Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Δυναμική πορεία μετά την εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Χιλιάδες φοιτητές διαδηλώνουν
ενάντια στην εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ



Τα κανάλια της διαπλοκής όμως είδαν κάποιες μειοψηφίες... (βίντεο)

Σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας κάλεσαν φοιτητές μετά τα επεισόδια και την αστυνομική βία που σημειώθηκε από την εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ, για να την εκκενώσουν από τους σπουδαστές που θέλησαν να σπάσουν το «λοκ άουτ» της Συγκλήτου.



Η δυναμική και ογκώδης πορεία χιλιάδων φοιτητών ξεκίνησε από τα Προπύλαια περίπου στις 7 το βράδυ με κατεύθυνση προς το Σύνταγμα και τελικό προορισμό την επιστροφή στα Προπύλαια. Η πορεία ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 8.30 το βράδυ.

Οι συμμετέχοντες φώναξαν συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από το άσυλο, το άσυλο ανήκει σε όλο τον λαό». Οι διαδηλωτές που έφτασαν έως τη Βουλή, διεμήνυσαν ότι «θα απαντήσουν με ανυποχώρητους αγώνες».

Πορεία και στη Θεσσαλονίκη

Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν το απόγευμα μέλη φοιτητικών συλλόγων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα σημερινά γεγονότα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ και πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, που έφτασε μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Προς στιγμήν προκλήθηκε ένταση, όταν μικρή ομάδα ατόμων που φορούσαν κράνη και κουκούλες εισχώρησε στην πορεία και εκτόξευσε κροτίδες προς το μέρος των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν έξω από το ΥΜΑΘ.

Η πορεία κατέληξε ξανά στον χώρο του Πολυτεχνείου.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου