Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

... η υπόθεση της ΕΡΤ πάει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Θα κριθεί και το …ΣτΕ
για το «μαύρο» της ΕΡΤ!

Σε κομβικό πολιτικό ζήτημα και κεντρικό θέμα της προεκλογικής ατζέντας αναδεικνύεται εκτός από την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και το «μαύρο» της 11ης Ιουνίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του, όπως της Ζωής Κωνσταντοπούλου, δεσμεύεται για την έρευνα και την απόδοση πολιτικών ευθυνών για το πραξικοπηματικό λουκέτο στην ΕΡΤ.

Παράλληλα, η υπόθεση θα κριθεί και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στο οποίο προσέφυγε η ΠΟΣΠΕΡΤ μετά την απορριπτική απόφαση του ελληνικού ΣτΕ. Η προσφυγή της Ομοσπονδίας των εργαζομένων έγινε «παραδεκτή» από τη Γραμματεία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, κάτι που σημαίνει πως η υπόθεση θα εκδικαστεί με την παραδοχή καταρχήν των σημείων που έθεσε η ΠΟΣΠΕΡΤ για το λουκέτο στην ΕΡΤ, τα οποία η πλειοψηφία του ελληνικού Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε. Η Ομοσπονδία υποστηρίζει πως το κλείσιμο της ΕΡΤ παραβιάζει το άρθρο 10 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που περιλαμβάνει την ανεξαρτησία από οικονομικές και πολιτικές πιέσεις.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου