Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

... διευθυντικές συμφωνίες ταλανίζουν τον "Κόκκινο" ...

*
e-tetradio
***
*

Μαίνεται ο «πόλεμος»
μεταξύ "Ιανού" και ΣΥΡΙΖΑ

Και στη μέση ο ραδιοσταθμός του κόμματος, ο «105.5 Στο Κόκκινο». Θα σας πούμε κυρίως όσα αφορούν το e-tetRadio ως ραδιοφωνικό (ως επί το πλείστον) site.

Αφορμή για την... ανάφλεξη της κόντρας, η εκδήλωση που διοργάνωσαν μαζί ο «105.5 Στο Κόκκινο» και ο «Ιανός», οι «Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες» (δεν ήταν συντονιστής ο Παρασκευάς Καρασούλος όπως γράψαμε, απλώς συμμετείχε). Το story αλλά και η συνέχειά του γνωστή: κόντρες, ανακοινώσεις, ΜΑΤ, ξύλο, προσαγωγές, συλλήψεις κ.ά. Σήμερα μόλις είχαμε νέα ανακοίνωση του Ιανού (διαβάστε τη στο τέλος) εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ - προηγήθηκε ως γνωστόν ανακοίνωση της νεολαίας του κόμματος (ΕΔΩ).

Κι ένας ραδιοσταθμός που έσπευσε να διακόψει μία συνεργασία που έτρεχε, μέρες πριν, με το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο. Ωστόσο, ουδείς απ' όσους εξεγείρονται είχε αντιληφθεί το παραμικρό. Επτά-οχτώ φορές την ημέρα έπαιζαν σποτάκια στους 105.5 για την εκδήλωση, δέκα ημέρες πριν, αλλά κανένας (μάλλον) δεν διαμαρτυρήθηκε. Και -σημειώστε - μιλάμε για μία συμφωνία που έγινε σε υψηλό διευθυντικό (και όχι εμπορικό, ως είθισται) επίπεδο.

Ο Ιανός διαφημίζεται στους 105.5 εδώ και μήνες. Αυτό δεν σημαίνει πως το «Κόκκινο» του χαρίστηκε δημοσιογραφικά. Το αντίθετο μάλιστα. Έκανε ό,τι έπρεπε. Τις μέρες που «έσκασε» το θέμα με τα σκάνερς, στο συγκεκριμένο ραδιόφωνο, η είδηση έγινε σημαία. Ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο ήταν πρώτο θέμα στα πολιτιστικά του δελτία δημιουργώντας -έμαθα, τότε- (τουλάχιστον) απορία στο βιβλιοπωλείο. Το οποίο, προς τιμήν του, δεν αντέδρασε. Άλλοι θα έκοβαν τη διαφήμιση, σύνηθες γεγονός πλέον σε ανάλογες περιπτώσεις, κάποιοι θέλουν να ελέγχουν την ενημέρωση μέσω και των διαφημιστικών τους μπάτζετ.

Τα είπαμε και προχθές, άλλο η δημοσιογραφία και άλλο η διαφήμιση. Ας το καταλάβουμε, τόσο οι δημοσιογράφοι όσο και οι διαφημιζόμενοι.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ψευδείς καταγγελίες και ανακοινώσεις» γράφει σχετικά στη σημερινή ανακοίνωσή του ο Ιανός (είχε εκδώσει άλλη μία την Κυριακή - ΕΔΩ). «Είναι όμως απορίας άξιο πως η Νεολαία του Κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής αυτού βγάζει ανυπόστατες ανακοινώσεις». Αφορμή η (άλλη) ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία κάνει λόγο για την κυβέρνηση που «έστειλε χτες τα ΜΑΤ στο βιβλιοπωλείο Ιανός, με τα τελευταία να ασκούν βία και να προβαίνουν σε συλλήψεις συνδικαλιστών. Μια δημοκρατική κυβέρνηση θα όφειλε να προστατεύει τους εργαζόμενους από την εργοδοτική αυθαιρεσία, την επιτήρηση με απαράδεκτα μέσα χάριν της “αποδοτικότητας”, τις απολύσεις και τους εκβιασμούς σε βάρος συνδικαλιστών».

Ο Ιανός επιμένει πως «δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ απλήρωτος εργαζόμενος στην ΙΑΝΟΣ Α.Ε. και φυσικά οι μεσαιωνικές συνθήκες στις οποίες αναφέρεται το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορούν στον ΙΑΝΟ και στους εργαζόμενούς του». Και καταλήγει: «Έχουμε επανειλημμένα ζητήσει να επισκεφθείτε τα βιβλιοπωλεία μας πριν υιοθετήσετε ανυπόστατες καταγγελίες, οι οποίες αγγίζουν τα όρια της συκοφαντίας».

Θα τα επισκεφτούμε εμείς λοιπόν, έχουμε τεράστια δημοσιογραφική περιέργεια...
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου