Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

... "Ναυτεμπορική" - αδυναμία πληρωμών ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Αδυναµία πληρωµής δανείων
και µισθοδοσίας στη «Ναυτεµπορική» 

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η «Ναυτεµπορική» δεν κατάφερε να καταβάλει το σύνολο της µισθοδοσίας στους εργαζοµένους παρά µόνο µέρος αυτής.

Οπως φαίνεται µάλιστα, το οικονοµικό πρόβληµα του οµίλου είναι βαθύτερο, καθώς, πέραν της έλλειψης ρευστότητας, υπάρχει εµφανής αδυναµία εξυπηρέτησης των δανείων.

Είναι χαρακτηριστικό πως, παρά τη δύσκολη συγκυρία, είναι η πρώτη φορά που η ανησυχία για το µέλλον είναι έκδηλη στους εργαζοµένους, παρά το µήνυµα ψυχραιµίας και διατήρησης του ελέγχου που εκπέµπει η οικογένεια Αθανασιάδη. Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση του πάλαι ποτέ κραταιού µαγαζιού αναζητεί εδώ και καιρό στρατηγικό επενδυτή, ο οποίος θα δώσει νέο αέρα στη «Ναυτεµπορική» µε «ένεση» ρευστότητας που έχει ανάγκη. Σύµφωνα µε απόλυτα διασταυρωµένες πληροφορίες της στήλης, στο συγκεκριµένο παιχνίδι έχει µπει και η πλευρά των τραπεζών που έχουν δανειοδοτήσει τον όµιλο.

Μάλιστα, ο επικεφαλής της Eurobank, Νίκος Καραµούζης, φέρεται να έχει προχωρήσει ένα βήµα παραπάνω, αναλαµβάνοντας δράση προς την κατεύθυνση των Γιάννη και Θέµη Αλαφούζου του ΣΚΑΪ και της «Καθηµερινής», αντίστοιχα.

Ωστόσο, οι προθέσεις των αφεντικών του Νέου Φαλήρου παραµένουν άγνωστες, πολλώ δε µάλλον από την ώρα που στην «Καθηµερινή» έχει οργανωθεί ήδη πλάνο περικοπής του λειτουργικού κόστους (µε τερµατισµό των προσφορών στην κυριακάτικη έκδοση και άλλες αντίστοιχες παρεµβάσεις).

Και στον ΣΚΑΪ όµως, παρά τη σηµαντική αύξηση της τηλεθέασης, είναι κοινό µυστικό πως ο εν γένει περιορισµός της διαφηµιστικής δαπάνης έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στους διοικούντες σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των ιδιαίτερα δαπανηρών προγραµµάτων που λανσάρει ο τηλεοπτικός σταθµός την παρούσα σεζόν. 
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου