοίκηση της ΕΡΤ και δημόσιες τοποθετήσεις ανώτερων στελεχών της πως δεν θα τύχει εφαρμογής η ΚΥΑ που προσδιορίζει τη διαδικασία συμψηφισμού μισθών και αποζημιώσεων από την επιστροφή των εργαζομένων στο φορέα, μετά το μαύρο του 2013. Καθοριστική ήταν και η απόρριψη της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων κατά της εφαρμογής της ΚΥΑ, από εργαζόμενο της ΕΡΤ. Είναι γνωστό πως μια μερίδα εργαζομένων της ΝΕΡΙΤ, δεν επιθυμούν την εφαρμογή της καθώς καλούνται να επιστρέψουν σημαντικά ποσά στο ελληνικό δημόσιο, αφού πήραν και αποζημίωση από την πρώην ΕΡΤ ΑΕ και συνέχισαν να εργάζονται στο νέο φορέα από το 2013 ως και σήμερα.

Σχολή Ραδιοφωνίας στην ΕΡΤ

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ, αναλαμβάνει την ευθύνη της Ραδιοφωνίας, τον συντονισμό των προγραμμάτων Ραδιοφωνίας (με εξαίρεση εκείνα που έχουν αμιγώς ενημερωτικό χαρακτήρα) και των Μουσικών Συνόλων, την εξειδίκευση και την εφαρμογή των βασικών αρχών και της συνολικής στρατηγικής της ΕΡΤ ΑΕ στον χώρο της Ραδιοφωνίας.
Η ΕΡΤ σχεδιάζει επιπλέον τη δημιουργία Σχολής Ραδιοφωνίας, η οποία θα υπάγεται στον Δημήτρη Παπαδημητρίου όσον αφορά την ίδρυση, τη στελέχωση και τη λειτουργία της.

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου