Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Άλλαξε πόστο ο Λυκουρόπουλος και live αγώνες στο One

*
Ανασυγκρότηση
***
*


* Το κλίμα στον Alpha είναι χειρότερο από ποτέ, τόσο που ουδείς γνωρίζει αν θα είναι στη θέση του, όχι από τη νέα σεζόν αλλά με το νέο έτος. Διότι τέλη Δεκέμβρη θα γίνουν οι κρίσεις και οι επικρίσεις.

* Για να τα λέμε όλα, επί Βαρδινογιάννη αποψιλώθηκε το κανάλι σε κομβικά πόστα, άλλα σημαντικά, άλλα λιγότερα σημαντικά. Κοντολογίς, η δουλειά δεν βγαίνει. Και η ιδιοκτησία γκρινιάζει για τα χαμηλά νούμερα. Ναι αλλά ποιος άφησε τον Βασίλη Παπαδρόσο να φύγει;

* Και, από την άλλη, οι επιλογές ορισμένων προγραμμάτων και εκπομπών ήταν εξ ορισμού και εκ γεννετής… καμμένες. Ποιο «Πάνω κάτω» και ποιο «Divided». Και ποιος Σεργουλόπουλος, μεταξύ μας. Αλλά είχε φανεί κι από πέρυσι, με την αλήστου μνήμης επιλογή να πάρει εκπομπή η Ελένη Τσολάκη.

* Η Τσολάκη, νυν πανελίστρια (του Λιάγκα) στον ΣΚΑΪ. Πάλι καλά που φιλιέται με καμία, για να ακούγεται λίγο και το όνομα.

* Κι ενώ στον Alpha η μουρμούρα (όχι η σειρά) είναι έντονη, το One ξεκινά με ένα συν (και σημειώστε πού το διαβάσατε πρώτοι, δεν είναι μαντεψιά): τον Νίκο Ευαγγελάτο. Διότι δεν υπάρχει άλλη εκπομπή, την ίδια ώρα, ειδησεογραφική πριν από το δελτίο.

* Γνωστή και πετυχημένη η συνταγή του Νίκου, από τον ΣΚΑΪ, προτού τον διαδεχθεί ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και την εξελίξει σε μια εκπομπή που προκαλούσε και ειρωνευόταν: δεν ενημέρωνε.

* Κανένα άλλον κανάλι δεν θα έχει από νωρίς ειδήσεις, για να το πούμε απλά, πλην του Open που ξεκινά στις 19:00. Ενώ ο ΣΚΑΪ το ξαναπήγε κοντά στις 20:00 το δελτίο, ακριβώς με το που τελειώνει του Open. Όχι τυχαίο.

* Ούτε τυχαίο ότι εμφανίστηκε σειρά δημοσιευμάτων, από συγκεκριμένο όμιλο, δημιουργεί (διότι περί δημιουργίας πρόκειται) στοχευμένα ρεπορτάζ εναντίoν –άλλου- καναλιού και συγκεκριμένα για το δελτίο ειδήσεων.

* Δεδομένα το One TV θα έχει αρκετά αθλητικά, όπως και τους αγώνες του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου σε μαγνητοσκόπηση. Και όχι μόνο. Πληροφορίες της στήλης μιλούν και για απευθείας «ερυθρόλευκες» μεταδόσεις. Από όλα τα σπορ. Αλλωστε υπό τον Βαγγέλη Μαρινάκη είναι αρκετά από τα τμήματα του συλλόγου. Σας τα είχα γράψει από καιρό, άλλωστε. Scripta manent…

* Και πάμε και σε μια άλλη σκριπταμανέντικη αποκάλυψη που σας είχα τάξει: ο Γιώργος Λυκουρόπουλος συνεχίζει στην ΕΡΤ, αφού η σύμβασή του έληξε στα μέσα Οκτώβρη, αλλά με… άλλο τρόπο. Δεν είναι επικεφαλής πλέον του αθλητικού, τουλάχιστον τύποις (το πρακτικό του θέματος είναι άλλο κομμάτι). Επικεφαλής είναι ο Φώτης Καφαράκης, νέος γενικός διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ.

* Το Δ.Σ. της ΕΡΤ προχώρησε λοιπόν, στις 25 Οκτωβρίου, στην «την αυτοδίκαιη λύση της σύμβασης εξηρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του Προϊσταμένου Διεύθυνσης Αθλητικής Ενημέρωσης κ. Λυκουρόπουλου Γεωργίου του Αντωνίου με την ΕΡΤ Α.Ε, από την 25.10.2019, δυνάμει του υπ’ αριθμ. 13 όρου της ως άνω σύμβασης».

* Και… την ίδια ημέρα, 25 Οκτωβρίου, το Δ.Σ. της ΕΡΤ προχώρησε «στην πρόσληψη από 25.10.2019 του δημοσιογράφου κ. Λυκουρόπουλου Γεωργίου του Αντωνίου, ως Ειδικού Συμβούλου – Μετακλητού υπαλλήλου, με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, υπό τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, με ειδικότερο αντικείμενο την παροχή συμβουλών σχετικά με τον σχεδιασμό και τη λειτουργία της Διεύθυνσης Αθλητικής Ενημέρωσης, καθώς και την παρουσίαση της τηλεοπτικής εκπομπής “Αθλητική Κυριακή”. Η σύμβαση που θα συναφθεί δυνάμει της παρούσης μπορεί να καταγγελθεί ελεύθερα οποτεδήποτε και σε κάθε περίπτωση, λύεται αυτοδίκαια με τη λήξη της θητείας του Διευθύνοντος Συμβούλου ή την αποχώρησή του από την Ε.Ρ.Τ. Α.Ε».

* Τι παίχτηκε; Ο Λυκουρόπουλος καταλάμβανε θέση για την οποία πρέπει να γίνει νέος διαγωνισμός, να προκηρυχθεί κλπ. Και θα πάρει χρόνο. Εξ ου και συνεχίζει στην ΕΡΤ αλλά ως σύμβουλος του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, Γιώργου Γαμπρίτσου, παραμένοντας στην «Αθλητική Κυριακή» αλλά και με ρόλο στη διεύθυνση αθλητικής ενημέρωσης. Όχι πλέον όμως ως προϊστάμενος όλου του αθλητικού, που ήταν.

* Τρικ τα οποία γίνονται κατά κόρον στην ΕΡΤ, δεν είναι εκεί το θέμα. Και το έργο του Λυκουρόπουλου στο αθλητικό του Ραδιομέγαρου είναι γνωστό, από τότε που ανέλαβε. Απλώς παρουσιάσαμε ντοκουμέντα…

* Και τα λέμε από βδομάδα…

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου