Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

"Στο Κόκκινο 105,5" - άρχισαν οι "απομακρύνσεις" εργαζομένων...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Άνω - κάτω στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο»


Στάση εργασίας για την απόλυση δημοσιογράφου - Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, τι απαντά το ΔΣ της LEFT MEDIA

Σε 4ωρη στάση εργασίας προχώρησαν από τις 8 π.μ. έως τις 12 μ. οι δημοσιογράφοι και διοικητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» διαμαρτυρόμενοι για την απόλυση της δημοσιογράφου Κατερίνας Κανάκη. Μάλιστα οι εργαζόμενοι προειδοποιούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αν δεν ανακληθεί η απόλυση. Από την πλευρά του το ΔΣ της LEFT MEDIA AE ισχυρίζεται ότι «ουδεμία απόλυση υπήρξε στον σταθμό» και πως «η διακοπή της συνεργασίας με ορισμένους εργαζόμενους είναι λογική συνέπεια της λήξης είτε συμβάσεων ορισμένου χρόνου είτε συμβάσεων μαθητείας».

Είχε προηγηθεί Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Κόκκινου όπου αναφέρονταν τα εξής:..
- Καταγγέλλουμε απερίφραστα την απόφαση για απόλυση της συναδέλφισσάς μας Κατερίνας Κανάκη, στην οποία ανακοινώθηκε ότι δεν θα συνεχίσει να εργάζεται στον σταθμό μετά τις 31 Μαρτίου.- Καταγγέλλουμε την απόπειρα της διοίκησης να παρουσιάσει την απόλυση ως «μη πρόσληψη». Η συναδέλφισσα εργάζεται στον σταθμό, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, από την 1η Ιουνίου του 2016. Για αυτούς τους 10 μήνες εργασίας έχει λάβει έως τώρα δύο δόσεις των 400 (τετρακόσια) ευρώ.- Καταγγέλλουμε με αγανάκτηση τη μεθόδευση της διοίκησης, η οποία αφού κωλυσιέργησε επί 9μηνο, παριστάνοντας ότι αναζητά τρόπους πρόσληψης, έκανε μια παραπειστική σύμβαση 15 ημερών στις 17 Μαρτίου, προκειμένου να μπορεί να επικαλεσθεί μαθητεία και λήξη σύμβασης στη συνέχεια.
- Θεωρούμε την απόλυση της συναδέλφισσας αρχή δυσμενών εξελίξεων, που απειλούν όλες τις εργασιακές σχέσεις στο Κόκκινο, δεδομένων και των ιταμών σχετικών αποστροφών από μέλη της διοίκησης («όποιος δεν αντέχει να φύγει» κ.λπ.)- Δηλώνουμε ότι ούτε η απόλυση ούτε η κοροϊδία από μέρους της διοίκησης γίνονται ανεκτές και ότι απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφισσας. Διαφορετικά προχωρούμε σε κλιμακούμενες κινητοποιήσεις διαρκείας, ξεκινώντας με στάση εργασίας την Πέμπτη 30 Μαρτίου, από τις 08:00 πμ μέχρι τις 12:00.
Προβαίνουμε σε άμεση καταγγελία στο ΣΕΠΕ, σχετικά με την απόλυση και την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας στην περίπτωση της συναδέλφισσας Κατερίνα Κανάκη- Δεν συμμετέχουμε σε καμία διαδικασία διαλόγου με τη διοίκηση του σταθμού μέχρι την ανάκληση της απόλυσης, συμπεριλαμβανομένης και της προγραμματισμένης ενημέρωσης της Παρασκευής 31/3.
Από την πλευρά τους τα Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ (που κήρυξαν και την στάση εργασίας) καταγγέλλουν κατάφωρη παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και ζητούν την άμεση επαναπρόσληψη της Κατερίνας Κανάκη.

Οι διευκρινίσεις της LEFT MEDIA AE:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της LEFT MEDIA AE σχετικά με τη στάση εργασίας που προκήρυξαν μέλη της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5» διευκρινίζει και δηλώνει τα εξής:

1. Ουδεμία απόλυση υπήρξε στον σταθμό.
2. Η διακοπή της συνεργασίας με ορισμένους εργαζόμενους είναι λογική συνέπεια της λήξης είτε συμβάσεων ορισμένου χρόνου είτε συμβάσεων μαθητείας.
3. Ο 105,5 είναι από τους ελάχιστους ρ/σ που τηρεί την εργατική νομοθεσία και σέβεται τα δικαιώματα των εργαζομένων
4. Η διεύθυνση του σταθμού ποτέ δεν προφασίστηκε τα υπαρκτά του οικονομικά προβλήματα ως δικαιολογία για να παραβιάσει τη νομοθεσία και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
5. Η LEFT MEDIA AE και ο ραδιοσταθμός «Στο Κόκκινο105 και 5» δεν έχει από πίσω του εκατομμυριούχους με λεφτά στην Ελβετία και δάνεια με "αέρα" και η μόνη δύναμή του τόσα χρόνια είναι οι ακροατές του.
---
zoornalistas
---
*

2 σχόλια:

  1. Οι καραγκιόζηδες που κατάγκελαν το ΚΚΕ για τον 902 κάνουν ακριβώς τα ίδια. Ουστ ρε υποκριτές, πρασινο-ροζ λαμόγια, με τους Νικόλτσιους και τους Καρτερούς, που πήγαν να φάνε την κομματική περιουσία το 1991 στη διάσπαση. Ζήτω το 20ό ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΤΙΜΗΜΕΝΟΥ ΚΚΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου δεν σε ξέρω αλλά τυχαίνει να ξέρω το ποιόν ενός προσώπου που αναφέρεις. Πρόκειται για τον Νικόλτσιο.Πέρασε για ένα διάστημα από την εφημερίδα 'Εξπρές' όπου δούλευα, το διάστημα που είχε αρχίσει η παρακμή και η απληρωσιά. Μας τον παρουσίασαν σαν σωτήρα που θα έκανε εξυγίανση στην επιχείρηση.Παίρνοντας έναν παχυλό μισθό μοίραζε υποσχέσεις σε κατι χαίβάνια που τον πίστευαν για να μας πείσει να δουλέψουμε με ένα ξεροκόμματο για την σωτηρία της επιχείρησης.Εκείνη η χρονιά ήταν και η τελευταία της δημοσίευσης ισολογισμών σε εφημερίδες.Υποσχέθηκε στους εργαζόμενους 700.000 Ευρώ από τα κέρδη των ισολογισμών ως εξόφληση μέρους των δεδουλευμένων που πλησίαζαν τα δύο εκατομμύρια. Φυσικά ο καθένας μαντεύει τη συνέχεια. Δεν πήραμε ούτε Ευρώ ενώ η επιχείρηση κέρδισε κάποια εκατομμύρια.Ο Νικόλτσιος, προφανώς σε συνεννόηση με την εργοδοσία πήρε 200.000 Ευρώ και έγινε καπνός. Μας τον είχαν φέρει μόνο για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια. Το πως αυτό το λαμόγιο χώθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και επιπλέον τον θεωρούν και αγωνιστή αποτελεί απορίας άξιον.Ή δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους ή απλά κάνουν το κορόϊδο.Άλλωστε είναι πολλά τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ που βρήκαν στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Νικόλτσιος θα τους πείραζε. Φτάνει όμως η ώρα της κρίσης και γι' αυτούς. Έτσι όπως πορεύονται θα πάνε εκεί που πήγαν και οι προηγούμενοι.

      Διαγραφή