Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

... η SportDay στον Κοντομηνά και... αντικειμενική !..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τι είπε στο προσωπικό ο εκπρόσωπος
Στον Κοντομηνά η SportDay
Έως το τέλος του μήνα η μεταβίβαση

Το πρώτο βήμα στην SportDay για τη μεταβολή στο ιδιοκτησιακό, έγινε το απόγευμα της Πέμπτης με την επίσκεψη του διευθύνοντα συμβούλου του Alpha Δημήτρη Φουρλεμάδη στα γραφεία της εφημερίδας και τη συνάντησή του με τους εργαζόμενους, όπως είχε γράψει χθες ο Harddog (διαβάστε εδώ).

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, από τον επόμενο μήνα θα ομαλοποιηθεί και η μισθοδοσία για να πάψει έτσι η ταλαιπωρία του προσωπικού με τις πολύμηνες καθυστερήσεις στις πληρωμές.

Ο Φουρλεμάδης εμφανίστηκε συνοδευόμενος από τον εκτελεστικό διευθυντή της SportDay Γιώργο Δήμα, τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο, τον πρόεδρο του Δ.Σ. Τάσο Μπούρα και τον διευθυντή της εφημερίδας Γιώργο Χελάκη. Μίλησε ως γενικός διευθυντής του Ομίλου Κοντομηνά, εξαγγέλλοντας την απόφασή του να αποκτήσει (ο Όμιλος) την πλειοψηφία των μετοχών της SportDay και εκτιμώντας ότι έως το τέλος του μήνα ότι θα έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση. Στόχος, όπως είπε, σ’ έναν χρόνο να είναι ισοσκελισμένη εφημερίδα. Ανακοίνωσε ότι ο ίδιος θα βρίσκεται καθημερινά στις εγκαταστάσεις της, προφανώς με την ιδιότητα του Διευθύνοντα Συμβούλου.

Από Φεβρουάριο θα καταβάλλεται τακτικά κάθε μήνα ο μισθός και κάτι περισσότερο για να καλυφθούν σταδιακά οι οφειλές, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει τα ποσά των αναδρομικών. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δ. Φουρλεμάδη οι εργαζόμενοι θα περάσουν από τμήμα… human resource – αξιολόγηση ανθρώπινου δυναμικού, με συνεντεύξεις κ.λπ., όπως γίνεται στον Όμιλο. Όποιος θέλει να φύγει με εθελουσία θα πρέπει να το δηλώσει μέχρι τέλους της επόμενης εβδομάδας, πράγμα δύσκολο να συμβεί πλέον αφού ο ίδιος, με αυτά που είπε, ήταν στο πνεύμα τού «έρχονται καλύτερες μέρες».

Ανάμεσα στα άλλα, ανέφερε ότι η εφημερίδα θα ξαναγίνει αντικειμενική, διότι είχε αρχίσει να παίρνει συλλογικές αποχρώσεις!

Από τα συμφραζόμενα προέκυψε ότι ο Δήμας παραμένει, μάλλον και ο Μπούρας ως πρόεδρος. Το πιθανότερο είναι ότι παραμένει στη διεύθυνση και ο Χελάκης, ο οποίος άλλωστε εργάζεται και στον Alpha

Απαντήσεις σε ερωτήσεις
Στον Φουρλεμάδη υποβλήθηκαν ερωτήσεις από τους εργαζόμενους: Τι είπε;

* Για ενδεχόμενη μετακόμιση της εφημερίδας ανέφερε ότι δεν είναι προτεραιότητα κάτι τέτοιο, αλλά δεν το απέκλεισε εάν βρεθούν γραφεία με φτηνότερο ή καθόλου ενοίκιο. Η ερώτηση, προφανώς, υποβλήθηκε υπό το φόβο της μεταφοράς στην Κάντζα.

* Ερωτηθείς για τους «διπλοθεσίτες» σε εφημερίδα και Sport fm (ο οποίος παραμένει στον Αλαφούζο) άφησε να εννοηθεί ότι θέλει ως πρώτη δουλειά του δημοσιογράφου την εφημερίδα και ανελλιπώς παρουσία σε αυτή. Δεν μίλησε, πάντως, για ασυμβίβαστο. Είναι ένα θέμα που αφορά αρκετούς, ιδίως αυτούς που ανεβοκατεβαίνουν τους ορόφους του κτηρίου της Καλλιθέας για εκπομπές.

* Σχετικά με το εάν προγραμματίζονται άλλες περικοπές μισθών, άφησε να εννοηθεί ότι δεν προβλέπονται. Άλλωστε οι περικοπές που έχουν γίνει ως τώρα είναι τόσες που για πολλούς δεν πάει παρακάτω!
---
πηγή: http://harddog-sport.blogspot.gr/
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου