Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Το Mega πρώτη φορά στον αέρα

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Σε λίγες μέρες, στις 20 του μήνα, το ΜΕΓΚΑ έχει επέτειο. Κλείνει τα 30 χρόνια από την πρώτη μέρα λειτουργίας του που ήταν και το σπάσιμο του μονοπωλίου της κρατικής τηλεόρασης. Δεν υπήρξε κανάλι που να αγαπήθηκε και να… μισήθηκε τόσο πολύ. Από τον θαυμασμό «το είπε το ΜΕΓΚΑ» στην απαξίωση (…)

(…) Σε αυτή την ταραγμένη εποχή πέντε εκδότες σπάνε το κρατικό μονοπώλιο και παρουσιάζουν το πρώτο ιδιωτικό κανάλι.

Όλα ξεκίνησαν στο Χαλάνδρι σε ένα κτίριο ιδιοκτησίας Γιώργου Μπόμπολα όπου στήθηκε το πρώτο στρατηγείο. Στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε ένα κτίριο στην οδό Νίκης ιδιοκτησίας Αριστείδη Αλαφούζου για να καταλήξουν όλοι στα στούντιο της Παιανίας, τα πιο σύγχρονα τότε στην Ελλάδα, ιδιοκτησίας Νίνο Ελματζόγλου, που τώρα έχει νοικιάσει ο Ιβάν Σαββίδης για το Open και το Εθνος.

Η βάση δόθηκε στις ειδήσεις με ημίωρο γρήγορο και νευρικό δελτίο που είχε ρεπορτάζ σε αντίθεση με την κρατική τηλεόραση που περιοριζόταν σε επίσημες ανακοινώσεις. Επιστρατεύτηκαν παλιές αγαπημένες σειρές (Αντίζηλοι, Κουνγκ Φου, Χαβάη 5-0), μια Βραζιλιάνικη καθημερινή σαπουνόπερα (Δικαίωμα στην αγάπη), παραγωγές του BBC (Ιστορίες της Αγκάθα Κρίστι και Περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς), ενώ δύο μόλις ελληνικά σήριαλ έκαναν την εμφάνισή τους. Το «Πατήρ, υιός και πνεύμα» του Γιώργου Κωνσταντίνου και οι «Αυθαίρετοι» του Νίκου Κουτελιδάκη που έδωσε το στίγμα για το νέο ύφος των ελληνικών σειρών. Και οι δύο προορίζονταν για την κρατική τηλεόραση, αλλά την τελευταία στιγμή κατέληξαν στο ΜΕΓΚΑ.

Η Λιάνα Κανέλλη κάθε Σάββατο παρουσίαζε «τοκ σώου» με τον τίτλο «Ψηλά τα Χέρια». Σε αυτό… ανέκρινε ένα πρόσωπο της επικαιρότητας, ενώ η πρώτη αμιγώς πολιτική εκπομπή λεγόταν «Διαξιφισμοί» και την παρουσίαζαν οι Νίκος Χατζηνικολάου και Παντελής Καψής
(…)

** Είναι αποσπάσματα από θέμα στο pasatempo.wordpress.com για το Mega, το οποίο επανέρχεται στην επικαιρότητα με την πιθανότητα να επαναλειτουργήσει, μετά από την απόκτηση της ταινιοθήκης και του σήματός του από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Δείτε εδώ όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στο θέμα και, μαζί, το πλούσιο υλικό σε φωτογραφίες, αποκόμματα δημοσιευμάτων και βίντεο.
---
harddog
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου