Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

... μπορείς να αποχωρήσεις Φωτεινή ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ανακοίνωση
του Εποπτικού Οργάνου Δεοντολογίας
της ΕΣΗΕΑ
Αρ. πρωτ. 226 / 14.07.14
Η ιδιότητα του μέλους της ΕΣΗΕΑ, γίνεται μόνο με αίτηση του ενδιαφερομένου, εφόσον πληροί τις καταστατικές προϋποθέσεις. Επίσης, με αντίστοιχη αίτηση μπορεί ο οποιοσδήποτε να αποχωρήσει.
.
Εφόσον λοιπόν κάποιος εξακολουθεί να παραμένει μέλος της Ένωσης, όπως ισχύει για όλους τους συναδέλφους, υπάγεται και στις καταστατικές διατάξεις που καθορίζουν τις υποχρεώσεις του.

Τις τελευταίες ημέρες βουλευτής - μέλος της ΕΣΗΕΑ, με επιστολές προς τις κοινοβουλευτικές ομάδες κ.λ.π., καθώς και πομπώδεις ανακοινώσεις, διαμαρτύρεται επειδή, όπως προβλέπεται, εκλήθη, από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο να καταθέσει και την δική της άποψη, σε έγκληση που είχε υποβληθεί, μεταξύ άλλων, και για την ίδια. Και καταγγέλλει το Πειθαρχικό Συμβούλιο για παραβίαση του Συντάγματος, των Νόμων κ.λ.π.

Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας, αποδοκιμάζει τέτοιες αντικαταστατικές συμπεριφορές, που επιχειρούν να εκθέσουν τα όργανα δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ αλλά και την ίδια την Ένωση.

Το Καταστατικό ισχύει για όλους τους συναδέλφους, ανεξάρτητα από την οποιαδήποτε πρόσθετη ιδιότητα. Και αυτό θεωρείται αυτονόητο από τα μέλη της ΕΣΗΕΑ, που έχουν βουλευτική, υπουργική ή άλλη ιδιότητα, τα οποία, με υπευθυνότητα, ανταποκρίνονται στην όποια διαδικασία.

Η κυρία βουλευτής, που θεωρεί ότι, κατ’ εξαίρεση, για την ίδια δεν ισχύει το Καταστατικό, επειδή απέκτησε την βουλευτική ιδιότητα, θα πρέπει να αντιληφθεί ότι ως μέλος της Ενώσεως οφείλει, όπως όλοι, να τηρεί τις καταστατικές υποχρεώσεις της. Άλλως, αντί να επιλέγει τους άσκοπους εντυπωσιασμούς, να υποβάλει αίτηση για αποχώρησή της από την Ένωση.

Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας 
της ΕΣΗΕΑ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου