Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

... ο Μπακατσέλος ζητάει συναίνεση από τους απλήρωτους ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Β. Μπακατσέλος: «Δύο μισθοί,
αν πείτε "ναι" στο άρθρο 99»


Να αποσπάσει τη συναίνεση των 110 απλήρωτων και εξουθενωμένων εργαζομένων, ώστε να τεθεί υπό το μανδύα προστασίας του Πτωχευτικού Κώδικα, επιζητεί η εργοδοσία του «Αγγελιοφόρου», η οποία εδώ και ένα μήνα υπακούει στις εντολές του Βασίλειου Μπακατσέλου, υιού του γνωστού βιομήχανου και επιχειρηματία Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου.

Με αντάλλαγμα την καταβολή δύο μισθών, την ώρα που οι συσσωρευμένες οφειλές αντιστοιχούν σχεδόν σε επτά (7) μήνες, ο υιός Μπακατσέλου επιχειρεί να κάμψει τους οικονομικά εξαντλημένους υπαλλήλους της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ και προσπαθεί να τους πείσει να συμφωνήσουν με το σχέδιο ανασύνταξης της κατεστραμμένης εταιρίας που παρέλαβε από τον πατέρα του, ώστε να ταχθούν υπέρ της πιθανολογούμενης εξυγίανσής της, σύμφωνα με το περιβόητο άρθρο 99 του πτωχευτικού δικαίου.

Η απώλεια της προσωρινής διαταγής που επιδιώξει να λάβει από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης στις 9 Ιανουαρίου 2015, ώστε να ανακόψει το κύμα των διωκτικών μέτρων σε βάρος της εταιρίας, έθεσε σε εγρήγορση τον υιό Μπακατσέλου και τους συμβούλους του, καθώς φάνηκε να ανατρέπει προσώρας τους αρχικούς σχεδιασμούς τους για τη διαδικασία πτώχευσης της πολύπαθης εκδοτικής εταιρίας.

Αναζητεί διέξοδο διαφυγής

Έτσι, κατά τις τελευταίες 10 ημέρες ο νέος πρόεδος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΕ ΑΕ έχει επιδοθεί σε σειρά συσκέψεων με διευθυντικά στελέχη της εταιρίας και εκπροσώπους συνδικαλιστικών σωματείων, ώστε να βρει διέξοδο διαφυγής από τις υπέρογκες υποχρεώσεις του και να επιτύχει την ομαλή μετάβαση στη δίκη της 13ης Φεβρουαρίου. Την ημέρα εκείνη έχει οριστεί να συζητηθεί επί της ουσίας η αίτηση για την υπαγωγή της ΕΒΕ ΑΕ σε διαδικασία εξυγίανσης, βάσει των διατάξεων της πτωχευτικής νομοθεσίας.

Για να μπορέσει να ενεργοποιήσει την προπτωχευτική διαδικασία του άρθρου 99, ο υιός Μπακατσέλου επιδιώκει να θέσει και πάλι σε κυκλοφορία, έστω και πρόσκαιρη, τις εφημερίδες «Αγγελιοφόρος» και «Αγγελιοφόρος της Κυριακής» και το μηναίο life style περιοδικό «Close Up», που έχουν αναστείλει την έκδοσή τους από τις 30 Δεκεμβρίου 2014. Παράλληλα, επιχειρεί να επαναφέρει σε καθεστώς πληρωμών, έστω και αποσπασματικών, τους 110 εργαζόμενους, οι οποίοι δοκιμάζονται σκληρά, καθώς έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος από τον Αύγουστο του 2014.

Κύρια προϋπόθεση η συναίνεση

Οι προτάσεις του υιού Μπακατσέλου αναλύονται σε 8 επιμέρους σημεία και, για να εφαρμοστούν, προτάσσουν ως κύρια προϋπόθεση τη συμφωνία των εργαζομένων με την επιλογή της εργοδοσίας να προσφύγει και να υπαχθεί στις προστατευτικές διατάξεις του άρθρου 99.

Οι όροι της εργοδοσίας έχουν τεθεί σε γνώση των συνδικαλιστικών σωματείων της ΕΣΗΕΜ-Θ, της ΕΠΗΕΘ και της ΕΤΗΠΤ-Θ, χωρίς έως σήμερα να έχουν κατατεθεί βελτιωτικές, διαφορετικές ή εναλλακτικές προτάσεις. Οι δεσμεύσεις που ζητεί να αποσπάσει ο υιός Μπακατσέλου έχουν ήδη αποτυπωθεί σε ιδιωτικό συμφωνητικό επίλυσης διαφοράς, το οποίο θα κληθούν να προσυπογράψουν, εφόσον συμφωνούν, όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρίας (...) Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου