Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Φταίει η εταιρεία, απαλλάσσεται ο ιδιοκτήτης!

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Απόφαση για ολίγους


Άλλη μια δικαστική απόφαση δικαιώνει τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ που βούλιαξαν τα μέσα τους ή αγόρασαν βουλιαγμένα Μέσα χωρίς να αναλάβουν τα χρέη προς εργαζόμενους.

Πρόκειται για την απόφαση της αγωγής των εργαζομένων της “Βήμα FM” κατά του Σταύρου Ψυχάρη και του Βαγγέλη Μαρινάκη, με την οποία αναγνωρίζεται μεν το δίκαιο των εργαζομένων ότι η εταιρεία τους χρωστάει δεδουλευμένα, αλλά απαλλάσσει τον πρώην και νυν ιδιοκτήτη της εταιρείας «Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις Βήμα FM Α.Ε» ο οποίος της έβαλε λουκέτο.


Η ΕΤΕΡ στην ανακοίνωση της μιλάει για “Απόφαση για ολίγους”, σημειώνοντας ότι εξυπηρετείται η ολιγαρχία. Διαβάζουμε:
«Στα τέλη του Οκτώβρη «βγήκε» η απόφαση της αγωγής των εργαζομένων του «Βήμα FM», στην πλειοψηφία τους τεχνικοί-μέλη της Ένωσης, κατά της εταιρείας «Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις Βήμα FM Α.Ε.» που λειτουργούσε τον ραδιοσταθμό, του προέδρου του Δ.Σ. της, Σταύρου Ψυχάρη, της τωρινής μεγαλομετόχου αυτής, «ALTER EGO Μ.Μ.Ε. Α.Ε.» και του ιδιοκτήτη της, Βαγγέλη Μαρινάκη.
Πέρασαν, μόνο, 10 μήνες για να διαπιστωθεί ότι πράγματι οφείλονται οι μισθοί στους εργαζόμενους της εταιρείας του «Βήμα FM».
Ενώ, όμως, η εταιρεία οφείλει τα χρήματα αυτά στους εργαζόμενους, τόσο ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου (Ψυχάρης) όσο και ο κύριος μέτοχος (Μαρινάκης) απαλλάσσονται από τις ευθύνες τους.
Εντελώς συγκυριακά, δύο μέρες μετά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε 34.000.000€ για τον πλειστηριασμό του MEGA, της εταιρείας που πτώχευσε, των εργαζομένων που είναι απλήρωτοι και άνεργοι και των ιδιοκτήτων που «κάνουν ζωάρα»…
Για τα χρέη προς τους εργαζόμενους φταίει μόνο η επιχείρηση, δηλαδή ποιος; ΚΑΝΕΙΣ! Ζήτω η τρέλα !!
Δεν θα εισέλθουμε στις λεπτομέρειες της απόφασης που, παραδόξως, απαλλάσσει ευθυνών τον Ψυχάρη αναφέροντας πως ο Δ.Ο.Λ. «οδηγήθηκε» σε ειδική διαχείριση, ενώ εδώ μιλάμε για άλλη εταιρεία, συγκεκριμένα την «Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις Βήμα FM Α.Ε.», τις μετοχές της οποίας πήρε η ALTER EGO του Μαρινάκη κατά 99,75%… Άδικος κόπος!
Στην Ελλάδα του 2020 η δικαιοσύνη, η πολιτεία και τα όργανά τους εξυπηρετούν τις ολιγαρχίες και όχι τους πολίτες. Σιγά μη χαλάσει την καριέρα του καθένας από αυτούς για τον κάθε πικραμένο…
Όταν το 2017 βρέθηκε απέναντι μας ο Βαγγέλης Μαρινάκης καταλάβαμε πολύ γρήγορα πως πρόκειται για τον «Σερίφη του Νότιγχαμ» και όχι για τον «Ρομπέν των Δασών», γνωρίζαμε ακόμη πως έχουμε μπροστά μας Μαραθώνιο και όχι αγώνα ταχύτητας. Το έργο είναι στην αρχή του, ακόμη δεν έχει Τζόκερ…
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΡ
---
*

1 σχόλιο:

  1. Αυτό είναι το σύστημα, το οποίο μέσω της ψήφου μας των υπερφορολογήσεων και ανακεφαλαιοποιήσεων το συντηρούμε. Το σύστημα, λοιπόν, με μπροστάρηδες τα παιδιά της πολιτικής, της δικαιοσύνης και της δημοσιογραφίας είναι για να εξυπηρετεί συγκεκριμένους κύκλους... Στην προκειμένη επιχειρηματίες οι οποίοι πληρώνουν όπου και άμα γουστάρουν. Τα θαλασσοδάνεια, τα κουρέματα και οι επιδοτήσεις να είναι καλά. Α, να είμαστε καλά κι εμείς οι ... συντηρητές για να πληρώνουμε το λογαριασμό.
    ΥΓ.: Οι κλωτσοσκούφηδες δεν μένουν απλήρωτοι με τίποτα. Εκεί έχει FIFA. Εδώ μέσα έχει Όλγα, Γιάννη, Μαρία, Μάρκο, Γιώργο, Άρη κ.λπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή