Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλει κυβέρνηση και διορισμένη διοίκηση ΕΡΤ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ανακοίνωση


Καταγγέλλουμε τις ενέργειες της κυβέρνησης και της διορισμένης διοίκησης της ΕΡΤ που έχουν σαν στόχο την συνολική της απαξίωση τη συρρίκνωση και τη σταδιακή αποστελέχωσή της.

Είναι πλέον νόμος του κράτους το φρένο στην ανάπτυξη των ραδιοτηλεοράσεων για χάρη των παρόχων τηλεπικοινωνιών (τηλεφωνία , διαδίκτυο κλπ) γεγονός που επιβεβαιώνει τις καταγγελίες μας ότι κυβέρνηση και διοίκηση θεωρούν πως «το μέλλον δεν είναι στην τηλεόραση αλλά στο διαδίκτυο» και πως τα χρήματα «πρέπει να τα δίνουν όχι στην ανάπτυξη αλλά στο περιεχόμενο» (με επιτροπές του τύπου «Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει»), τονίζοντας ταυτόχρονα τις προθέσεις τους για αποδυνάμωση και συρρίκνωση επί της ουσίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Έχουμε ήδη καταγγείλει και τις εγκληματικές ρυθμίσεις στο αντιαναπτυξιακό νομοσχέδιο που αφορούν τα ΗΜΜΕ.

Για όλα αυτά που κυβέρνηση και διοίκηση έχουν σχεδιάσει για μας χωρίς εμάς, χρειάζονται απαραίτητα δύο πράγματα:

Το πρώτο είναι η τρομοκράτηση των εργαζομένων που ήδη έχει αρχίσει να εφαρμόζεται , όπως π.χ με την ανακοίνωση της διοίκησης που αφορά στην αιφνίδια λήξη της θητείας όλων των προϊσταμένων της ιεραρχίας, η άμεση «επαναξιολόγηση» και … «όπου κριθεί αναγκαίο η αντικατάστασή τους», άσχετα αν είχαν αξιολογηθεί πρόσφατα και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις από δύο διαδοχικές διοικήσεις, όπως και το ότι σε δύο μήνες με το νέο οργανόγραμμα έτσι κι αλλιώς θα «αξιολογούνταν».

Είναι πλέον φανερή η βιασύνη της διοίκησης να προχωρήσει στην υλοποίηση των εντολών που έχει (πογκρόμ το λέμε εμείς), αδιαφορώντας αν με τέτοιου είδους αποφάσεις «άμεσης εκτέλεσης» δημιουργούνται επικίνδυνα ποσοτικά και ποιοτικά κενά στη λειτουργία της εταιρείας.

Οι σημερινοί διοικητές της ΕΡΤ με τέτοιες …ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ πιστεύουν αλήθεια, ότι διοικείται μια εταιρεία μόνο με «ταξίματα» και «σωφρονισμό» έχοντας στελέχη υπό αναίρεση ή υπό καρατόμηση;

Το δεύτερο απαραίτητο συστατικό του διαφαινόμενου σχεδίου «σόκ και δέος στην ΕΡΤ» είναι το άλλοθι.

Ένα άλλοθι που θα προσφερθεί κατά πάσα βεβαιότητα από την Grand Thornton, στην οποία η διοίκηση ανέθεσε με μη σύννομο τρόπο έναντι 20.000 ευρώ, την «επικαιροποίηση» της πρόσφατης μελέτης που ήδη έχει κάνει η εταιρεία του κ. Καραμούζη και η οποία αφορά στο «πενταετές στρατηγικό και επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΡΤ Α.Ε». Επί της ουσίας δεν πρόκειται για «επικαιροποίηση» αλλά για προσαρμογή της μελέτης ώστε να εξυπηρετεί τα προαποφασισμένα σχέδια και σκοπούς τους όπως: λιγότερο προσωπικό και «ανανέωσή» του μέσω εργολάβων, μείωση των τηλεοπτικών καναλιών, των κεντρικών ραδιοφωνικών προγραμμάτων και των περιφερειακών σταθμών, αυθαίρετη κατανομή των εσόδων και οργάνωση της ραδιοτηλεοπτικής παραγωγής ώστε να …προχωρήσουν οι «συνέργειες» και να εξυπηρετηθούν κάθε λογής εργολάβοι, εταιρείες και «κολλητοί», εκχώρηση υπηρεσιών π.χ υπηρεσίες δικτύου σε τρίτους κλπ. Όλα αυτά θα φέρουν καίριο πλήγμα στην ανάπτυξη και την αυτόνομη λειτουργία της ΕΡΤ αλλά και στις συνθήκες και στις θέσεις εργασίας.

Την ίδια στιγμή όμως που προσπαθούν να κρύψουν τον αυταρχισμό τους υποκρινόμενοι τους «μεταρρυθμιστές», λογοκρίνουν εκπομπές, επικρίνουν την ελεύθερη έκφραση συναδέλφων ακόμα και στην προσωπική τους ζωή, ενώ προσπαθούν να ακυρώσουν την λειτουργία του «ραδιοφωνικού πάρκου» στα Λιόσια, όπου λειτουργούσε ο πρώτος ραδιοφωνικός πομπός της ΕΡΤ, στερώντας ταυτόχρονα την κοινωνία από μία πηγή ιστορικής μνήμης και πρασίνου.

Η διοίκηση της ΕΡΤ όπως κι άλλες διορισμένες διοικήσεις, θα ανταμειφθούν πλουσιοπάροχα για τις …υπηρεσίες τους, αφού η κυβέρνηση με τροπολογία της τελευταίας στιγμής διπλασίασε τις απολαβές τους εξαιρώντας τους από τους μισθολογικούς περιορισμούς, που θα συνεχίσουν όμως να ισχύουν για τους απλούς εργαζόμενους. Αντί λοιπόν να εξαιρεθεί όλη η ΕΡΤ από το καθεστώς των ΔΕΚΟ, εξαιρέθηκαν μόνο οι «άριστοι» της διοίκησης και η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα συνεχίσει δέσμια των απαράδεκτων περιορισμών να παλεύει άνισα με τον ανηλεή ανταγωνισμό, ενώ οι εργαζόμενοί της θα εξακολουθούν να βιώνουν την ανισότητα και την αδικία χωρίς καμία ελπίδα για ΣΣΕ με μισθολογικό περιεχόμενο.

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΗΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΝΗΣ

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου