Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

... ΕΡΤ - αγωνία για την επόμενη μέρα ...

*
Ανάποδες στροφές
***
*

Ανησυχούν οι εργαζόμενοι της ERTopen

Με καζάνι που βράζει μοιάζει τις τελευταίες μέρες η ertopen.

Από τη μια οι δηλώσεις για αξιολόγηση του προσωπικού, αν και όταν ανοίξει η ΕΡΤ και από την άλλη οι πληροφορίες που θέλουν η επαναλειτουργία της ΕΡΤ να μην είναι τόσο εύκολη και τόσο σύντομη όσο αρχικά είχε υπολογιστεί.

Σε επικοινωνία που είχαμε σήμερα με τον Ν. Μιχαλίτση μάς επιβεβαίωσε ότι όσοι προσλήφθηκαν με ΑΣΕΠ (περίπου 100 άτομα) θα προσληφθούν στην ΕΡΤ.

Η επαναλειτουργία της ΕΡΤ μάς διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνει με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως ζήτησε με επιστολή του ο καλός συνάδελφος Γ. Φουρναράκης.

Όπως ήδη έχουμε ξαναγράψει, υπάρχουν δύο ομάδες που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ. Η Ομάδα Καλφαγιάννη, που ανήκει στο ΕΜΕΙΣ των Φωτόπουλου - Μπαλασόπουλου, αλλά που έχει στις τάξεις της και αυθεντικούς συριζαίους, όπως ο Κουνής και η ομάδα των δημοσιογράφων, με τη Χρηστακάκη, τον Τσιμπίδα, τον Παπαζαχαρίου και άλλους.

Οι σχέσεις μεταξύ αυτών των δύο ομάδων είναι τεταμένες, αφού αρκετοί κατηγορούν τον Καλφαγιάννη ότι λειτουργούσε στην ΕΡΤ με κριτήριο το προσωπικό του όφελος.

Φυσικά, όλοι αναγνωρίζουν ότι ο Καλφαγιάννης και η ΠΟΣΠΕΡΤ συνέβαλαν πολύ στο να κρατηθεί η ΕΡΤ ζωντανή, όταν μετά το "μαύρο" πολλοί την έκαναν για το σπίτι τους ή για άλλα κανάλια.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως για τη νέα κυβέρνηση παραμένει η ΕΡΤ3, που εξακολουθεί να κρατά μια πιο σκληρή στάση και επιμένει στο πείραμα της αυτοδιαχείρισης.

Μέχρι την Κυριακή θα κριθούν πολλά, για το πως θα διαμορφωθούν οι δυνάμεις στην ΕΡΤ.

Οι πληροφορίες είναι πολλές και αλληλοσυγκρουόμενες, γι' αυτό και η ενημέρωση για την κατάσταση  εκεί θα είναι καθημερινή.
---
---
*

1 σχόλιο:

  1. Giati de toys perni spiti toy o MXALITSHS ? Na katsei kai aytos ekei mazi toys !
    Oi Proslhf8entes meso ASEP sti NERIT , einai :
    1. Symbasioyxoi toy Ypoyrgeioy Oikonomikon.
    2. Pote toys den htan ypaliloi tis ERT.
    3. Einai ta psifalakia poy toy leipoyn toy k.NIKOY

    ΑπάντησηΔιαγραφή