Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Εξελίχθηκε σε παρωδία η Έκτακτη Γεν. Συνέλευση της ΕΤΗΠΤΑ

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Λάβαμε
και δημοσιεύουμε

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ "Αφοι ΑΛΕΥΡΑ"

ΜΑΘΑΝΕ ΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ,
ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ 


Σε παρωδία εξελίχθηκε η Έκτακτη Γεν. Συνέλευση, που έγινε την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019. με απαρτία που ελέγχεται για τη νομιμότητά της, αφού λίγοι από τους συμμετέχοντες είχαν εκπληρωμένες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το Σωματείο, όπως ορίζει το Καταστατικό.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η δημόσια παραδοχή από τον Πρόεδρο και τον Γεν. Γραμματέα του ΔΣ της ΕΤΗΠΤΑ, ότι τα οικονομικώς ενήμερα μέλη στο σύνολο των εργαζομένων είναι μόλις ...28! Το ίδιο και η παραδοχή τους ότι ενώ στα περισσότερα μαγαζιά καθυστερεί η μισθοδοσία το Σωματείο κάνει πως δεν βλέπει. Πως να αντιδράσουν άλλωστε, όταν ο ίδιος ο Πρόεδρος έχει γίνει περίγελως στους εκπροσώπους των εκδοτών με τη στάση του όταν αποδεχόταν τη μεγάλη καθυστέρηση της μισθοδοσίας του από την εταιρεία που εργαζόταν. Θα μείνει στην ιστορία η φράση του εκπροσώπου της "Καθημερινής", σε τριμερή συνάντηση στο Υπ. Εργασίας, όταν μπροστά στον Γ.Γ. του υπουργείου, σε συνδικαλιστές από άλλες Ενώσεις, νομικών συμβούλων κ.ά., τον γείωσε κανονικά λέγοντάς του: “Εμείς πληρώνουμε τους εργαζομένους στην ώρα τους, εσάς κ. Πρόεδρε πόσους μήνες σας χρωστούσε η εταιρία που εργαζόσαστε και έρχεστε τώρα να μας εγκαλέσετε;”

Από τους συμβούλους του συνδυασμού “Συνεργαζόμενες δυνάμεις για την ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ της ΕΤΗΠΤΑ” και όχι μόνον, κατατέθηκαν και εγγράφως στον Πρόεδρο της Γ.Σ., επισημάνσεις για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη διεξαγωγή μιας Γεν. Συνέλευσης, που στερείται νομιμότητας βάσει του Καταστατικού.

Δεν πέρασε απαρατήρητη η απουσία από τη Γεν. Συνέλευση των πρώην Γραμματέων του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής που εκλέγονταν με το συνδυασμό της πλειοψηφίας.

Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι στη Γεν. Συνέλευση των μελών τους ΕΤΗΠΤΑ, εκτός του νομικού συμβούλου του Σωματείου, συμμετείχε και έτερος δικηγόρος που τυχαίνει να είναι αδελφός (!) του νυν Προέδρου της ΕΤΗΠΤΑ, σαν νομικός σύμβουλος του συνδυασμού της πλειοψηφίας, ο οποίος αμείβεται από την Ενωση για υπηρεσίες που προσφέρει στον πρόεδρο του Σωματείου (απόφαση ΔΣ 23/10/2019, κατά πλειοψηφία).

Επί της διαδικασίας, πρέπει να αναφερθεί και ο εμφανής εκνευρισμός του Προέδρου του ΔΣ, όταν τοποθετήθηκε για την έκβαση της υπόθεσης σχετικά με την αλλοίωση των Μητρώων και των εκλογικών καταλόγων της ΕΤΗΠΤΑ, που είχε γίνει ανάμεσα στα έτη 2005-2007. Εκτός του ότι προσπάθησε με ψέμματα, να πείσει τους παρευρισκόμενους, ότι η συγκεκριμένη μηνυτήρια αναφορά είχε σκοπό να πλήξει τον ίδιο, απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα, αν το σημερινό ΔΣ θα φροντίσει να ερευνηθεί η υπόθεση, για να βρεθούν όσοι διέπραξαν τη βεβήλωση των Ιστορικών Μητρώων του Σωματείου που είχε σαν αποτέλεσμα και την αλλοίωση των εκλογικών καταλόγων. Αυτή η στάση, από πολλούς παρευρισκόμενους εχέφρονες συναδέλφους, αποδόθηκε σε προσπάθεια συγκάλυψης των ενόχων αυτής της ειδεχθούς πράξης, από τον σημερινό Πρόεδρο της ΕΤΗΠΤΑ.

Αίσθηση προκάλεσε και η εμμονή του να αποκαλεί “δοτή” τη διορισμένη από το δικαστήριο προηγούμενη Διοίκηση αν και επανειλημμένα ο νομικός σύμβουλος του έχει επισημάνει ότι η προηγούμενη διοίκηση προήλθε από διορισμό των μελών του ΔΣ που δεν είχαν παραιτηθεί, με την προσθήκη μελών της ΕΤΗΠΤΑ, που η Πρόεδρος του Πρωτοδικείου έκρινε αξιόπιστα και σε καμιά περίπτωση δεν ήταν δοτή. Φαίνεται ότι η αδικαιολόγητη παραίτησή του, που έβαλε στη γνωστή περιπέτεια το Σωματείο, θα τον κυνηγάει σε όλη του τη ζωή. Προσπαθεί ο έρημος να αποποιηθεί των ευθυνών που του επιρρίπτει η συνείδησή του, άραγε, δημιουργώντας ένα φανταστικό άλλοθι.

Επιπλέον σφετερίστηκε, σαν ένας Λουδοβίκος ΙΔ, τις προσπάθειες που έκαναν εδώ και χρόνια συνάδελφοι άξιοι, πρωτεργάτες του συνδυασμού του μαζί με αξιόλογους συναδέλφους από άλλες Ενώσεις του χώρου, για να αποδοθούν συντάξεις που δικαιωματικά διεκδικούσαν μέλη του Σωματείου, κυρίως γυναίκες. Αποσιώπησε τελείως τις ενέργειες εκείνων, αφού προηγουμένως τους ώθησε ξεδιάντροπα όπως φάνηκε, να απομακρυνθούν από το Σωματείο. Ίσως δεν άντεχε μέσα στη μικροψυχία του, ότι αυξανόταν η εκτίμηση για την προσφορά τους και η επιρροή τους στα μέλη της ΕΤΗΠΤΑ. Ήταν κάτι που τον έκανε να αισθάνεται ότι κινδύνευε η καρέκλα του, κατά το αρρωστημένο μυαλό του. Ίσως πάλι να αισθάνεται μειονεκτικά αφού ακόμα και στους λόγους που του γράφουν για να εκφωνήσει, μπερδεύει τις αράδες, τις λέξεις, τους τόνους και κατ' επέκταση το ακροατήριό του. Τι να κάνουμε όμως, με ψέμματα και κλάψες γεμίζει το στομάχι του.

Σε σχέση με τα άλλα θέματα της Έκτακτης Γεν. Συνέλευσης εγκρίθηκε, από όσους είχαν απομείνει στην αίθουσα, να μειωθούν τα ποσά που διατίθενται στους μακροχρόνια άνεργους κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Είναι αναγκαίο, λέει, επειδή μειώθηκαν τα έσοδα του Σωματείου ενώ αυξήθηκαν τα έξοδα, λόγω των δικαστικών υποθέσεων που έχουν εμπλακεί τα μέλη μας με τους εργοδότες τους.

Επίσης προτάθηκε για επεξεργασία η εισήγηση του αναπλ. Γεν. Γραμματέα του ΔΣ και Προέδρου της ΓΣ, να αυξηθεί ο αριθμός των συνταξιούχων μελών στο ΔΣ της ΕΤΗΠΤΑ και να μειωθεί αντίστοιχα ο αριθμός των εργαζομένων μελών του ΔΣ. Με λίγα λόγια ξεκίνησαν τη διαδικασία να μετατραπεί η ΕΤΗΠΤΑ σε σωματείο συνταξιούχων... Και να αρχίσουν οι εκδρομές σε Αιδηψό, Μέθανα και άλλους τόπους λουτροθεραπείας... Κατάντια...

Με τούτα και μ' εκείνα ολοκληρώθηκε η Έκτακτη Γεν. Συνέλευση, που δυστυχώς προκάλεσε θλίψη από άποψη συμμετοχής και υπνηλία στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της πλειοψηφούσας παράταξης, που έμειναν στις καρέκλες τους καθ' όλη τη διάρκεια της διεξαγωγής της Συνέλευσης, σαν φυτεμένα σε γλάστρες...

Ο παρατηρητής της Ε.Γ.Σ
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου