Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

... η δικομματική και ο έλεγχος της ΝΕΡΙΤ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η Σοφία Βούλτεψη θα επιλέξει τα νέα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου

Παραμένει
υπό κυβερνητικό έλεγχο
η …“ανεξάρτητη ΝΕΡΙΤ”


Αντίστροφη μέτρηση για την αντικατάσταση των μελών του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, του σώματος που ελέγχει τη λειτουργία της εταιρείας. Η θητεία του συμβουλίου λήγει στις 21 Αυγούστου 2014 και πρέπει να ξεκινήσει η νέα διαδικασία για τα μέλη που θα οριστούν με 6ετή θητεία, ως το 2020… Αυτή τη φορά τα μέλη του ΕΣ αντί να διοριστούν από το Υπουργικό Συμβούλιο, θα διοριστούν από την αρμόδια υφυπουργό Σοφία Βούλτεψη, μέσα από μία λίστα που θα συντάξει ο Φορέας Επιλογής. Με τον περίτεχνο αυτό τρόπο, η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να έχει τον απόλυτο έλεγχο της ΝΕΡΙΤ…

Η θητεία του σημερινού ΕΣ της ΝΕΡΙΤ δεν μπορεί να ανανεωθεί, καθώς κατά τη σύσταση της εταιρείας, τα μέλη του διορίστηκαν απευθείας από το υπουργικό συμβούλιο και η θητεία τους δεν μπορεί να υπερβεί το ένα έτος. Επιπλέον ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Θεόδωρος Φορτάκης, εξελέγη πρόσφατα, πρύτανης του Πανεπιστημίου της Αθήνας και δεν μπορεί να κατέχει, εξαιτίας του φόρτου εργασίας, και τις δύο θέσεις. Στο ΕΣ της ΝΕΡΙΤ, πέραν του Θ.Φορτσάκη συμμετέχουν, οι δημοσιογράφοι, Άννα Δαμιανίδου και Ανδρέας Ζούλας, η τηλεοπτική παραγωγός, Τατιάνα Καραπαναγιώτη, ο διευθυντής Ορχήστρας, Λουκάς Καριτινός, ο καθηγητής Σίμος Σιμόπουλος και ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης.

Ο ιδρυτικός Νόμος 7173/2013 της ΝΕΡΙΤ, ορίζει πως ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ο Αντώνης Μακρυδημήτρης, είναι υποχρεωμένος έγκαιρα να προχωρήσει σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την εξεύρεση εξειδικευμένου φορέα, από το δημόσιο, ή το ιδιωτικό τομέα, με ειδικότητα στην επιλογή στελεχιακού δυναμικού. Ο ανάδοχος θα επιλέξει με τη σειρά του έναν αναγνωρισμένο επιστημονικό φορέα Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και από κοινού θα προχωρήσουν σε ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος. Ο λεγόμενος Φορέας Επιλογής θα συντάξει μια λίστα δέκα υποψηφίων, από τους οποίους η αρμόδια υφυπουργός θα επιλέξει τους επτά προς διορισμό και τα τρία αναπληρωματικά μέλη. Από τα επτά μέλη, τα τρία θα έχουν πλήρη θητεία 6 ετών, τα δύο θα έχουν 4ετή και τα άλλα δύο, θα μείνουν στο ΕΣ για δύο χρόνια.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου