Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

... ο Δανίκας για ΚΚΕ, στελέχη, 902 κ.ά. ...

*
Δημήτρης Δανίκας
***
*

Μην ακούω κακόβουλες ανοησίες
και αστήρικτες συκοφαντίες
.

Το ζήτημα του «902 Αριστερά στα FM»
είναι μια ιστορία εντελώς αλλιώτικη από όλες τις άλλες

Το λέω αυτό επειδή επί σειρά ετών υπήρξα δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» και για ένα χρόνο διευθυντής προγράμματος του 902. Εχουμε και λέμε. Προς αποκατάσταση της αλήθειας. Το οφείλω στην συνείδησή μου. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.

Πρώτο. Σχετικά με τους εργαζόμενους. Απαντες και άπασες σε εθελοντική εργασία. Ουδείς σε υποχρεώνει να δουλεύεις επί 16ωρου βάσεως για φραγκοδίφραγκα. Το κάνεις επειδή το πιστεύεις. Για την ιδεολογία σου, για την τιμή των όπλων, για τα όνειρά σου. Εμείς ας πούμε δουλεύαμε για εβδομήντα χιλιάρικα το μήνα. Και την ίδια στιγμή αρκετοί εξ ημών ήμασταν παραλήπτες δελεαστικών προτάσεων από μπόλικες εφημερίδες. Δεν πήγαμε. Γιατί έτσι γουστάραμε. Ας πούμε. Ο Νίκος Μπογιόπουλος, σημερινός αρθρογράφος του «Ριζοσάστη» και ένας από τους top της ελληνικής δημοσιογραφίας, θα μπορούσε κάλλιστα με τριπλάσιο μισθό να μεταπηδήσει σε οποιαδήποτε εφημερίδα. Σήμερα μέσα στην κρίση. Δεν το κάνει. Μαγκιά του. Και όταν φύγαμε, όσοι φύγαμε, το κάναμε επειδή διαφωνήσαμε.

Δεύτερο. Σχετικά με την ηγεσία του ΚΚΕ. Από την πώληση του 902 ουδείς εξ αυτών πρόκειται να βάλει μισή δραχμή στην τσέπη του. Ο,τι περί του αντιθέτου λέγεται προέρχεται είτε από ανυποψίαστους είτε από κακόβουλους.

Με τα μάτια μου έχω δει πρωτοκλασάτα στελέχη του Περισσού - ανθρώπους που είδαν τον Χάρο με τα μάτια τους σε εικονικές εκτελέσεις - να σιτίζονται με ένα γιαουρτάκι και να σφουγγαρίζουν με τα χέρια τους το μικροσκοπικό τους διαμέρισμα. Πάει τελείωσε. Οι άνθρωποι είναι ταγμένοι μέχρι θανάτου!

Τρίτο και τελευταίο. Σχετικά με την πολιτική. Με απλά λόγια. Για οτιδήποτε μπορείς να τους κατηγορήσεις. Για την προσκόλλησή τους στο παρελθόν. Για την μετατροπή του κόμματος σε συνδικαλιστικό οργανισμό. Για το γεγονός ότι εν μέσω οικονομικής χρεοκοπίας και καταστροφής του δικομματισμού, το ΚΚΕ μετά βίας εξασφαλίζει ποσοστό κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης. Και για το γεγονός ότι με κανένα άλλο πολιτικό φορέα δεν βρίσκει γέφυρα επικοινωνίας Για όλα μπορείς να τους ασκήσεις δριμύτατη κριτική. Ομως η τιμιότητά τους και η ακεραιότητά τους είναι ταυτόσημη με των αληθινών ασκητών. Πουλήσανε τον 902 επειδή τα κομματικά ταμεία είναι άδεια. Τι να κάνουν δηλαδή; Να εξαερωθούν από την αφαγία; Δεν συμφωνώ με την γενική πολιτική του ΚΚΕ. Υποκλίνομαι όμως στην ηθική τους!
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

22 σχόλια:

  1. Σε χοχόλους απευθύνεσαι ρε Δανίκα?
    Πουλήσανε δημόσιο αγαθό που δεν τους ανήκε.
    Τα άδεια ταμεία μπορεί να τα επικαλεστεί ο οποιοσδήποτε καπιταλιστής επιχειρηματίας,και όχι πολιτικό κόμμα που μάλιστα θέλει να αυτοαποκαλείται κομμουνιστικό.
    Κόμμα που με θαλασσοδάνεια και ζεστό κρατικό χρήμα έχτισε μονοπωλιακές επιχειρήσεις.
    Τίμιος και ακέραιος δεν είναι αυτός που στα μουλωχτά παζαρεύει με διαπλεκόμενους το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας,χωρίς να αναφέρει ούτε τον αγοραστή,ούτε το τίμημα.
    Ο Κουτσούμπας μόνο σε ασκητή δεν φέρνει.
    Περισσότερο μοιάζει με βουτυρομπεμπέ.
    Τελικά σταλινικοί δεν υπάρχουν μόνο στο κκε.
    Κυκλοφορούν και έξω αρκετοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ανώνυμος 6:40 - ... φοβάμαι ότι κατόπιν όλων αυτών ο Δανίκας θα χάσει μια κάποια περίοπτη θέση στο πάνθεον των ευρωαριστερών, όταν αυτοί έρθουν στην εξουσία ... και μάλιστα ως σταλινικός ... o tempora o mores ...

      Διαγραφή
    2. ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΣΑΝ
      Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ 902 ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ
      ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ
      ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΡΙΑ ΦΟΡΤΗΓΑΚΙΑ
      ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
      ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΑΦΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΓΝΟΙΑ

      Διαγραφή
  2. Ποιο δημοσιο αγαθο πουλησαν που δεν τους ανηκε; Γιατι αν εννοεις την συχνοτητα, αυτη δεν την πουλησαν γιατι δεν τους ανηκει...οπως λεει και η επισημη ανακοινωση του ΚΚΕ δηλαδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μας τρελάνεις ρε; και φυσικά πούλησαν μαζί με το σταθμό και την τηλεοπτική αδεια αυτά πάνε πακέτο. Την άδεια το ΚΚΕ την κατέχει από το βρώμικο 89! Το ΚΚΕ κράτησε μόνο το σήμα του σταθμού για να το βάλει στην ντουλάπα μαζί με τους υπόλοιπους σκελετούς. Όσο για την άδεια πουληθηκε μαζί με τα μηχανήματα συνολικά 4 εκατομμύρια! Λαμόγια ε λαμόγια! Τουλάιστον βγάλτε τον σκασμό!

      Διαγραφή
    2. @ανώνυμος 12:59 - ... το "βρώμικο '89", λοιπόν ... να υποθέσω ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό; ... και διατάσσει "βγάλτε τον σκασμό" !!! ... θου κύριε φυλακή τω στόματί μου ...

      Διαγραφή
    3. Οι περισσότεροι του "βρώμικου" 89 βρέθηκαν στα μανταλάκια και κάποιοι στον Κορυδαλλό. Φάγανε μέχρι που σκάσανε. Τα αρχιλαμόγια.

      Διαγραφή
    4. Θα μας τρελάνεις ρε χαχόλε νεοναζί? Πρωτη φορά πουλιέται τηλεοπτικός σταθμός? Το extra, το chanel 9, το alter, και τόσοι άλλοι? Σε ποιόν τις λες αυτές τις αηδίες βρωμιάρη του 89? Πρώην ξεσκισμένε πασόκε και σημερινέ νεοναζί!!!!

      Διαγραφή
  3. Άιντε θύμα, άιντε ψώνιο, άιντε σύμβολο αιώνιο αν ξυπνήσεις, μονομιάς θάρθει ανάποδα ο ντουνιάς! Το ΚΚΕ φταίει που κάποιοι κοιμούνται όρθιοι ονειρεύονται να ξυπνήσουν νεόπλουτοι (λιγούρια).
    Ελλάδα η χώρα του Πράσινου ήλιου, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, της Καλαμαριάς, Πατρίδα Θρησκεία, Σουβλάκι με πίτα, Ντάτσουν, Αντίντας και Χάνι της Γραβιάς!
    Μέγιστε Βάρναλη, πονηρέ Χαρούλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Πουλήσανε τον 902 επειδή τα κομματικά ταμεία είναι άδεια".Δηλαδή ρε Δανικά εάν δεν είχαν τον 902 θα έκλειναν σαν κόμμα; Το βρόμικο 89 συνεχίζεται.Και η ειρωνεία είναι ότι χρησιμοποιούν το βρόμικο 89,και την προίκα του, αυτοί που υποτίθεται απο την ηγεσία του ΚΚΕ αντιδρούν σε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ανώνυμος 12:58 - ... να 'το πάλι το "βρώμικο '89" ... απωθημένο κι αυτό ... τότε που τους φώναζαν "ΚΛΕΦΤΕΣ" ...

      Διαγραφή
  5. Δυστυχώς κρίνετε εξ ιδίων. Έχετε και ένα δίκιο όμως πως να πιστέψετε ότι υπάρχουν,τίμιοι,ανιδιοτελείς,και αξιοπρεπείς άνθρωποι.Αλλά και πάλι αφού δεν νιώθετε γιατί τόση χολή? Πάμε πάλι πως να το κάνουμε δεν είμαστε όλοι σαν τα μούτρα σας.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Laura Pap - ... είναι μια απορία που δεν μπορεί να απαντηθεί από τους εν ζωή ΠΑΣΟΚους ...

      Διαγραφή
  6. Από τις πρώτες κι όλας αράδες του, ο κύριος Δανίκας ο οποίος έχει αποχωρήσει από τον "Ριζοσπάστη" βρίσκοντας καλύτερη εργασία στην εφημερίδα του κυρίου Ψυχάρη, κάνει μαθήματα στους απολυμένους του "Ριζοσπάστη" και του "902", με επιχειρήματα του στυλ "ουδείς σε υποχρεώνει να δουλεύεις για φραγκοδίφραγκα - το κάνεις επειδή το πιστεύεις". Και επειδή το έκανες επειδή το πίστευες, δεν δικαιούσαι να φωνάζεις σήμερα. Σκασμός δηλαδή.


    Να μας πει λοιπόν ο κύριος Δανίκας: Αφού τόσα χρόνια στο Ριζοσπάστη έκανε το προσωπικό του χόμπι, ή απλώς υπηρετούσε το κόμμα του και την ιδεολογία του, για ποιον λόγο εγγράφηκε στο επαγγελματικό σωματείο των δημοσιογράφων; Για να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των άλλων, δίνοντας στο κόμμα του το ελεύθερο να προσφεύγει στο άρθρο '99;


    Γιατί δεν έκανε άλλη δουλειά ο κύριος Δανίκας και να κρατούσε τον "Ριζοσπάστη" τελείως εθελοντικά και αμισθί; Από πού κι ως πού αυτή η μείξη ιδιοτήτων του στρατευμένου μέλους του ΚΚΕ και του επαγγελματία δημοσιογράφου; Αν ο "Ελεύθερος Τύπος" επιλέξει να προσλαμβάνει δημοσιογράφους αποκλειστικά από τους κόλπους της ΟΝΝΕΔ, θα δικαιούται μετά να τους απολύει με όρους ελεύθερης αγοράς επικαλούμενος την ιδεολογική τους στράτευση; Αν η "Εστία" που είναι παλαιότερη εφημερίδα από τον "Ριζοσπάστη" και με σαφή ιδεολογική πορεία, αποφασίσει να μειώσει τις αποδοχές των εργαζομένων της κατά 60% για λόγους κρίσης, θα συμφωνήσει η παράταξη του ΚΚΕ και ο κύριος Δανίκας;


    Όσο για την τελευταία του παράγραφο, ας την ξαναδιαβάσει, γιατί μέσα στη σύγχυσή του, μας ρωτά εάν θα έπρεπε οι "ασκητές" του ΚΚΕ "να εξαερωθούν από την αφαγία", αφού τα κομματικά ταμεία είναι άδεια. Ας ξαναδιαβάσει την παράγραφο, γιατί φαίνεται να ομολογεί πως οι "ασκητές" σιτίζονταν από τα κομματικά ταμεία και πως η μόνη λύση για να διατηρηθούν στη ζωή είναι να απολύσουν τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς τους. Ντροπή ρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ανώνυμος 3:52 - ... να συμφωνήσουμε ότι στα μέσα προπαγάνδας του ΚΚΕ θα πρέπει να βρίσκονται και μόνον εθελοντές ... ίσως τότε καταλαγιάσει το μένος που διακρίνω στη γραφή σου ... είθε ...

      Διαγραφή
    2. Αν δεν είσαι σκόπιμα ενάντια στο ΚΚΕ μάλλον έχεις πρόβλημα νοημοσύνης. Αλλιώς δεν εξηγήται το τι δεν καταλαβαίνεις από την όλη ιστορία. Το ΚΚΕ πούλησε τον εξοπλισμό, τα μηχανήματα κλπ, ακριβώς για να μην απολύσεις τους εργαζόμενους του 902 έτσι απλά. Ξέρεις αν ήθελε μπορούσε να βάλει λουκέτο, όπως κάνουν οι καπιταλιστικές εταιρίες και να μην πάρει φράγκο κανένας. Το έκανε λοιπόν για να ξεπληρώσει όλους τους εργαζόμενους του. Ο 902 κλείνει με απόφαση που έχει παρθεί εδώ και ένα χρόνο γιατί δεν μπορεί να ακολουθήσει οικονομικά την ψηφιακή τεχνολογία που απαιτεί εκ. ευρώ. Δεν απολύει εργαζόμενους ώστε να προσλάβει άλλους πιο φτηνούς. Ε τώρα αμα δεν καταλαβαίνεις κάποια πράγματα, δεν μπορώ να στα μασίσω κιόλας. Πρέπει να υπάρχει και ένα στοιχειώδες iq.

      Διαγραφή
  7. Όπως φαίνεται, υπάρχουν αρκετοί ανυποψίαστοι και πολλοί κακόβουλοι. Σωστός ο Δανίκας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ανώνυμος 10:13 - ... αυτοί είναι οι νεοέλληνες πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας ...

      Διαγραφή
    2. Πρώην ψηφοφόροι πασοκ και νδ και σημερινοί νεοναζί!!! Να τα λέμε κι αυτά!!! Βέβαια ότι γράφεται στη χαβουζα χρυσαυγή αναπαράγονται από την αυγή και τα νέα, τις φυλλάδες των προδοτών στους ναζιστές γερμανούς το 1940-44!!

      Διαγραφή
  8. Αν δεν κάνω λάθος το ΚΚΕ είναι πολιτικό κόμμα... Και του παραχωρήθηκε μία συχνότητα, δημόσια. Σε αυτή τη συχνοτητα λειτουργούσε τον 902. Κράτησε λοιπον τον ...902 και τα ...3 βανάκια και πούλησε το δικαίωμα χρησιμοποίησης (νομής) της συχνότητας. Το πολιτικό ζήτημα βρίσκεται ότι την πούλησε σε συμφέροντα "άγνωστα" που μέσα από αυτη τη συχνότητα θα πολλαπλασιάζουν την προπαγάνδα σε βάρος αυτού που πιστευει το ΚΚΕ. Εναλλακτικές λύσεις υπηρχαν? Υπήρχαν... αλλά αντί να συνεργαστεί με αριστερούς προτίμησε να την πουλήσει σε...δεξιούς! Ο φόβος του Σύριζα βλέπετε "ενώνει"... Αυτό είναι το θέμα: το ότι διάλεξαν στρατόπεδο!
    ΑΑΑ.
    ΥΓ. Αυτό με το το γιαουρτάκι, εξαιρετικό! Σκέφτομαι τον Κουτσούμπα και αναρωτιέμαι... ποσο μεγάλο πρέπει να είναι το γιαουρτάκι που τρώει! (τώρα θα τρώει και τα γιαουρτάκια των απολυμένων του 902... ποιος στην χάρη του!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μιά απορία: Το νεοσύστατο κανάλι "Ε" από ποιά συχνότητα εκπέμπει;
    Παρακαλώ απαντήστε μου.

    Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.satspot.gr/television/channels/160-2013-07-14-19-09-05
      http://athenstvchannels.blogspot.gr/p/blog-page.html

      Διαγραφή