Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

... ο Καλοφωλιάς εμπαίζει τους πάντες ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Τα αποτελέσματα μιας πεντάχρονης - καταστροφικής - συνδικαλιστικής τακτικής
Οι εργαζόμενοι απλήρωτοι
και το πιεστήριο σε λειτουργία χωρίς άδεια

... και γιατί να μην χαμογελά ο επιχειρηματίας; Τι έχει να φοβηθεί;
Μήπως την ΕΣΗΕΑ (Αντωνιάδου), την ΕΤΗΠΤΑ (Μυλωνάς) ή την ΕΠΗΕΑ (Γκανάς); ...
Πάνω από δύο χρόνια παραμένουν ανεξόφλητες οι δεδουλευμένες αποδοχές του συνόλου σχεδόν του προσωπικού (δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί) της εφημερίδας «Εξπρές», παρά τις αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τις διεκδικήσεις τους, αλλά δεν εφαρμόζονται.

Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, αλλά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο 46 χλμ. της λεωφ. Λαυρίου τα πιεστήρια της «Εξπρές – Δ. Καλοφωλιάς Εκδοτική Εκτυπωτική ΑΕ» λειτουργούν ακατάπαυστα, αλλά χωρίς άδεια λειτουργίας της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής , η οποία έχει λήξει από τον Νοέμβριο του 2008. Εκτός από τα πιεστήρια, λειτουργεί απρόσκοπτα και ο ιστότοπος express.gr.

Η παραπάνω διαπίστωση ανήκει στους αρμόδιους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Ανατολικής Αττικής και Βορείου Αιγαίου (ΣΕΠΕ), οι οποίοι σε έρευνά τους, τον παρελθόντα Ιούνιο, διαπίστωσαν, ότι τα πιεστήρια στερούνται αδείας λειτουργίας, τους έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση από την ΔΕΗ και λειτουργούν από ιδιωτική εγκατάσταση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς άδεια λειτουργίας!

Μετά από αυτά, οι εργαζόμενοι απευθύνθηκαν στο Τ.Α. Κερατέας, προκειμένου να εκτελεστεί η απόφαση του ΣΕΠΕ, η οποία τους έχει κοινοποιηθεί, για προσωρινή τριήμερη αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης, σύμφωνα με τον νόμο 3996/2011 (άρθρα 23, 24).

Όμως επειδή περνούν οι μέρες και δεν παρατηρείται καμία εξέλιξη, οι συντάκτες, οι τεχνικοί και οι διοικητικοί υπάλληλοι, υποχρεώθηκαν να καταγγείλουν εγγράφως, στις 23 Ιουλίου, την όλη κατάσταση στους υπουργούς Εργασίας Γιάννη Βρούτση, Ανάπτυξης Νίκο Δένδια, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχει εκτελεστεί η απόφαση από την Αστυνομία και τα πάντα στο πιεστήριο και το express.gr λειτουργούν, ως… νόμιμα.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

8 σχόλια:

 1. Το πολιτικό... παρασκήνιο σε όλο του το μεγαλείο !!!!!!!!!! Και ο ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ της Δικαιοσύνης που έχει εκδόσει σωρεία καταδικαστικών αποφάσεων που διακιώνουν τους εργαζόμενους... αλλά ουδείς τις εφαρμόζει !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @ ανώνυμος 3:13 μ.μ. - ... εδώ πράγματι μπαίνει ένα θέμα ... γιατί οι Ενώσεις των εργαζομένων δεν μηνύουν τους καθ' ύλην αρμοδίους για την εκτέλεση αυτών των αποφάσεων ...

   Διαγραφή
 2. Κύριοι, καλά κάνετε και δημοσιοποιείτε ειδήσεις για απλήρωτους εργαζόμενους. Αλλά καλό θα ήταν τον σχολιασμό σας ακόμα κι αν αφορά σε ερώτησεις να μπορείτε να τον τεκμηριώσετε. Μήπως αυτή τη φορά θα έπρεπε να αναζητήσετε τη συμβολή προέδρων των Ενώσεων που αναφέρετε στις αποκαλύψεις σχετικά με τη συγκεκριμένη εταιρεία; Μια καλή ιδέα θα ήταν να ψάξετε στα του οίκου σας. Μαρία Δ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @ Μαρία Δ. - ... δεν κατανοούμε το περί "ατεκμηρίωτων ερωτήσεων" ... οι υπό μορφή ερωτήσεων καταγγελίες είναι συγκεκριμένες ... και έχουν ονοματεπώνυμο ... σε ό,τι αφορά στα του οίκου μας κι αυτά έχουν ονοματεπώνυμο ... τι δεν καταλαβαίνετε; ...

   Διαγραφή
 3. Μα ο Κυριάκος είναι κουμοάρος του Καλοφωλιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @ ανώνυμος 5:17 μ.μ. - ... μόνο ο Κυριάκος; ... εδώ "κουμπάροι" είναι όλοι όσοι έχουν αποφοιτήσει από το Κολέγιο Ψυχικού ... και είναι πολλοί ...

   Διαγραφή
 4. Δεν είναι μόνο οι κουμπαριές και τα κολέγια. Το δραματικό είναι το σύνδρομο της Στοκχόλμης στην εν λόγω εφημερίδα. Και εδώ χρειάζεται ψυχολόγος... Ή και Εισαγγελέας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή