Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
 Θέλουν να κόψουν το επικουρικό από τον ΕΔΟΕΑΠ

Έτοιμοι να κόψουν τις επικουρικές συντάξεις είναι ορισμένοι σύμβουλοι του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ. Χωρίς καν να έχει ληφθεί απόφαση για νέες περικοπές στον ασφαλιστικό οργανισμό, ορισμένα μέλη του ΔΣ θέλουν πριν από τη γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, τον προσεχή Μάιο, να παρουσιάσουν θετικά αποτελέσματα. Και η πρότασή τους είναι να ανασταλεί η χορήγηση των νέων επικουρικών συντάξεων στους συνταξιούχους δημοσιογράφους και υπαλλήλους. Μια ενέργεια που δεν τόλμησε να κάνει ούτε η μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Με αυτόν τον τρόπο προωθείται η καθιέρωση δύο ταχυτήτων συνταξιούχων εντός του οργανισμού. Η πρόταση δεν πέρασε από το ΔΣ αλλά, όπως μαθαίνουμε, δύο μέλη του ΔΣ θα την επαναφέρουν μετά τις εκλογές...


Κανάλι Σαββατοκύριακου το E-TV

Σε κανάλι του Σαββατοκύριακου εξελίσσεται το E-TV. Η επιλογή των κουτσομπολίστικων εκπομπών φαίνεται πως έχει απήχηση σε ένα τμήμα του κοινού, καθώς την περασμένη Κυριακή είχε ποσοστό 7,4%, ενώ η ΝΕΡΙΤ είχε 6,1%.

Διαφημιστική ανάσα στον επαρχιακό Τύπο

Διαφημιστική κομματική ανάσα στον περιφερειακό Τύπο και στους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Τα τοπικά ΜΜΕ θεωρούν πως οι βουλευτικές εκλογές τούς προσφέρουν μια καλή οικονομική ανάσα, καθώς από τις αρχές Ιανουαρίου οι σελίδες και οι σταθμοί γέμισαν πολιτικά μηνύματα και εμφανίσεις. Τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, βέβαια, υπόκεινται σε έλεγχο για τις εμφανίσεις των υποψήφιων βουλευτών, αλλά οι σταθμοί έχουν προγραμματίσει δεκάδες ενημερωτικές εκπομπές για να καλύψουν τη ζήτηση των υποψηφίων…

Μετάθεση του ειδικού φόρου τηλεόρασης για το 2016

Για την επόμενη χρονιά μεταθέτει η κυβέρνηση την είσπραξη του ειδικού φόρου τηλεόρασης. Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Δημήτρης Κανελόπουλος στην “Εφημερίδα των Συντακτών” στη Διαύγεια έχει δημοσιευτεί απόφαση της γενικής γραμματέως εσόδων Αικατερίνης Σαββαΐδου, με την οποία μετατρέπεται η ανά μήνα απόδοση του φόρου σε ετήσια. Η απόφαση η οποία οδεύει προς δημοσίευση στο ΦΕΚ ελήφθη στις 12 Ιανουαρίου 2015, εν μέσω της προεκλογικής περιόδου και επί της ουσίας μεταφέρει την υποχρέωση καταβολής του φόρο στις 20 Ιανουαρίου 2016.

Δεν ξεκολλάει από την τρίτη θέση το δελτίο του MEGA

Δεν δείχνει να ανακάμπτει, παρά τις αλλαγές, το δελτίο ειδήσεων του Mega. Η επιστροφή της Όλγας Τρέμη στην παρουσίαση και η προσθήκη του Νίκου Ευαγγελάτου δεν ενθουσίασαν το δείγμα της Nielsen και το δελτίο παραμένει στην τρίτη θέση. Απλώς, λόγω των εκλογών, οι εκδότες πρόσθεσαν ονόματα για να μη χάσει το κανάλι ολοσχερώς τη μάχη με τον ΑΝΤ1 και τον Alpha. Οι όποιες βασικές αλλαγές μετατίθενται για μετά το πέρας του εξαμήνου, αν και υπάρχει η ιδέα, σε περίπτωση που οι εκδότες αποφασίσουν να συγκρουστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, να αναθέσουν το δελτίο στον Νίκο Ευαγγελάτο. Πάντως, τα σχέδια της Όλγας Τρέμη για τη γενική διεύθυνση μετατοπίζονται για τον Ιούνιο.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου