Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Με τους απλήρωτους της "Εξπρές" τίποτα;

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Θυμήθηκαν τους απλήρωτους
ΔΟΛ και Πήγασου, όχι της Εξπρές


Διαβάζουμε στο typospeiraiws.gr για μια αναγκαία ευρωπαϊκή βοήθεια και για ένα παράπονο ανθρώπων του Τύπου που υποφέρουν:


«Με μία αξιοθαύμαστη κίνηση προχώρησε το υπουργείο Εργασίας, υλοποιώντας “επιθυμία” του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για παροχή βοήθειας, ύψους 3.847.500 ευρώ (μέσω
του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση), σε απολυμένους από τρεις ελληνικές εκδοτικές επιχειρήσεις.

Όμως, από καμία πλευρά δεν εκφράστηκε “επιθυμία”, ώστε να συμπεριληφθούν και οι άλλοτε εργαζόμενοι στην οικονομική εφημερίδα “Εξπρές”, που είχαν να δουν μισθό πάνω από δύο χρόνια! Ίσως η περίπτωση των απλήρωτων συντακτών, τεχνικών και διοικητικών της “Εξπρές” να μην συγκινεί. Ίσως και να μην ενδιαφέρει

Αυτό το δράμα, που ζουν χρόνια αυτοί οι άνθρωποι των ΜΜΕ, “πληρώθηκε” και συνεχίζεται να “πληρώνεται” με ξαφνικούς θανάτους, καρκίνους, εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια. Κι ακόμη βρίσκονται στα δικαστήρια, περιμένοντας επί πέντε χρόνια κάποια δικαίωση, που “λέει ο λόγος”…
Επί του θέματος, η σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, αναφέρει:

"Μετά την έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της πρότασης για κοινοτική βοήθεια ανέργων από τον κλάδο των ΜΜΕ, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας προχωρούν στην υλοποίησή της.

Το ύψος της παρεχόμενης βοήθειας ανέρχεται στα 3.847.500,00 ευρώ και αφορά σε απολυμένους από τις επιχειρήσεις “Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη”, “Εκδόσεις Έθνος” και “Pegasus Magazines Publishing”, κατά την περίοδο από 29/5/2017 έως και 28/2/2018"».
---
---
*

1 σχόλιο:

  1. Μίλησε η ΕΣΗΕΑ και είπε ότι η βοήθεια είναι για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένους εργαζόμενους.. Οι συνάδελφοι της ΕΞΠΡΕΣ είναι χρόνια πολλά φεσωμένοι. Οπότε έχουν συνηθίσει στην πείνα. Τι θέλετε να πάθουν καμιά διάτρηση στομάχου;
    Όσο για τους λειτουργούς της δημοσιογραφίας έχουν φτύσει αίμα στο να κρατάνε στην επικαιρότητα το θέμα της χρεοκοπίας της χώρας και να ζητάνε ευθύνες από τους υπεύθυνους.
    Το να χρεοκοπήσεις τη χώρα με τις πολιτικές σου και τις εξυπηρετήσεις σε συγκεκριμένα συμφέροντα είναι άκρως δημοκρατικό... Το να στείλεις στην ανεργία, στη φτώχεια, στη μετανάστευση και στις αυτοκτονίες συνανθρώπους σου είναι ηθικό... Το να υπογράφεις και να ψηφίζεις μνημόνια υποθηκεύοντας τη χώρα για 100 χρόνια στέλνοντας το λογαριασμό στα συνήθη υποζύγια είναι απολύτως δίκαιο. Άλλοι έφαγαν άλλοι πληρώνουν.
    Ρουφιάνοι του συστήματος, ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι τύποι σαν τον Αλεξανδρή και τον Τσιάρτα να βγαίνουν να λένε τις π@π@ριές τους για να έχετε να λέτε και να γράφετε.
    Γιατί, για την κατάντια του τόπου δεν τολμάτε να πείτε και να γράψετε. Θίγονται τα αφεντικά σας -πολιτικοί και επιχειρηματίες-και θα χάσετε τη δουλίτσα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή