Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

... "Ελεύθερος Τύπος" - διαλύθηκε το Δ.Σ. ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Σε ομηρεία οι εργαζόμενοι

Διαλύθηκε το Δ.Σ. του "Ελεύθερου Τύπου"


Σκαναβής - Μπενέκος ρίχνουν τον "Ε.Τ." στα βράχια

Οι Σκαναβής - Μπενέκος τα κατάφεραν. Απειλούν να ρίξουν τον "Ελεύθερο Τύπο" στα βράχια κατηγορώντας ο ένας τον άλλο με βαρύτατες εκφράσεις. Στα εξώδικα, μέρος των οποίων δημοσιοποιούμε, αποκαλύπτεται ο κατήφορος στις σχέσεις των δυο μετόχων της εκδοτικής εταιρείας που μέσα σε λίγα χρόνια πήραν έναν πετυχημένο τίτλο και με την πολιτική τους τον καταστρέφουν.


Ο Δημήτρης Μπενέκος κατηγορεί τον Αλέξη Σκαναβή και τούμπαλιν. Μετά την ανταλλαγή των εξωδίκων, οι δυο τους, όπως μαθαίνουμε, συναντήθηκαν σήμερα. Συμφώνησαν ότι διαφωνούν σε όλα και έτσι διέλυσαν το ...μαγαζί.

Το ΔΣ της εταιρείας του "Ελεύθερου Τύπου" δεν υπάρχει πια!

Στη "γενική συνέλευση" των μετόχων που συγκλήθηκε σήμερα, διαλύθηκε το ΔΣ της εταιρείας και θα διοριστεί άλλο από το Πρωτοδικείο. Μέχρι τότε βέβαια θα περάσει αρκετό διάστημα, σίγουρα οι εργαζόμενοι βρίσκονται κυριολεκτικά σε "ομηρεία".

Γιατί οι δυο διαφωνούντες εκδότες μέσα στην ανταλλαγή των πυρών, συμφώνησαν σε κάτι. Ότι δεν μπορούν να πληρώσουν μισθούς! Και ήδη χρωστάνε δύο μισθούς, κυριακάτικα, κ.λ.π.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι επιστολές των Δημήτρη Μπενέκου και Αλέξη Σκαναβή έχουν φθάσει στην ΕΣΗΕΑ, ως "μέτρο" φανταζόμαστε της πίεσης των εκδοτών να μην ξεσηκωθούν οι εργαζόμενοι και να περιμένουν το νέο ΔΣ ή ποιος από τους δυο θα  ...κερδίσει την εφημερίδα.

Κι αυτό γιατί ο Δ. Μπενέκος στην εξώδικη επιστολή του προς τον Α. Σκαναβή του "απαγορεύει" οποιαδήποτε ενέργεια.

Καταλογίζει στον Α. Σκαναβή πως από τον Οκτώβριο του 20134 άσκησε πρακτικά και ουσιαστικά τη διοίκηση και διαχείριση της εταιρείας, με αποτέλεσμα να διπλασιαστούν οι υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους, να πέσει η κυκλοφορία του κυριακάτικου κατά 25% και του καθημερινού κατά τουλάχιστον 7%, να σταματήσει η έκδοση του "Επενδυτή".

Τον κατηγορεί επίσης πως απαξίωσε και ευτέλισε τις δυο ιστορικές εφημερίδες και περιέφερε δημόσια την αναζήτηση "στρατηγικού επενδυτή", στήνοντας μια κακή θεατρική παράσταση, προτείνοντας την "ενοικίαση" - "εκχώρηση" των τίτλων σε άλλο δημοσιογραφικό συγκρότημα.

Το εξώδικο του Δ. Μπενέκου περιγράφει μια απίστευτη εικόνα διοίκησης και διαχείρισης μιας μεγάλης εφημερίδας, αυτής του "Ελεύθερου Τύπου", η οποία κινδυνεύει πλέον να χαθεί εξαιτίας των χειρισμών των δυο συνεκδοτών.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου