Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

MEGA - Τα πήρε όλα και έρχεται ο Β. Μαρινάκης!

*
Ανασυγκρότηση
***
*Ένας νέο ισχυρός πόλος δημιουργείται στα ΜΜΕ. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αποκτώντας την ταινιοθήκη του Mega, προσφέροντας 10 εκατ. ευρώ παραπάνω από την κοινοπραξία των ανταγωνιστών του, αποκτάει το “Ιερό δισκοπότηρο” της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Το σχέδιο για το λουκέτο στο κανάλι, όπως εκπονήθηκε και εκτελέστηκε τελειώνει εδώ και αρχίζει λίαν συντόμως μια δεύτερη περίοδος για το Mega. Ο Β. Μαρινάκης διαθέτει το σήμα, την ταινιοθήκη, έχει άδεια και προσωπικό.

Παράλληλα επεκτείνει την επιρροή του στο χώρο της τηλεόρασης, με την επικείμενη απόφαση για την απόκτηση του 32% των μετοχών της Forthnet (Nova). Έχει ήδη κερδίσει προ δύο ετών, έναν πλειστηριασμό αποκτώντας τα περιουσιακά στοιχεία του ΔΟΛ και πλέον δημιουργεί ένα πολύ ισχυρό πόλο σε media και πολιτική.

Η νίκη του επί της κοινοπραξίας του Ομίλου Βαρδινογιάννη, του Θοδωρή Κυριακού και του Ιβάν Σαββίδη, διαμορφώνει ήδη τα δύο μέτωπα στον επιχειρηματικό, τηλεοπτικό και πολιτικό στίβο. Σημειώνεται επίσης, πως ο Γ. Αλαφούζος απείχε της διαδικασίας του πλειστηριασμού.

Η ΝΔ ως κυβέρνηση θα έχει μπροστά της να αντιμετωπίσει μια νέα πραγματικότητα, η οποία δεν ευνοείται από τη διάσπαση του υπουργείου ψηφιακής πολιτικής, για λόγους που είναι ολοφάνεροι. Ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Α. Τσίπρας, θα φροντίσει να αξιοποιήσει την αντιπαλότητά του με τον Β. Μαρινάκη.


Εγιναν δύο πλειοδοτικοί διαγωνισμοί.

Με τον πρώτο πωλήθηκαν τρία ακίνητα στο Μαρούσι καθώς και ένα ακίνητο στην Κρήτη. Για τα ακίνητα του καναλιού υπήρξαν δύο προσφορές: 384.000 ευρώ από την ΤΕΡΝΑ και 500.000 ευρώ από την κοινοπραξία ΩΘΗΣΗ.

Με τον δεύτερο πωλήθηκε στον Β. Μαρινάκη η πνευματική ιδιοκτησία όσων παρήγαγε ο ιδιωτικός σταθμός στην 25ετή πορεία του, ήτοι η ταινιοθήκη και τα σήματα (τόσο του καναλιού όσο και εκπομπών). Στον τελευταίο επίσης εντάσσονται οι συμμετοχές της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ σε άλλες εταιρίες, οι -ουκ ολίγες αλλά στην πλειονότητά τους ενεχυριασμένες, κατασχεμένες και γενικώς μη εισπράξιμες- απαιτήσεις από πελάτες, ο μηχανολογικός εξοπλισμός, τα μεταφορικά μέσα, τα έπιπλα και τα αποθέματα.


Μαζί με τα σήματα μεταβιβάζονται και τα ιντερνετικά sites του σταθμού. κεντρικό και επιμέρους. Αξίζει να σημειωθεί πως η ταινιοθήκη Μega περιλαμβάνει συνολικά 44 χιλιάδες ώρες τηλεοπτικού περιεχομένου!
---
---
*

1 σχόλιο: