Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Ο Υποφάντης (ΣΚΑΪ) σε ρόλο εικονολήπτη...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Λάβαμε
και δημοσιεύουμε


ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ανακοίνωση



(ΣΚΑΪ - Υποφάντης)
Συνάδελφοι,

Προ καιρού η Ένωσή μας εξέδωσε ανακοίνωση για τον δημοσιογράφο Νίκο Υποφάντη. Πριν από λίγες μέρες λάβαμε την ακόλουθη επιστολή του, με την παράκληση να δημοσιευτεί.

«Όταν κατάφερε ο σταθμός να αποστείλει συνεργείο και να απεγκλωβιστεί από το μπλόκο της ΕΛΑΣ, δούλεψα με τους συναδέλφους. Έως τότε έπρεπε να μεταφέρω εικόνες από τον τόπο καταγωγής μου.»

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι ο κύριος Υποφάντης θεωρεί, πως όταν ένας δημοσιογράφος βρεθεί στο τόπο καταγωγής του να περιμένει ένα τηλεοπτικό συνεργείο λόγω κωλύματος, είναι απολύτως φυσιολογικό και έχει κάθε ηθικό δικαίωμα να το αντικαταστήσει και να κάνει τη δουλειά του.

Δεν γνωρίζουμε βέβαια αν εμμένει στην άποψη αυτή, στην περίπτωση που συνέβαινε το ακριβώς αντίθετο. Αν δηλαδή κωλυόταν ο ίδιος, θα είχαν οι τεχνικοί το ηθικό δικαίωμα να τον αντικαταστήσουν και να κάνουν την δουλειά του δημοσιογράφου;

Πάρα ταύτα η ΕΤ.Ι.Τ.Α., ως πρωτοβάθμιο συλλογικό όργανο, δηλώνει πως όταν συμβαίνουν φαινόμενα τα οποία θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο θέσεις εργασίας των τεχνικών, είναι υποχρεωμένη πάντα να τα καταδικάζει, για να προστατέψει τα μέλη της.


για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Ο Πρόεδρος
Γιώργος Αλιφέρης

Ο Γεν. Γραμματέας
Ιάκωβος Σταυρινίδης 
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου