Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

... ΕΡΤ - το πρώτο δυνατό τεστ του ΣΥΡΙΖΑ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Παρασκηνιακές μάχες
στην ΕΡΤ και για την ΕΡΤ

Αν διαβάσει κανείς την πρόταση λειτουργίας της ΕΡΤ, που ψηφίστηκε ομόφωνα από τη ΓΣ των εργαζομένων της ΕΡΤ3, αλλά και την αντίστοιχη άτυπη και λίγο πιο "λάιτ" των εργαζομένων της ertopen, θα καταλάβει ότι η ΕΡΤ αποτελεί ένα πρώτο "κρας τεστ" για τη νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη, στην Αγία Παρασκευή, οι ομάδες έχουν πάρει θέσεις...

Από τη μια ο Καλφαγιάννης με πολλούς τεχνικούς και λίγους δημοσιογράφους.

Από την άλλη οι δημοσιογράφοι που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτός ομάδων ένα μικρό, αλλά δυναμικό κομμάτι της "ΑΝΤΑΡΣΥΑ" συνεπικουρούμενο από κάποιους ανένταχτους αριστερούς.

Προς το παρόν οι δύο πρώτες ομάδες φαίνεται ότι βρίσκονται σε διαμάχη, αλλά κανείς δεν γνωρίζει αν θα συμμαχήσουν το βράδυ των εκλογών.

Στην τελευταία ΓΣ, στον ΕΔΟΕΑΠ, η συμμετοχή ήταν μικρή, αλλά ακούστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις, κάποιες από τις οποίες ελπίζουμε να περιέχονται στο τελικό κείμενο των εργαζομένων της ertopen.

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε στέλεχος της ΕΡΤ, που σύμφωνα με πληροφορίες προορίζεται για διευθυντική θέση, εναντίον δύο στελεχών της παράταξης των "Crimes", τους οποίους κατηγόρησε ότι προωθούν την άποψη για κατάληψη του Ραδιομεγάρου το βράδυ των εκλογών.

Σημαντική παράμετρος παραμένει το ότι κανείς δεν γνωρίζει ποιά είναι ακριβώς τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ δεν είναι στα πρώτα επτά (7) νομοσχέδια της μελλοντικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Γι' αυτό πολλοί προτείνουν να γίνει αυτό με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Αλλά και η λύση αυτή δεν είναι καθόλου εύκολη, αφού αφενός υπάρχουν τεχνικά προβλήματα και αφετέρου η νέα κυβέρνηση μπορεί να μην θέλει να επαναλάβει κάτι που η ίδια είχε καταδικάσει κατ' επανάληψη στο παρελθόν.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου