Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Προπαγανδιστικό κατασκεύασμα τα δάνεια των ΜΜΕ !!!

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Συμπεράσματα του Πρετεντέρη
γύρω από τα "καύσιμα" των ΜΜΕ


“Φούσκα” χαρακτηρίζει τα δάνεια των ΜΜΕ ο Γιάννης Πρετεντέρης (Τα Νέα). Και εξηγεί ότι από τις 25 περιπτώσεις που ελέγχθηκαν σύμφωνα με την ενημέρωση της οικονομικής εισαγγελίας (που έφθασε προχθές στη Βουλή): “Στην περίπτωση του ΔΟΛ οι κατηγορούμενοι απηλλάγησαν. Δεκατρείς περιπτώσεις τέθηκαν στο αρχείο. Μια περίπτωση τέθηκε εν μέρει στο αρχείο. Έξι υποθέσεις βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης – μεταξύ των οποίων το ALTER που έχει κλείσει από το 2011… Και μόνο τέσσερις περιπτώσεις εστάλησαν στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω χωρίς να υπάρξουν περαιτέρω – το Star, “Το Ποντίκι”, το Kontra και ο Κήρυκας Χανίων”.

Το συμπέρασμα κατά τον δημοσιογράφο: “Ο απολογισμός του εγκλήματος ειναι περισσότερο από πενιχρός. Σε σημείο που αναρωτιέσαι αν υπήρξε έγκλημα ή αν η φούσκα δεν ήταν παρά ένα προπαγανδιστικό κατασκεύασμα”!

Και ευχή, αλλά και προτροπή του δημοσιογράφου: “Να μη σταθεί ξανά τέτοια επιχείρηση ελέγχου του Τύπου από κανέναν. Διότι πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι ο Τύπος ως σύνολο δεν είναι αντίπαλος κανενός, ο,τι κι αν πρεσβεύει το κάθε Μέσο χωριστά, όπως κι αν κάνει τη δουλειά του. Ο Τύπος αντιθέτως είναι το καύσιμο της δημοκρατίας. Η οποία δεν δουλεύει χωρίς καύσιμα”.
---
enimerosi24
---
*

1 σχόλιο:

  1. Εάν κάνεις βαθιές εισπνοές στις αναθυμιάσεις από τα καύσιμα τότε και μόνο τότε μπορείς να έχεις τις απόψεις του Ντερμπεντέρη. Απαραίτητο το συγκεκριμένο καύσιμο μπορεί να είναι για νέου τύπου δημοκρατία, σίγουρα όχι για την πραγματική δημοκρατία.
    Από πότε τύποι σαν το συγκεκριμένο και γενικά τα ΜΜΕ έχουν κάποια σχέση με τη δημοκρατία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή